L I T T L E B U M

0

Studeren en mama zijn: mijn studieplan ♥

Tijdens het eerste jaar van mijn studie ben ik natuurlijk zwanger geraakt van Mila. Inmiddels zitten we midden in blok twee van jaar twee. Ik heb er geen seconde over getwijfeld of ik wel door wilde gaan met mijn studie. Om Mila een mooie toekomst te kunnen bieden moet ik wel een fijne baan hebben en het is voor mezelf ook enorm belangrijk om straks weer lekker aan de slag te kunnen. In dit artikel deel ik mijn plannen voor de komende tijd en vertel ik hoe ik vorig jaar heb afgerond en dit jaar gestart ben!

Afgelopen schooljaar ben ik met 57 punten overgegaan naar jaar 2. Dit betekend dus dat ik maar 3 punten miste, ik heb alleen ondernemingsrecht 1 niet gehaald. Super zonde, ik had mijn propedeuse in de pocket kunnen hebben. Ik heb veel lessen gemist, maar heb gelukkig alles thuis bij kunnen houden. Op die manier ben ik ook het tweede jaar ingegaan: weinig school, veel thuis doen.

Ik ben op 29 oktober bevallen, vier dagen erna begon mijn tentamenweek. In principe was ik voorbereid erop, ik voelde er alleen niet zoveel voor om met trekkende hechtingen en al tentamens te maken haha. Ik heb er dus voor gekozen om deze te herkansen in blok twee. Dit betekend simpelweg dat  ik in januari twee tentamenweken achtereen ga maken, onwijs zwaar, maar het proberen waard. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik een aantal tentamens haal en alle punten die ik nu meepak zijn mooi meegenomen.

Na de kerstvakantie ga ik weer naar school. Mijn blokken bestaan uit 7 weken hoorcolleges en 7 weken werkcolleges. De HC’s lopen een week voor op de WC’s, dus in week 2 maak je stof van week 1. In week 8 ben je dus in principe klaar met alles stof, in week 9 maak je tentamens en in week 10 de herkansingen van het vorige blok/jaar. Ik ga strakjes starten in week 6 en ga week 7 en 8 ook meedoen. Dit zal dus betekenen dat ik 2-3 dagen per week lessen volg. Johan is ook druk bezig met zijn opleiding en heeft twee dagen per week op dezelfde tijden les als ik. Mijn mama gaat dan op Mila passen. Ontzettend spannend en eng, tuurlijk zal mijn moeder goed opletten, toch is het een vreemde gedachte dat ik haar straks voor een langere tijd achter zal laten.

Momenteel ben ik alle gemiste stof aan het inhalen door thuis HC’s te kijken. gemiste WC’s kan ik door middel van antwoorden van medestudenten nakijken en voor vragen kan ik altijd bij docenten of mijn mentor terecht. Plannen is een echte must, ik merk nu al hoeveel moeite het kost om alles bij te houden. De beste tip die ik andere studerende mama’s kan geven is: plan bij het leven! Zonder weet je echt niet waar je aan toe bent en zo is direct te zien wat je van jezelf kan verwachten. Mijn doelstelling is om dit jaar gewoon in 1 jaar af te maken. Misschien iets te ambitieus, maar het proberen zeker waard. Ik geloof er zelf in en zal het ook kunnen accepteren als het niet gaat lukken. Dat is het belangrijkste denk ik: accepteren hoe de situatie nu is. Mila betekend alles voor me en ik wil haar laten zien dat als je echt je best doet en in jezelf geloofd dat je dan best veel kan bereiken, ook al loopt het leven soms niet als gepland.

In jaar drie mag ik beginnen bij een LAP-plaats, je moet hiervoor alle punten uit jaar 1 hebben en daarnaast 50 uit jaar 2. Afhankelijk van mijn resultaten dit jaar kan ik daarmee gaan beginnen. In overleg met de Examencommissie van mijn school kan ik een LAP-plaats zoeken die minder uren per week aanbied, waardoor ik meer thuis kan zijn voor Mila.

Ik ga jullie fijn op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom mijn studie en ik hoop andere jonge vrouwen te kunnen stimuleren hun eigen toekomst niet op te geven voor de toekomst van hun kindje, dit hangt namelijk zo erg samen! Als er andere studerende mama’s met tips zijn hoop ik dat zij die willen delen, jonge mama’s hebben het al zwaar genoeg! Ik ga weer lekker van mijn kleine meisje genieten, fijn weekend allemaal!

 

Liefs,

Alicia ♥

babylawpersoonlijkschool

littlebum.nl • 18 december 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. studeren en mama zijn: de eerste weken♥ | law of beauty ♥

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *