L I T T L E B U M

2

Tula review ♥

Dragen doen we al langer dan in een jaar in verschillende situaties. Nu Mila zelf kan lopen en graag op ontdekkingstocht gaat is er echter weer een heel nieuw tijdperk aangebroken, waarin dragen niet meer zo centraal staat als voorheen. Ook past daar weer een ander systeem bij dan voorheen. Tenminste, voor onze eigenwijze dreumes dan. Papa is om, oma is om, mama is om (maar blijft een doekjesfan) en Mila komt er tegenwoordig zelf mee aanwandelen en probeert hem ook om te doen bij zichzelf. Kortom: de TULA is een succes!

Ik bestelde de Tula Arbol bij VONVAVOOM toen ze een fijne kortingsactie hadden. In het begin was het wel eventjes wennen hoor. Ik had wel eens een Tula geprobeerd in een winkel, maar afstellen bleek thuis toch iets minder simpel dan het toen ging. De eerste keren stond ik echt te klunzen tbh! Het is een heel simpel systeem, je moet de draagzak twee keer vastklikken en dan zitie als een huis. Voor je eigen gemak moet je echter nog wel wat bijstellen. Prima te doen hoor! Je trekt aan de touwtjes, duwt de littlebum (see what i did there *winkwink*) van je mini een beetje omhoog en terwijl je dat doet wiggle je een beetje. Het systeem is dus fantastisch, zoals Johan het zegt. Hij wil niet meer anders!

Ik heb stiekem wel een beetje heimwee naar de dagen dat Mila zich heel de dag liet vertroetelen in mijn mooie PinkNova’s.. Ik vind het toch echt net iets comfortabeler zitten. Ik vind de draagzak oprecht sneller snijden. Wat wel een voordeel is ten opzichte van draagdoeken is dat dit systeem onwijs makkelijk werkt. En het is vooral heel snel. Mila wil soms dus lopen of eventjes ergens kijken of spelen. Telkens opnieuw knopen kost best eventjes wat tijd. Als je slordig knoopt zit het namelijk al snel niet meer fijn. Plus: nu ze 10+ kilo is zijn de wat meer ingewikkelde, dubbellaagse knopen aan de beurt en daar doe ik rustig een minuut of tien over. Zeker als ik een paar keer opnieuw knoop omdat het niet lekker ‘zit’. Johan is mede om deze reden heel blij met onze nieuwe drager!

De Tula is er in een heeeeleboel leuke designs. En dat is de voornaamste reden dat ik voor deze draagzak heb gekozen. Je hebt er natuurlijk een hele hoop soorten draagzakken, maar mijn oog wil ook wat. Ik koos voor een simpel patroon, niet te druk en in makkelijk te combineren kleuren. Zwart en wit, can’t go wrong! Het is, zoals eerder genoemd, een enorm simpel systeem. Ook is hij voor verschillende posturen geschikt: je kan een heleboel afstellen waardoor hij ook bij lange mannen fijn zit. Hoewel wij dus fan zijn zou ik altijd aanraden om eventjes te gaan passen voordat je een draagzak besteld. Echt heel goedkoop zijn ze natuurlijk niet en dragen moet voor zowel het kindje als de papa of mama (of opa, oma, gastouder, oom, tante, etc.) prettig zijn. En soms zit de ene drager gewoon net iets fijner dan de andere! De draagzak heeft stevige gevulde banden die je draagt als een rugzak en een stevige heupband. Na een paar keer dragen zitten die echt al een stuk soepeler!

Ik denk dat de Tula voor oudere kindjes zeker een uitkomst is. De draagzak zit ook vanaf ongeveer brokaat 68/74 netjes. Mila zit nu in 86/92 en ze zit nog best netjes. Er is geen volledige knie-tot-knie ondersteuning meer, maar wel meer dan genoeg. Het rugpand is nu ook nog lang genoeg, ze is natuurlijk sterk genoeg om haar nek goed omhoog te houden en wanneer ze in slaap valt kunnen we het slaapkapje vastzetten. Het in en uit de draagzak gaan gaat een stuk sneller dan wanneer je een draagdoek gebruikt en voor anderen (die niet dagelijks dragen) is dit systeem ook veel makkelijker. Het patroon is mooi, maar het design verdient wat mij betreft nog steeds geen schoonheidsprijs. Het ziet er snel lomp uit en veroorzaakt op mijn ‘niet-zo-afgetrainde-maar-wel-lekker-zachte-mama-buikje’ af en toe was rolletjes waar zonder Tula niets zat.. Oh well, als dat het ergste is 😉

Voor buik- als rugdragee kun je deze draagzak gebruiken. Kijk online even voor alle printjes die er beschikbaar zijn. Voor grotere kindjes bestaat er ook nog een toddler size! Al met al ben ik blij dat we deze besteld hebben (na heel lang wikken en wegen). We hebben in de twee (denk ik) maanden dat we hem in bezit hebben bijna dagelijks gebruikt en ook Johan draagt weer met alle liefde! Wat ons betreft een echte aanrader dus!

*Op de foto’s zie je een in slaap gevallen mini en een blije mama, de foto’s zijn genomen door Johan die een tot op dat moment verborgen fototalent blijkt het hebben*

Draag jij je kindje ook in een Tula?

Liefs,

Alicia

babydragenkeep them closereviewtulawearallthebabieswearallthetoddlers

littlebumnl • 26 januari 2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Chrissy 29 april 2017 - 07:52 Reply

    Ook wij hebben een tula besteld!
    Ben zo benieuwd

    • littlebumnl 29 april 2017 - 09:58 Reply

      Yay! Welk printje is het geworden? ☺️

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *