L I T T L E B U M

Zomeruitjes met een dreumes ♥

Met temperaturen zoals die van de afgelopen dagen moet je een goed plan hebben voordat je weggaat met een dreumes. Tenminste: onze draak klaagt wat af en papa en mama hebben ook een iets korter lontje wanneer het zweet van plekken komt die je niet eens kende. Vandaar dat ik bij deze een gratis service wil verlenen voor alle mama’s en papa’s die geen idee hebben wat ze moeten tijdens zulke zomerse dagen. En, deze service is niet geheel zonder eigen belang hoor, het is voor ons ook wel fijn om een lijstje met zomeruitjes te hebben. Voor de momenten dat je hoofd al kookt en het pas 9 uur is 😉

Recreatieoord Binnenmaas

Deze is niet zo fun voor de  mensen die niet bij mij in de buurt wonen, maar ik kan het niet onthouden van de lezers die wel rondom Rotterdam wonen. Recreatieoord Binnenmaas heeft heerlijke buitenbaden, de Ijswinckel zit op het terrein om heerlijke ijsjes te halen en er is een speeltuin met VEEL toestellen. Daarnaast vind je er een pannenkoekenrestaurant, kan je er varen, is er een mini kinderboerderij en kunnen kinderen zelf bootjes besturen. Wij hebben er afgelopen week een heerlijke dag besteed, Mila vond het prachtig! Kijk even op hun website voor de prijzen, openingstijden en wat er allemaal te doen is! Vergeet dan niet de belangrijkste summer essentials mee te nemen voor je dreumes.

Waterpret in de tuin of op balkon

Na een paar dagen geleefd te hebben in temperaturen van 25+ graden waren Mila en mama een beetje moody. We besloten lekker thuis te blijven. De heetste uren bleven we binnen om te spelen, toen de felle zon verdwenen was van ons mini balkon konden we naar buiten. Kleine mensjes zijn niet zo ingewikkeld op sommige vlakken. Of je nou naar een mega zwemparadijs gaat of gewoon een badje buiten neerzet; plezier hebben ze toch wel. Om te badderen zit Mila altijd in haar babybadje en daarin vermaakt ze zich ook prima als ze buiten zit. Bellenblaas, bekertjes, popjes en bootjes erbij pakken en spelen maaaaar!

Binnen spelen tijdens de meest warme uren

Tijdens de hele hete uren, waarop de zon ook mega fel is, blijven wij lekker binnen. Ook als het enorm warm is kan je heerlijk binnenspelen met je kleintje. Wat ideetjes die wij leuk vinden om te doen:

  • Uitgebreid lunchen. Mini zoveel mogelijk zelf laten doen, wat lekkers maken zoals banaanpannenkoekjes of eengekookt eitje en vooral rustig aan doen.
  • Samen opruimen, poetsen, de was vouwen die droog is van de warme zon.
  • Nu Mila niet zoveel kleding aanhad omdat het zo warm was heb ik haar potje een paar keer neergezet. Ze heeft er tot op heden niets opgedaan, maar op deze manier kan ze vast wennen aan het zitten erop. Dus: lekker die (wasbare)luier van die dreumesbillen en oefenen maar. Hier heeft de vloer alle plasjes tot nu toe opgevangen, ze vond het heel spannend dat ze haar plasje voelde. Misschien dat ze binnenkort toevallig op het potje zit als ze moet plassen. Geen druk hier hoor, gewoon lekker speels 😉
  • Binnen kan je ook heel goed met water spelen. Met bekers, kannen, schepjes en een grote schaal of bak met water. Mila vindt het prachtig om het water over te gieten, om te gooien en dan zelf met een doekje het geknoeide water op te ruimen.
  • Filmpjes kijken, boekjes lezen of rustig een puzzel maken. Lekker op de bank met een glas water erbij en wat fruit!
  • Naar een binnenbad gaan, heerlijk verkoelen terwijl de zon buiten mega fel is.
Plaswijckpark

Best een stukje rijden waard! In Rotterdam heb je een heel tof park waar enorm veel te doen is: Plaswijckpark. Je kan hier diertjes kijken, spelen in een van de speeltuinen, spelen in de waterspeeltuin, ronddobberen in de  zwanenbootjes en nog veel meer. Ook hierbij verwijs ik jullie graag naar de site, hierop kan je precies vinden wat er te doen is. Wij zijn hier pas met mini geweest en ze vond het echt geweldig leuk.

Het strand

Deze mag niet missen in het lekker-weer-lijstje. Eerlijk gezegd zijn we zelf nog niet met Mila naar het strand geweest tijdens de hete dagen. Zelf ben ik erg gevoelig voor de zon en op het strand verbrand ik bijna altijd wel, hoe goed ik ook smeer..  Je begrijpt dan dus wel dat ik alleen graag naar het strand ga op dagen dat je niet in je bikini loopt. Voor bijna-peuters is al het zand en de schelpjes natuurlijk wel enorm interessant. Binnenkort wil ik het dus toch eens gaan proberen. Wel met een uv-pakje voor Mila, niet tijdens de meest felle zonuren en er gaat een speciaal tentje mee zodat Mila ook uit de zon kan spelen. En ik in de schaduw kan ‘zonnen’ haha.

Een fiets- of wandeltocht

Als het geen 30 graden is is een wandel- of fietstocht ook heerlijk om te doen. Je kan een toeristische tocht maken door stad, maar fietsen/wandelen door de natuur is misschien nog fijner. Wij hebben Midden Delfland in de buurt met fijne fietsroutes, online kan je vast iets vinden bij jou in de buurt. Daarnaast is er bij veel grote natuurgebieden de mogelijkheid om een fiets te huren. Dan ben je er echt helemaal uit! Onder andere op de Veluwe en in de Biesbosch kan dit. Voor je dreumes is het heerlijk om vanalles te kunnen ervaren en bekijken!

Enjoy the little things!

Dreumesen genieten enorm van de kleine dingen! Lekker naar het park met een kleedje en op onderzoek uitgaan, de plantjes water geven, diertjes voeren, naar het zwembad gaan. Allemaal dingen die echt genieten zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk, het is al heet genoeg! Plan vooral niet teveel, soms onmogelijk i know, maar zeker op hete dagen waarop iedereen een korter lontje heeft moet je hier rekening mee houden. Voor je eigen veiligheid 😉

Wat doen jullie voor activiteiten met je dreumes in de zomer?

Liefs,

Alicia

 

 

 

 

dreumesleuke dingen doen met dreumesuitjesuitjes dreumesuitjes in zomer met dreumeszomer

littlebumnl • 6 juni 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *