L I T T L E B U M

STUDEREN EN MAMA ZIJN: TENTAMENS ♥

Heb je zin in stress? Probeer dan fulltime mama te zijn, met een kleine Mila die ineens om de twee uur wilt eten en 8 tentamens die nog voorbereid moeten worden. Stress gegarandeerd! Ik vertel vandaag over mijn eerste tentamenweek als mama!

Ik wist dat die ellendige tentamens eraan zaten te komen en gelukkig heb ik het een en ander bij kunnen houden gedurende blok twee. De druk zat er alleen al vanaf het begin op: twee weken tentamens maken en ze het liefst alle acht halen.. Johan had ook tentamens, gelukkig maar twee, en mama zou oppassen als we tegelijk tentamen hadden. Dat probleem was in ieder geval opgelost! Het leren opzichzelf is ook wel redelijk gegaan. Het heeft vooral gelegen aan het feit dat ik niet vanaf week 1 de lessen heb kunnen volgen en dat blok 1 alweer maanden terug was. De resultaten vielen mee, maar beter had ook gekund.

Ik had vier tentamens in blok 2, ik heb er drie gemaakt en 2 daarvan gehaald. Opzich wel netjes lijkt mij. Bewust de keuze gemaakt om 1 tentamen te skippen, ik zat er totaal doorheen. Als moeder vraag je zo snel teveel van jezelf. Ik ben dan bang om hulp te vragen terwijl als ik het vraag, ik het meteen zou krijgen. Ik wilde dus ook leren, alles voor Mila doen en het huishouden runnen. Maar dat ging niet zo lekker. Besef ook even dat ik mijn tentamens pas om zeven uur had en dat ze tot tien uur duurden. In den avond ja! Ik was elke keer tussen tien en half elf thuis, kon bijna gelijk m’n bed in om vervolgens de volgende dag weer rond zeven uur wakker te worden van Mini! Na alles stress kwam de ontlading dinsdag er al uit, een gemiste kans voor Juridische Vaardigheden, maaaar die kunnen we nog herkansen dus er is geen man overboord. Sociaal recht heb ik ook niet gehaald, maar dat vond ik ook een pittig tentamen. Mensenrechten met een 6,3 gehaald en Ondernemingsrecht met een 5,8. Erg blij met de gehaalde toetsen en iets positiever over het komende blok!

Blok 1 was drama. Ik wil er ook niet teveel over kwijt haha. Ik had van te voren al gezegd dat ik het ging maken om te kijken of ik het haalde en anders was het gewoon pech. Ik heb weer maar drie toetsen kunnen maken. Op woensdag zat ik klaar om te vertrekken en was ik onwijs goed voorbereid. Ik was ook wel happy met alles, tot ik erachter kwam dat het tentamen was verschoven naar 1 uur. Zat ik dan. Half zes was het ondertussen en ik kon alleen maar huilen. Nog een vriendelijk bedankje naar alle klasgenoten voor het op de hoogte houden! Ik heb alleen Legal English gehaald (met een 7!), strafrecht niet wat me verbaasde en bestuursrecht heb ik zeker al niet gehaald. Ach, het ligt me ook totaal niet.. Iemand die bijles hiervoor aanbied?

Blok drie gaat me wel lukken, daar ben ik van overtuigd! Ik heb nog wat dingen in te halen van vorige blokken en nog 1 P-vak, maar gelukkig pak ik meer lessen mee nu! Als ik alles goed bijhoud dan moet het wel lukken denk ik. Binnenkort heb ik een gesprek met mijn decaan om alles door te spreken en een definitieve keuze te maken over vakken laten gaan of toch nog een extra herkansing aan te vragen. Ben enorm benieuwd naar haar adviezen en ga die ook zeker delen als er nog bruikbare tips bij zitten!

We geven zeker niet op. Ik hoop wat meer een ritme voor mezelf te krijgen, Mila’s ritme zit nu wel goed! Komende week lekker vrij, destressen en genieten van mijn heerlijke gezin. Vanaf volgende week weer knallen!! Ik wens iedereen een heerlijke week toe en vergeet niet: you never know if you never try! ♥

Liefs,

Alicia

babyhboouderschappersoonlijkschool

littlebumnl • 26 mei 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *