L I T T L E B U M

Wasbare luiers: stash met o.a. Petit Lulu♥

Pas aan half jaartje geleden begonnen we aan ons wasbare avontuur. Ik heb inmiddels een heuse stash en routine en het bevalt me nog steeds zo goed als je kon lezen in mijn laatste artikel over wasbare luiers! Er zijn nog heel wat luiers en overbroekjes bijgekocht en ik heb ook wat andere ‘systemen’ geprobeerd. Ik ben als een kind zo blij als er nieuwe luiers binnen komen en merk nu wel dat ik een aantal favorieten heb. Vandaar dat het me tijd leek om mijn stash eens te laten zien en jullie te showen hoe ik het allemaal opberg!

Inleggers/prefolds.

prefolds inleggers blumchen popolini bamboe katoen wasbare luiers

Toen we begonnen met wasbaar luieren koos ik voor prefolds. Het is goedkoop, makkelijk in gebruik en je kan er alle kanten mee op. Zo kan je ze op bepaalde manieren vouwen waardoor ze echt als een ouderwetse luier omzitten. Op die manier gebruik ze eigenlijk niet, ik vouw ze gewoon in drieën en leg ze als een soort inleggen in een overbroekje. Pocket heb je in drie maten, ik gebruik maat M en L. De maten M zijn van Blümchen gebruik ik nu samen met een booster van katoen of bamboe zodat er meer plas opgenomen kan worden. Ik gebruik de prefolds ook in de Pockets die ik bij Ali Express bestelde en dat werkt verbazingwekkend goed. De prefolds in maat L zijn van Popolini en doen hun werk erg goed, ze nemen veel op en dat is precies waarvoor ik ze gekocht heb. 😉

Pockets.

pockets milovia ali express luiers wasbare luiers

Ik heb 1 pocket van Milovia. Nadat ik verliefd werd op het printje en bestelde hem in mijn enthousiasme. Het is een soort overbroekje met inlegger, maar in plaats van dat je het erop legt schijf je het erin en zit er een laagje stof over je inleggers. Klinkt dit enigszins logisch? Het leuke aan deze pocket is dat ik hem heel lang heb gebruikt als overbroekje omdat ik gemist had dat het een pocket was. Ja, i know.. Beetje stom is het wel. Maar het werkte prima!  De luier wordt nu wel echt als pocket gebruikt trouwens! Naast die van Milovia heb ik twee pockets van Ali Express die het ook prima doen en binnen een maandje thuis op de mat lagen! Pockets lekken hier eigenlijk nooit en zijn een heel erg makkelijk systeem dus ook oppas- en daddyproof!

AIO’S.

totsbots eesyfit star bambooty AIO'S snap in ones wasbare luiers

All In Ones (of Snap In Ones) zijn eigenlijk wasbare wegwerpluiers. Het is dus geen tweedelig systeem, je doet gewoon hop de luier om. Natuurlijk kan er wel een inlegger in voor extra absorptie vermogen. Ik heb er een waar je inleggers in kan klikken (dat is dus zo’n snap in one) met drukknoopjes van Bambooty/die met die flamingo’s en de gebloemde is van Totsbots. De laatste en ik beginnen pas net een beetje vrienden te worden met elkaar. Sowieso zijn AIO’s erg lekgevoelig in vergelijking met de tweedelige systemen. Een voordeel van deze soort luiers is dat het bijna niet mis kan gaan met omdoen, mits je de luier goed aan laat sluiten.

Overbroekjes.

Het gedeelte wat je daadwerkelijk ziet: de overbroekjes. En er is zooooveel moois! Ik heb een paar verschillende en ook twee favorieten. Popolini is daar een van! De broekjes met veren en diertjes en het broekje dat helemaal wit is zijn van dit merk en zitten Mila als gegoten. Dit is echt heel persoonlijk, maar ik lees vaker dat moeders deze erg fijn vinden. Mijn minst favoriete is die van Flip, niet persé omdat hij niet netjes zit, of lekt, maar omdat ik drukknoopjes super vervelend vind op een overbroekje. Iets met een spartelende dreumes… Mijn meest recente favoriet is petit lulu. Ik heb pas 1 overbroekje ervan, met poezennnn! Ik ben een echt kattenvrouwtje en Mila is gek op onze Pipster dus dit printje kon niet ontbreken in de stash. De randjes zijn afgewerkt met fleece, lijkt me super combi voor die kleine spekbeentjes.

Voorgevormd en nachtluiers.

voorgevormd petit lulu nachtluiers anavy one size klittenband wasbare luiers wolkjes

Mijn nieuwe obsessie. Why? Het werkt echt geweldig. Ik heb het over voorgevormde luiers. We hebben er twee voor overdag en ik zou er zo nog tien bijkopen. Tenminste, als ze iets goedkoper waren dan. Je hebt ze in verschillende prijsklassen hoor, maar ik ben verliefd op die van Petit Lulu (die met wolkjes en die met diertjes op de foto) en die kosten €18,95 per stuk. Best wat geld, maat het oh zo waard! En dan niet eens alleen omdat de printjes zo ontzettend leuk zijn! Ze komen met een fleeceinlegger voor een droog gevoel aan de billen, zijn vanaf een kilootje of 4 tot gemiddeld vijftien kilo te gebruiken en hebben in inlegger die je erin kan klikken waardoor er flink in geplast kan worden. Ja! Ik vind het geweldig. En lekken doen ze ECHT niet bij ons!

Voor de nachten gebruiken we het zwaardere geschut. Voorgevormde luiers, maar dan echt laaaagen luier. Het is best een dik pakket maar kan het met gemak 13 uur volhouden. Die met wolken heb ik inmiddels dubbel omdat hij zo fijn is. Hij is van Anavy en staat bekend om het absorptie vermogen. De andere nachtluier is de lichtroze van Petit Lulu en doet het eigenlijk net zo goed bij ons. En ook weer leuk om te zien! 😍

Hoe we alles opbergen.

Ik zag dus een heel tof idee van een mama to be. Ze had een kaartenrek gevuld met luiers. Wegwerpluiers dan wel. Wat een leuk idee! Het leek mij alleen nóg leuker met wasbare luiers natuurlijk!. Zo begon mijn zoektocht naar een rekje waar  luiers in kunnen en ik kwam uit bij dit rek van HEMA. Het best handig om snel iets te kunnen pakken en het ziet er ontzettend leuk uit!! De prefolds, inleggers/boosters, overbroekjes die niet (gevuld) aan het rek hangen en de inleggers voor de ontlasting liggen in de bovenste lade van de commode. Werkt prima zo!!

Dit is mijn/onze stash en hoe we het opbergen. Ofja hoe ik het opberg. Want ik ben wel oprecht de enige persoon die de was doet. En opvouwt. En opruimt. En dat is met deze luiers helemaal niet zo heel erg om te doen. Ik ben helemaal in mijn nopjes als ik alles netjes opgeruimd heb en al die vrolijke luiers zie liggen. Gek mama-dingetje misschien haha.

Liefs,

Alicia

bamboebambootyblumchenfleeceflipinleggerskatoenluierenpetit lulupopolinitotsbotswasbaarwasbare luiers

littlebumnl • 7 februari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *