L I T T L E B U M

Summer essentials voor een dreumes ♥

Jongens, deze temperaturen had ik niet voorzien. Het was ook weer even zoeken naar de echte belangrijke benodigdheden  voor onze dreumes, die heeft toch alweer hele andere dingen nodig dan de baby die ze vorige zomer nog was. Ons draakje rent, glijdt van de glijbaan en spettert lekker door het peuterbad. Voor alle #toddlemoms onder ons: mijn essentials om je dreumes de warme dagen door te helpen. Handig voor als je hoofd het kookpunt bereikt voor het negen uur is en je zelf 1 driftbui verwijderd bent van een mental breakdown. Thank me later!

UV zwempakje

Ik wist pas van het bestaan van deze pakjes af toen Mila heel klein was. Vorig jaar konden we haar nog met gemak beschermen tegen de zon, nu ze wil spelen en zwemmen gaat dat een stuk lastiger.. Toen waren deze pakjes dus nog overbodig, inmiddels hebben we het eerste exemplaar al in huis en gaan we er zeker nog een kopen! Ik vind het zo fijn dat haar schouders en rug goed beschermd zijn tegen de zon. Insmeren doen we natuurijk nog steeds, maar in het water vertrouw ik dat toch niet voor 100%. Helaas kan ik de bron niet direct vinden, maar ik las dat een gewoon katoenen shirt maar factor 10 qua bescherming heeft, wij kiezen dus lekker voor een schattig zwempakje als we naar een buitenbad gaan!

Wasbare zwemluier

Als je wasbare luiers gebruikt mag een wasbare zwemluier niet ontbreken natuurlijk! Er zijn veel soorten, maten en merken. Wij hebben er een van ImseVimse met Bumba erop. Wasbare zwemluiers zijn veel populairder dan de normale luiers, veel mensen vinden deze overgang minder spannend denk ik. Een wasbare zwemluier kan je alleen als zwembroekje gebruiken of met een badpak of uv-pakje eroverheen!

Hoedjes of petjes

Om de bolletjes van loslopende en rennende dreumesen te beschermen kan je het beste kiezen voor een pet of hoed. Nou is dat nog best een issue vind ik zelf, want Mila kan best kieskeurig zijn en trekt alles van haar hoofdje af. Hoedjes voor haar hoofdgrote met een touwtje eronder lijken onvindbaar, dus kozen we voor een stoere pet. Die vond mevrouwtje dus wel leuk en interessant. Meer kleintjes van anderhalf die ineens een eigen smaak hebben?

Zonnebrandcréme

Wij gebruiken altijd Naif voor Mila. Vorig jaar vonden we die al ontzettend fijn en dit jaar lijktie nog beter te zijn, smeren gaat makkelijker. Ik vind de geur van Naif ook echt heerlijk trouwens. Er is de laatste tijd nogal veel te doen over zonnebrandcrémes, niks lijkt meer goed te zijn. Ik probeer een balans te vinden in uitzoeken wat nou echt beter is en loslaten wat verwaarloosbaar is. Lastig hoor, als je eenmaal meer te weten komt over ingrediënten van producten en voeding is het moeilijk genieten en accepteren dat je niet alles goed kan doen.

Sandalen

Inmiddels hebben we ook fijne sandalen gekocht voor mini. Ik had al een leuk paar gezien voor haar, maar deze bleken dus geen fijn voetbed te hebben. Inmiddels hebben we 2 paar gescoort bij  Van Haren. Ik ben geen expert op het gebied van schoenen, maar wat ik wel begrijp is dat het fijn is als er ondersteuning inzit, oftewel: een voetbed. En dat hebben die van Van Haren dus. Ze hadden ook een hele fijne prijs trouwens haha.

Hydrofiele doeken

Ja, na 19 maanden zijn die nog steeds handig. Als dekentje tijdens een dutje, als snoetenpoetser, om mee af te drogen en na onverwachte zwempartijen EN…. voor tijdens het voeden. Jup! Als het mega warm is doe ik altijd een hydrofiele doek tussen mij en Mila in wanneer ze borstje wil drinken. Hij gaat dan gewoon over mijn arm en daar ligt ze dan op. Het ergste plakgevoel is dan wel weg, een stuk aangenamer voor iedereen!

Drinken, veel drinken!

Ik neem standaard twee gevulde flessen drinken mee voor Mila tijdens warmere dagen. Zeker als we langer op pad gaan, maar dan bied ik ook altijd nog een borst aan. Klinkt heel random trouwens: een borst ‘aanbieden’. Anyways, vergeet niet om je genoeg drinken mee te nemen. Mila slurpt echt als een malle, meestal veel in 1 keer. Tussendoor is ze vaak te druk met spelen en klimmen!

Dit zijn mijn zomer essentials voor onze dreumes. Dit gaat allemaal mee, naast de normale spullen zoals luiers, doekjes en een setje schone kleertjes. Wat hebben jullie toegevoegd aan de luiertas nu de temperaturen erg zomers zijn?

Liefs,

Alicia

dreumesinpaklijst dagje wegmeenemensummer essentialstipstoddler essentialszomer

littlebumnl • 30 mei 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *