L I T T L E B U M

Studerende mama update! ♥

Het is nu natuurlijk vakantie, een perfect moment om jullie bij te kletsen over mijn studie en studerende mama struggles. Ik heb afgelopen schooljaar hard gewerkt, veel geleerd en best wel afgezien.  Daarnaast heb ik het ook erg leuk gehad op school en mooie cijfers gehaald, zeker dit laatste blok. Ik wil graag vertellen hoe ik ervoor sta, wat ik volgend schooljaar anders wil doen en wat mijn doelen zijn! Doordat ik veel geleerd heb sta ik er in het komende schooljaar namelijk heel erg voor open om dingen anders te doen!

Leerjaar 3: vallen en weer opstaan!

Om heel eerlijk te zijn ging het de eerste twee blokken niet zo lekker, dat heb je al eerder kunnen lezen. Het was gewoon een beetje teveel. Ik had het niet onderschat, qua stof weet ik wel wat er van mij verwacht wordt, alleen de manier van aanpakken werkte niet zo lekker. In blok 3 ging Mila naar de opvang maar was ze echt elke keer ziek als ik naar school moest, schiet ook niet zo op natuurijk. Arme schaap kon er natuurlijk niets aan doen, koorts, mega verkouden, oorontsteking; niets bleef haar bespaard. In blok vier was ik echt heel erg gemotiveerd. Ik kon elke vrijdag vakken volgen en kwam in een lekker ritme terecht. Mila had het leuk op de opvang en ik had tijd om alles bij te houden. Nou was dat wel ontzettend krap hoor, 1 dag thuiswerken is echt niet genoeg om alles bij te kunnen houden. Uiteindelijk zat ik bijna iedere avond nog te werken, huiswerk te maken of te leren.

Dat het niet voor niets was blijkt uit mijn cijfers. Ik heb mijn keuzevak gehaald met een 8 voor de presentatie en een 7,6 voor het tentamen. Het verdiepende vak haalde ik met een 8,4. Toen nog een 7,4 voor de groepsopdracht erbij, je begrijpt mijn blijdschap vast. Europees recht heb ik echt heel erg niet gehaald (lees: een beschamende 3,3) en de herkansing heb ik niet gemaakt. Ik was voor de tweede keer in drie weken tijd ziek en ik was gewoon op. Als je lichaam zo duidelijk aangeeft dat het klaar is kan je dat niet wegstoppen. Europees recht mag ik volgend jaar dus weer maken. Blergh.

Volgend schooljaar weer knallen!

Volgend schooljaar zal mijn focus echt liggen op het eerste blok. Ik moet nog 3 vakken halen dat blok en daar komen dan nog een opdracht van een keuzevak bij en het verdiepende vak van jaar drie. Van jaar 4 heb ik ook een verdiepend vak en een keuzevak, maar omdat ze alledrie op vrijdag worden gegeven zal ik dus alleen het verdiepende vak van jaar 3 en het keuzevak van jaar 4 gaan volgen, het verdiepende vak van jaar 4 kan ik dan bij de herkansing proberen te halen of volgen in jaar 5. Want ja, ik zit toch voorlopig nog wel op school haha. Heel erg ‘haha’ is het allemaal niet, maar ik ben nog steeds gemotiveerd om het af te maken. Zeeeeeeker na die mooie cijfers van afgelopen blok. Na het eerste blok moet ik in blok 2 nog 1 vak halen. En dan nog altijd die rottige assessments.

Zoals je leest is er veel te doen. Mila gaat nu twee dagen per week naar de opvang en ik heb een vermoeden dat dat er zomaar eens drie kunnen worden volgend schooljaar. Je kan dagen die je niet gebruikt op het KDV inzetten op een ander moment, na de vakantie hebben we er 3. Zo kunnen we dan eens uitproberen hoe het gaat als Mila drie dagen naar de opvang gaat. Stiekem best veel, vind ik zelf, maar zodra ik stage ga lopen zal ze ook minstens drie dagen per week naar de opvang gaan, nu kunnen we rustig aan opbouwen en kijken hoe het gaat!

Beter plannen, meer structuur

Wat ik in ieder geval anders wil doen heeft zeker ook te maken met de opvang: ik moet echt de tijd nemen voor school. Colleges volgen, alles voorbereiden, werkcolleges maken, opdrachten inleveren. Daar gaat al mega veel tijd in zitten. Daarnaast wil ik MEGA graag mijn blog behouden en heb ik freelance werk waar ik ook tijd voor nodig heb. Ideaal gezien heb ik dan dus twee dagen school en 1 dag waarop ik thuis kan werken en bijvoorbeeld werkcolleges kan maken. Ook moet er nog net iets meer structuur komen in mijn manier van werken. Nog beter plannen dus! Kan je geloven dat mijn vader planner van beroep is haha?

Al met al heb ik er zin in, maar ga ik eerst genieten van een welverdiende vakantie. Volgend schooljaar ga ik weer knallen en opzoek naar een stage- of leerarbeidsplaats. Sinds de keuzevakken gezondheidsrecht en sociaal bestuursrecht weet ik wel heel erg zeker dat ik in het sociaal bestuursrecht wil werken. En dan het allerliefste iets in de richting met kindjes helpen of gezinnen ondersteunen. Oh well, eerst maar eens genieten en dan al die vakken halen.

Fijne vakantie voor alle studerende mama’s! En ook voor alle hardwerkende mama’s, thuisblijfmama’s, mee-mama’s, ALLE mama’s!

Liefs,

Alicia

persoonlijkstudentstudent en mama zijnstudent en zwangerstuderende mamastuderende moeder

littlebumnl • 21 juli 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *