L I T T L E B U M

2

Survivaltips voor de feestdagen ♥

Ik ben echt gek op de feestdagen. Gezellig de lampjes aan in de kerstboom, met familie bijeen komen en het eten. Jongens, het eten. Er is veel eten! Ik houd van eten! In mijn leven voor Mila waren de feestdagen de ultieme dagen om uit te slapen en verder weinig te doen. Nu met een dreumes erbij is het een heel geplan en gezoek naar praktische oplossingen. Dit jaar is de tweede keer dat we de feestdagen meemaken met mini erbij en ik heb zitten broeden op wat tips voor alle ouders.

Want wat nou als je kind moe is en wil slapen en er is geen bed? Of je kind clustert altijd van 1900-2300? Of het is een erg rumoerig feest maar je wilt er wel echt heel graag naar toe. Wees niet langer angstig, lieve mede-ouders. Ik publiceer vandaag alle tips die ik kon bedenken en die je misschien zelf ook al had bedacht. Maarja, dat vond je een gek idee. Nu je weet dat andere ouders het ook zo doen durf je er misschien wel mee aan de slag 😉

Tips voor wanneer je een baby hebt.

De feestdagen zijn bij uitstek geschikt om je idealen over rust, reinheid en regelmaat los te laten. Wat zeg ik? Loslaten? Over boord te gooien! Het loopt namelijk altijd anders dan je van te voren had bedacht. Die baby’s werken ook nooit mee. *knipoog*

1. Neem de draagdoek mee. Die kleintjes zijn er gek op om tegen mama aan te plakken en het geeft ze meestal de rust die ze nodig hebben om lekker een slaapje te kunnen doen. Daarnaast is het natuurlijk heel wat voor zo’n mini: al die mensen die geïnteresseerd zijn in hem/haar. Vanuit de draagdoek kunnen ze dat allemaal rustig in zichzelf opnemen. EN: het is een goed excuus voor wanneer er 1000 mensen in de rij staan om je newborn vast te houden!!

2. Als je kleintje het beste in eigen bedje slaapt kan je een campingbedje meenemen en daar een vertrouwd dekentje of slaapzakje in gebruiken. Probeer het ritueeltje of de tijden zo mogelijk hetzelfde te doen als wanneer jullie thuis zijn.

3. Wanneer je net als ik een borstdrinkertje hebt kan je van te voren vragen of ze er rekening mee kunnen houden dat je je even terug trekt met de kleine als dat nodig is. Dat is natuurlijk niet per definitie nodig, maar voor sommige vrouwen en kindjes is dit prettiger. Ik bleef er altijd gezellig bij zitten en het volume qua kletsen werd dan automatisch wat minder hard. Mila sliep altijd lekker bovenop mama, zeker als we in een onbekende omgeving waren.

4. Je hebt een soort koptelefoons voor baby’s die ervoor zorgen dat ze geen last meer hebben van de herrie. Als een soort oordoppen eigenlijk, maar dan over het gehele oortje heen. Perfect voor wanneer je naar een feestje wilt maar er staat muziek aan of er zijn heel veel mensen. Dit is een goeie hoor, bedank me later maar wanneer je veel minder last hebt van al die prikkelverwerking.

5. Vier het in jullie eigen huis. Een veilige omgeving voor jullie kindje en je bepaald zelf wie er wel en niet komen. Win-win!

6. Ga gewoon niet en blijf lekker thuis. Best drastisch en misschien begrijpt niet iedereen dit. Maar voor mij is het heel simpel: is het teveel voor mijn kindje, dan kom ik niet. Als je een kindje hebt dat snel overprikkeld is, moeilijk slaapt met mensen erbij of niet wil drinken bij omgeving geluid zou ik bedanken en niet gaan. Jij bent namelijk degene die met de ellende zit in the end. Durf lekker voor jezelf te kiezen, mensen die er toe doen zullen jullie beslissing snappen. Oja: de tijd met kindje komt niet meer terug, kerstmis vier je ieder jaar 😉

7. Besluit je je toch te wagen aan de feestjes, neem dan genoeg spullen mee! Maak van te voren een lijstje en zorg voor voldoende voeding, speeltjes, luiers, etc etc. Oh en doe voor vertrek je kleine alvast de pyjama aan, als ze in de auto in slaap vallen kan je ze dan zo in bed leggen!

8. Valt het tegen en verlang je naar je bed, bank of rust? Ga lekker naar huis! Wees eerlijk en zeg dat je het gezellig hebt gehad, maar dat het nu tijd is om naar huis te gaan. En ga dan ook!!

9. Plan 1 of meerdere rustdagen in na al dat gefeest. Gewoon mama en baby en de rest van het gezin, lekker thuis, niks moet alles mag! Dit probeerde ik sowieso aan te houden: na een volle dag een dagje thuis. Veel in bed kroelen en lekker aan de borst slapen. Dat is extra genieten!

Tips voor wanneer je een dreumes hebt.

Eigenlijk gelden een heleboel tips voor de baby’s ook voor een dreumes. Zorg voor genoeg spullen, slapen is nog altijd belangrijk maar kan ook nog lekker in de doek, campingbedje of op papa of mama en borstvoeding gaat nog steeds hetzelfde. Je kan ook nog steeds thuisblijven als het je niet goed zit natuurlijk! Het leven met kinderen is zwaar genoeg zonder al dat gesjouw met spullen en kinderen die overprikkeld zijn hihi. En: ga vooral niet over je eigen grenzen heen! Ook niet om anderen te pleasen! Ik er een paar bedacht speciaal voor de dreumesjes.

1. Neem de kinderstoel mee! Misschien een gekke hoor, maar ik bedacht me afgelopen week dat Mila nu ook echt ergens moest gaan zitten tijdens het eten. Op schoot nemen is nu echt geen optie meer, mevrouwtje moet toch echt zelf eten. Onze tripptrapp past vermoedelijk wel in de auto, de ikea stoelen zijn makkelijk in en uit elkaar te halen en met andere stoelen heb ik geen ervaring. Denk er in ieder geval van te voren even over na!!

2. Neem speelgoed mee, maar geef niet alles in 1x. Mila is na een poosje spelen meestal wel uitgekeken op het speelgoed. Ik zorg dan dat ik nog wat anders achter de hand heb waar ze zichzelf dan even mee kan vermaken. Mama’s tas en portemonnee doen het hier trouwens ook nog erg goed haha.

3. Als jullie blijven eten is het slim om na te vragen wat er gegeten wordt. Mag jouw kindje dat eten? Kunnen ze meedenken over een vervanger of nemen jullie het zelf mee? Heel handig om van te voren te bespreken!

4. Misschien word ik nu voor gek verklaard maaaaar toch: vertel je kind wat er gaat gebeuren. Die kleintjes snappen echt een heleboel en als je het voor niks zegt maakt het ook niet uit.

5. Laat je dreumes helpen met het klaarzetten, afruimen of koken. Gevaarlijke dingen uitgesloten natuurlijk!! Mila vindt het super leuk om haar eigen bordje te tillen of bijvoorbeeld de boterhammen. Het verbaast me enorm hoeveel ze al zelf kan.

Jeeeetje, al met al nog best een lijst geworden. Het komt erop neer dat je je gevoel ook met de feestdagen moet volgen en er een beetje voorbereiding getroffen moet worden. Mislukt het dit jaar compleet? Bedenk dan dat er volgend jaar weer een nieuwe kans is. En het jaar daarna ook weer!

Hebben jullie al plannen met de feestdagen? ♥

Liefs,

Alicia

babydinerendreumesfeestdagenfeestjekerstmamaoud en nieuwouderschaptips

littlebumnl • 17 december 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Michelle – momoftherebels 17 december 2016 - 17:43 Reply

    Wat een leuke tips heb je bedacht! Sinds de kinderen er zijn vermeiden wij zelf drukke feestjes ect. Met de kerstdagen houden we het ook weer lekker rustig.

    • littlebumnl 18 december 2016 - 13:25 Reply

      Dankjewel! Zelf gaan we ook niet naar drukke feestjes, we zijn gewoon samen met familie. Afgelopen vrijdag was Mila compleet overprikkeld toen mijn vriendinnen kwamen gourmetten. Ze wilde wel slapen maar het lukte gewoon echt niet. Toen wist ik meteen weer waarom we dat vermijden haha!

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *