L I T T L E B U M

Wasbare luier review: Grovia O.N.E ♥

Als wasbare luier-addict heb ik soms een enorme drang om iets nieuws te bestellen. Sommige dingen heb ik oprecht nodig om Mila een schone luier om haar kont te kunnen geven, sommige dingen bestel ik omdat ik nieuwsgierig ben ernaar. En nieuwsgierig was ik zeker, naar de Grovia One. Het merk kende ik niet, de printjes vind ik te gek en een all in one erbij was nog best handig. Zo verkocht ik het aan de grote baas tenminste hihi. Benieuwd? Snel verder lezen!

Mijn interesse werd gewekt bij Ilka thuis. Ze had dit nieuwe merk binnen en ik had de eer om er foto’s van te schieten. Ik was op slag verliefd op een aantal printjes en toen ik een paar dagen later bij Nappy’s.nl bestelde heb ik er meteen een mee besteld. Ik koos voor de zwart witte versie, als monochrome lover kon ik eigenlijk niet anders. De Grovia One is een all in one luier, gemaakt van mega zacht spul. Het is best een luxe luier, alles ziet er top uit en je kan er alle kanten mee op.

Ik ga dan ook beginnen met iets wat ik nooit eerder heb gezien bij een andere luier. Je kan de Grovia One dus zowel met klittenband, als met drukknoopjes gebruiken. MEGA handig. Je kan bijvoorbeeld eerst het klittenband verslijten en dan beginnen aan de drukknoopjes. Klittenband gaat het op een gegeven moment gewoon niet meer zo top doen, veel mensen kiezen er dan voor om drukknoopjes op een luier te zetten. Bij deze luier is dat niet nodig, het zit er al op. Je kan trouwens ook gewoon nieuwe stukjes klittenband kopen als je geen fan bent van drukknopen. De stukjes klittenband kan je namelijk aan de luier klikken met drukknoopjes. Hoe slim is dat?!

De luier is een onesize en past van  ± 4,5 tot 16 kilo. Je kan de maat eenvoudig aanpassen door de drukknoopjes aan de voorzijde van de luier vast te klikken, te verstellen of helemaal los te laten. Het elastiek bij de benen zorgt voor een goede pasvorm. De buitenkant van de luier bestaat voor 100% uit polyester, de binnenkant is 100% fleece. De inleggers zijn 100% kantoen met een laag van wederom 100% fleece erop. Fleece geeft babybillen en dreumeskontjes een droog gevoel, maar niet alle kindjes kunnen ertegen. Check dat even bij jou mini mocht je deze  luier willen proberen. Mila kan er goed tegen en het voelt ook na een mega dreumesplas nog hartstikke droog, ik wist laatst namelijk niet zeker of ze nou geplast had of niet haha.

De luier heeft een zachte binnenkant waarop je 2 inleggers kan klikken. Je past de hoeveelheid inleggers aan aan hoeveel je kindje plast. De binnenkant van de luier kan trouwens ook nog iets opnemen, dit maakt dat het geen SIO is maar een AIO. De bovenste inlegger heeft nog iets spannends, er zitten namelijk een soort van groeven in waardoor de plasjes beter opgenomen worden.

Qua uiterlijk is deze luier helemaal mijn ding. Het systeem is top, bij Mila sluit het allemaal prachtig aan en het is niet zo’n erg dik pakket. Even de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:

+ AIO’s zijn super handig, het werkt hetzelfde als een wegwerp luier en gaat dus gemakkelijk en snel om. Ook fijn voor onderweg, bij het KDV of oppas!
+ Het materiaal is voor mij een pluspunt, het geeft een droog gevoel aan mini’s billen.
+ De groeven in de bovenste luier die zorgen voor snelle opname van plas.
+ Het is een onesize en gaat 11.5 kg lang mee, best een tijdje dus.
+ De luier is mooi gemaakt, alles zit netjes in elkaar en sluit goed aan.
+ De binnenkant van de buitenkant (volg je me nog?) neemt ook vocht op.
+ Het systeem dat je klittenband en/of drukknoopjes kan gebruiken is echt fantastisch slim.

Minpunten:

  • De prijs (€26,95 per stuk). Maar zoals ik vaak zeg is dit echt relatief. Je betaalt €26,95 voor deze luier, met de inleggers en het klittenband erbij. Best wat geld voor een luier die je maar 1x kan gebruiken voordat hij de was in moet. Je krijgt daarentegen wel een hele toffe luier met spannende extra’s, goede kwaliteit en een nette pasvorm. Je moet dus echt voor jezelf afwegen of je dit geld kwijt wilt aan een luier of dat je kiest voor een goedkopere manier van wasbaar luieren.
  • Ik vind het klittenband MEGA krachtig. Zo krachtig dat ik al meerdere keren het klittenband zelf los heb getrokken van de drukknoopjes. Ik probeer nog uit te vinden of dit aan mijn manier van trekken ligt of dat het klittenband gewoon sterker is dan ik.

Ik ben echt en oprecht enthousiast en wij gebruiken de luier met veel plezier. Hij is te koop bij Nappy’s.nl!

Liefs,

Alicia

grovia oneluiersreviewtips wasbare luierswasbaarwasbaar luierenwasbare luiers

littlebumnl • 8 juni 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *