L I T T L E B U M

Top 10 happy mommy moments ♥

Ik heb al veel artikelen geschreven over de lastige en soms zelfs zware aspecten van het mama zijn. En die aspecten zijn er, op sommige dagen zelfs in overvloed. Maar wat ook niet vergeten mag worden is dat de meeste dagen in mijn bestaan voor 99% gevuld zijn met liefde, zonnestralen, glitters en kroeltjes. Vandaag dus mijn top 10 happy mommy-moments van de afgelopen 1,5 jaar. Momenten die mijn mamahart doen smelten hihi.

1. Ze danst het meest uitbundig als niemand kijkt..

“Kijk mama! KIJK!!!” Al roepend staat ze bijna dagelijks te dansen, na het eten laten we haar nog even uitrazen voordat we in bad gaan. Ze danst het meest uitbundig als niemand kijkt, als ze niet doorheeft dat we stiekem genieten van haar gedans. Maar dan, als ze ons ziet, begint ze te roepen. “KIJK” horen we meerdere keren achter elkaar, meestal bedoelt ze dan dat we naar haar moeten kijken. En je moet niet denken dat je na een paar minuten kijken klaar bent hoor, nee nee, dan begint het geroep opnieuw. Ik vind dit zoooo schattig, ik deed dit als kind ook haha. En haar lieve stem maakt het helemaal af!

2. Dat praten tegen een zwangere buik heeft dus wel degelijk nut

Net nadat ik bevallen was en Mila lekker op mijn borst lag, zei Johan voor het eerst iets tegen haar. Natuurlijk kletste hij heel wat af tegen de buik toen ze daar  nog in zat, met tegenzin want hij zag het nut er niet van in. Maar toen ze er was en hij iets liefs tegen haar zei, opende ze haar ogen. Maar echt meteen, als reactie op haar papa’s stem leek het wel. Het was bijzonder mooi!

3. “beeeeebi, beeeebi” zegt ze dan liefdevol

Mila en popje hebben een speciale band. Mila zorgt voor popje als een heuse poppenmama. Een paar dagen geleden zat ze op de grond, helemaal opgaand in haar eigen spel. “beeeebi, beeebi” zei ze steeds met haar zachte stem. En dat terwijl ze popje kroelde, neerlegde en aaide. Kan je het je inbeelden? Nee? HIERBIJ DE FOTO VAN MILA EN POPJE DIE KROELEN EN BORSTJE DRINKEN, WIJ ZIJN NIET AANSPRAKELIJK VOOR EXTREME LIEFDESAANVALLEN. *pyjama matcht niet, we know. Iets met een volle wasmand ofzo*

4. I’ll love you for a thouuuusaaaaand moooooore

Mini is dus gek op dansen en zingen. Het liefste zingt ze de uithalen van Adele mee. Echt! Geen grappen! Samen dansen vindt Mila ook heel fijn. Ze legt haar armen dan in mijn nek en kroelt me. We wiegen dan een beetje als high school-sweethearts. Ze geniet helemaal als ik meezing en we dansen op een rustig liedje zoals A Thousand Years van Christina Perri. Mijn hart lijkt zich op zulke momenten te vullen met 1000000 mini hartjes!

5. De band die borstvoeding geven schept

Dat Mila gek is op borstje drinken kan je niet zijn ontgaan. Maar wat ik dus zo geweldig leuk vind aan het langvoeden is dat er nu interactie ontstaat rondom de voedingen. “Wil je borstje drinken, Mila?” vraag ik dan bijvoorbeeld. En dan, de liefdevolle manier waarop ze ja zegt, is zo mooi en fijn en beschrijft dus in 1 woord de band die borstvoeding geven schept!

6. Samen slapen

Samen in bed kruipen, haar borstje geven, haar langzaam in slaap zien vallen en dan zelf ook even mee-dutten. Het liefst doe ik het dagelijks. Het meest schattige is dat ze tijdens haar slaap mij zoekt zodra ze me niet meer voelt. Als we dan beide wakker worden, kijkt ze me aan en lacht ze. Soms hoor. Op sommige dagen is ze strontchagrijnig en gaat ze schoppen. Maar daar ging het nu niet over toch hahaha.

7. Haar reactie als haar papa thuiskomt

“Komt papa er al aan?” Zodra ze die zin hoort rent ze naar haar loopauto die voor onze vensterbank staat. Daar klimt ze dan vervolgens op zodat ze naar buiten kan kijken om te zien of haar papa eraan komt. Hoe cute? Ook zo lief is de manier waarop ze naar Johan toerent als hij thuiskomt uit zijn werk, helemaal happy en enthousiast. Ons mamakindje begint toch een papa’s meisje te worden blijkbaar.

8. Onze draagdagen

Mila’s eerste levensjaar bestond vooral uit haar bij ons dragen, in de draagdoek. Ze leefde er echt in. Toen ze 10 maanden was werd het even iets minder, maar die maanden ervoor sliep ze 9/10 dutjes in de doek, zat ze er tijdens tripjes en familiebezoeken in en thuis op dagen dat ze moe/hangerig was of mamahonger had. En hoewel het toen af en toe benauwend kon voelen, besef ik me nu hoe ik het mis om haar zoveel, zo dichtbij te hebben. Dus ook deze hoort in mijn top tien!

9. De grote baby-mijlpalen

Wat natuurlijk niet mag missen zijn de grote mijlpalen die we hebben meegemaakt. Het drinken zonder tepelvriend, de eerste hapjes vaste voeding, dingen vastpakken, brabbelen, kruipen, stapjes, ontdekken, los kunnen lopen, haar verjaardag en eerste woorden. De echte, grote babymijlpalen. En elke keer voelt het weer alsof mijn kind het eerste kind is dat dit kan. En ze is er ook het beste in, ze doet het zo geweldig goed. #proudmom

10. Het besef dat ik mama mag zijn van zo’n geweldig meisje

En dan, als beste voor het laatst: de gewone huis, tuin en keuken-momenten. De momenten waarop ze zit te spelen en helemaal opgaat in haar prinsesjes, duplo of bumba boekje. Hoe trots ze op zichzelf is als ze een vormpje maakt in het zand of zelf van de glijbaan gaat. De sparkle in haar oogjes wanneer ze Pip zit. Gewoon haar hele bestaan. Mila maakt mij de meest gelukkige jonge vrouw op aarde. Ze is zo volmaakt, zo zorgzaam en lief en grappig en brutaal. Haar gespeel, gepraat (de hele dag tegenwoordig), het maakt me blij en gelukkig. De momenten dat ze me kroelt of kusjes geeft en ik door haar haartjes kan snuffelen. Ja, dat zijn mijn favoriete mommy moments. Het zijn de momenten waarop ik me dankbaar voel, hoe erg ik me realiseer hoeveel ik verandert ben en hoeveel Mila voor mij betekend. Dat ik alles voor haar over heb. Dat zijn de momenten dat ik me realiseer dat ik gewoon haar mama mag zijn.

Dit was dus mijn top tien, wat is jouw favoriete mommy moment? ♥♥♥♥♥♥

Liefs,

Alicia

borstvoedingmamamommy momentsouderschaptop 10

littlebumnl • 23 mei 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *