L I T T L E B U M

Wasbare luier review: Buttons one size VS xl ♥

Buttons trok vooral mijn aandacht door de geweldige printjes die het merk verkoopt. Ik kocht dan ook enthousiast twee overbroekjes. Iets later kwam ik erachter dat ze een heel handig snap-in-one systeem hebben. En weer iets later kwamen de XL broekjes uit. En ook de XL variant ‘moest’ ik in huis hebben natuurlijk.  In dit artikel review ik zowel het one-size broekje als de XL. Ik zet alle verschillen voor je op een rijtje, vertel je welke mijn favoriet is en je kan wegzwijmelen bij de geweldige prints! Enjoy 🙂

De one size overbroekjes

Ik ga beginnen met de one-size van Buttons. Je kan dit overbroekje van 4 tot 16 kilo gebruiken, best een tijdje dus. Het overbroekje sluit met drukknoopjes van voor en heeft aan de voor- en achterzijde elastiek in de bovenste rand verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de luier netjes om het buikje en de rug sluit. Ook bij de benen zit elastiek voor een goede pasvorm. De overbroekjes van Buttons hebben dubbele lekgootjes, dat is mega fijn! Hierdoor valt de inlegger of prefold in een soort ‘bakje’ en is de kans op doorlekken een stuk kleiner. Bij een voorgevormde luier zorgen de dubbele lekgootjes er ook gewoon voor dat het bij de beentjes netjes  om de luier sluit, ook dit verkleint de kans op lekkage.

Vanbinnen is de one-size luier heel simpel. Er zitten alleen twee drukknoopjes in om de inleggers van Buttons zelf erin te klikken, thats it! Je kan het broekje verstellen door de welbekende drukknoopjes aan de voorzijde.  De overbroekjes kosten bij Nappy’s.nl €13,95 per stuk en zijn in veel printjes te krijgen.

De super broekjes (die ik heb omgedoopt tot XL overbroekjes)

Dan de XL broekjes, duidelijk een slag groter dan de one-size. Deze overbroekjes passen bij kindjes van 5,5-18 kilo. Ook deze sluit met drukknoopjes en is verstelbaar aan de voorzijde. In tegenstelling tot de one-size gebeurt dit bij de Super overbroekjes met een dubbele rij drukknopen. Wel geldt voor deze luier hetzelfde verhaal over de dubbele lekgootjes en ook het elastiek is aanwezig. Bij de buik, rug en benen! Je kan deze luier ook weer met Buttons inleggers, losse inleggers, prefolds of voorgevormd gebruiken.

 

De Super overbroekjes van Buttons zijn vanbinnen wat luxer. Je kan hier ook weer de inleggers in vastklikken, maar dit overbroekje heeft van die fijne flapjes die aan de onder- en bovenkant over de inleggers vallen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze niet verschuiven, het is met aandoen ook heel handig! Op deze manier is er geen stukje uitstekende luier te zien en kan het daar dus ook niet lekker. Ik kocht deze voor €14,95 bij Nappy’s.nl, het overbroekje is gemaakt van 2 lagen PUL.

De verschillen en mijn ervaringen

Het eerste verschil is duidelijk de grote. De one-size vind ik niet altijd gemakkelijk over luiers heen te krijgen en dikke inleggers passen er niet fijn in. Ook de maat M inleggers van Buttons zelf vind ik maar krap passen als de luier op de grootste stand staat. Ik vind het overbroekje in vergelijking met bijvoorbeeld Little Lamb best smal vallen bij Mila. Over een nachtluier past het overbroekje ook echt niet zonder dat er hele delen luier uitsteken. We gebruiken de luier dus bij voorkeur over een voorgevormde luier of met dunne inleggers erin. Wat een mega voordeel is aan de Super/XL versie zijn die flapjes die ik eerder benoemde, dat zorgt ervoor dat alles netjes zit. En dat het broekje een slag groter en breder is zorgt ervoor dat het allemaal gemakkelijker aangaat en goed past.

Wanneer kiezen voor de one size

+ Als je een echte mini baby hebt zou ik kiezen voor de one size. De luier past sneller en valt gewoonweg wat kleiner. Je hebt vaak ook minder absorptie nodig waardoor het probleem met inleggers een stuk minder groot zal zijn. Als je voor je newborn hydrofiele doeken en Snappies gebruikt past de one size vermoedelijk erg mooi.

+ Bij smallere, kleinere, fijnere kindjes.

+ Ik vind de M inleggers van Buttons zelf dus erg krap passen in de one size op de grootste stand. Kies je voor losse, niet te dikke inleggers of prefolds maat L doet het overbroekje het hartstikke goed. Dikke pakketten passen er bij ons helaas niet in..

+ Voor de printjes moet je echt gaan voor de one size, in de Super/XL variant zijn er maar weinig printjes verkrijgbaar.

Wanneer kiezen voor de Super/XL

+ Bij gemiddelde of stevige kindjes .Of als je eerst newborn overbroekjes gebruikt. Laat ik het zo zeggen: vanaf 5,5 kilo zou ik voor de XL gaan!

+ Als je een baby/dreumes hebt die geen seconde stil wil liggen en het vrijwel onmogelijk is om te blijven friemelen aan de luier waardoor het gewoon een stuk makkelijker zou zijn als de luier een beetje groter is waardoor alles in 1 x binnen het overbroekje valt. Zo.

+ Kies je voor de inleggers van Buttons zelf, vanaf maat L, zou ik voor de Super gaan. Ook prefolds en voorgevormd passen hier natuurlijk gewoon in! Maat S en XL heb ik niet getest maar als je de L erin hebt op de een na grootste stand past het allemaal prachtig. De XL moet dus ook netjes zitten op de grootste stand en de S zal netjes passen op de kleinste stand van de luier.

+ Als je kijkt naar prijs/kwaliteit verhouding vind ik dat je voor €14,95 (= 1 euro duurder dan de one size) voor erg goed overbroekje kan kopen met wat ‘luxe’ extra’s.

Haha, dezelfde dreumes maarden in ander licht genomen. Op foto 1 lijkt ze net terug te komen van vakantie hihi 😀

Ik ben zelf meer fan van de XL dan van de one size. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de maten van jouw kindje en de manier van luieren die je gebruikt. De one size is een prima overbroekje, maar vanwege de voordelen gaan wij voortaan voor de XL.

Liefs,

Alicia

buttonsone-size overbroekjesuper overbroekjetips wasbare luiersverschil one size en super buttonswasbaarwasbaar luierenwasbare luiers

littlebumnl • 20 juni 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *