L I T T L E B U M

Studeren en mama zijn: back to school♥

Wat hebben we genoten met z’n drietjes in de vakantie. We hebben het lekker rustig aan gedaan, zijn veel op pad geweest, hebben uuuuuren gespeeld met Mila en heel veel mooie nieuwe herinneringen gemaakt. En nu is het gewone leven weer begonnen..

Afgelopen maandag startte Johan met een dagje school en op dinsdag is hij begonnen met zijn stage bij de gemeente Midden-Delfland. Dit betekende dat Mila en ik ook in een vast ritme terecht kwamen. Hier had ik nog niet echt over nagedacht, maar we rolden er als het ware als vanzelf in. We starten de ochtend lekker rustig aan met z’n tweetjes, want Johan is dan meestal al weg. We ontbijten, tutten samen, kleden ons aan en spelen wat. Meestal wil Mila rond 11 uur wel weer slapen, we liggen dan samen op het grote ‘papa-en-mama-bed’ omdat Mila niet graag alleen slaapt overdag (lees: N I E T). Na het slaapje eten we wat en we zijn eigenlijk alle dagen wel even weg geweest. Een rondje fietsen en een boodschapje halen dan, niets bijzonders. So far so good, gisteren begon het schoolleven voor mij pas weer echt.

Ik ben wel de hele week al bezig geweest met mailtjes versturen en zaken regelen. Heb al een hoorcollege bekeken zodat ik niet achterloop en zat te wachten op een rooster voor die ene dag school in de week. Dat duurde vrij lang moet ik bekennen, maar hogescholen weten me iedere keer weer te verbazen met dit soort dingen. We zijn op zoek naar een gastouder voor op de vrijdagen en dat blijkt nog best lastig. We willen graag iemand die oog heeft voor ons meisje, niet iemand die op nog 10 kinderen tegelijk moet letten. En hoewel er vast een heleboel tevreden mama’s zijn die hun kindje afgeven bij een lieve, zorgzame leidster bij een kdv, past dat toch niet helemaal in ons straatje. Alleen al omdat het slaapbeleid bij de meeste kdv’s ‘laten huilen tot ze vanzelf uitgeput en verdrietig in slaap vallen’ is. We lijken er nu een gevonden te hebben, tot die tijd is Mila op de vrijdag bij mijn moeder.

Wat had ik het weer zwaar toen ik haar vrijdagochtend mee gaf aan mijn moeder. Ze heeft het altijd enorm naar haar zin en mijn moeder is zo onwijs gek op haar, maar toch voelt het gek en stond ik met tranen in mijn ogen bij de metro. Het is ook voor Mila’s toekomst dat ik naar school ga en ik heb het meestal ook wel naar mijn zin. Maar goed, mama ben je altijd, ook als je even van je kind verwijderd bent.

Vrijdag begon ik dus aan mijn verdiepende vak en keuzevak: verdiepend arbeidsrecht en gezondheidsrecht. Ik heb echt onwijs leuke docenten en gezondheidsrecht is helemaal mijn ding. Ik kan dus wel zeggen dat het een geslaagde schooldag was. Ook heb ik eindelijk een mentor(klas) geregeld voor alle herkansingen van jaar 2. EN ik moet een paper gaan schrijven waar ik enorm excited over ben. Ik was ook nog eens eerder klaar dan verwacht waardoor ik thuis nog even aan school verder kon werken. Helemaal fijn. Ik heb 1 keer gekolfd op school en 1 keer thuis, bij elkaar nog geen hele voeding.. Ik heb ook zo’n hekel aan het kolven. Opzich is het voor mijn productie niet meer nodig denk ik, die lijkt me stabiel genoeg. Wel merk ik wat lichte stuwing na 3/4 uur niet voeden of kolven, Mila drinkt thuis nog redelijk vaak overdag. Ik moet nu dus noodgedwongen een fles kunstvoeding meegeven, wat ik de eerste keer best een dingetje vond. Als je al die tijd al zelf kan voeden voelt het toch een beetje gek om dan iets anders te geven. Mila dronk het volgens oma gelukkig zonder moeite op, dat maakt het al een stuk fijner! Maar ja, ze moet toch wat binnenkrijgen als je niet genoeg kolft. Voor de liefhebber: er bestaat ook donormelk. Andere mama’s kolven dan melk voor kindjes van mama’s die zelf niet genoeg kolven. Dan heb je alsnog alle voordelen van borstvoeding ten opzichte van kunstvoeding. Nou vind ik het teveel gedoe om voor 1 fles in de week dit allemaal te regelen, kunstvoeding is, hoewel sommigen het lijken te denken, geen vergif! Heb je wel interesse in donormelk? Kijk dan eens op moedermelknetwerk.nl !

Nu vraag je je misschien af hoe mijn jaar er ongeveer uit gaat zien. En daar kan ik gedeeltelijk antwoord op geven. Dit blok moet ik 4 vakken herkansen van jaar twee: drie tentamens en een project. Daarnaast volg ik dan de twee vakken van jaar drie. Of ik dit allemaal in 1 keer ga halen weet ik nog niet, ik doe mijn best maar probeer wel iets meer relaxt te zijn dan vorig jaar.

In blok twee hoef ik maar 1 vak te herkansen en nog een aantal opdrachten erbij. Als ik alle vakken die ik moet herkansen van jaar twee, (blok 1 en 2) haal, heb ik na afloop van blok 2 genoeg punten om stage te lopen. Of ik dat ook ga doen weet ik nog niet zeker. Aan de ene kant wil ik het doen om zo snel mogelijk mijn studie af te kunnen ronden zodat wij verder kunnen met ons leven als gezin. We willen graag trouwen, verhuizen, werken, nog meer kindjes krijgen.. Alles lijkt een beetje stil te staan tot het moment dat wij onze diploma’s hebben. Ik ben natuurlijk heel erg dankbaar voor alles wat we hebben, we zijn immers allemaal gezond en hebben genoeg middelen om van te bestaan. Toch voelen sommige dingen als tijdelijk, zoals ons huis bijvoorbeeld. De keerzijde van het stagelopen zou zijn dat ik veel kostbare tijd van Mila’s leven ga missen die nooit meer in te halen is. Ik weet dat er genoeg moeders zijn die na drie maanden weer moeten of willen gaan werken, ik ben daar een beetje anders in denk ik. Ik vind het stom om de tijd met mijn mini voor lief te nemen omdat ik meer wil in het leven. Want als ik dat dan bereikt heb, is het dan wel genoeg? Heb ik dan geen spijt van de tijd die ik heb laten varen, terwijl het al zo onwijs snel gaat.. Ik moet in de blokken 3 en 4 bij elkaar nog maar 1 vak en 2 projecten herkansen, dus dat zal wel goed komen. Ik heb dan in ieder geval genoeg tijd om na te denken over wat ik wil 😉

Ach, we zien het wel.. Ik heb me in ieder geval voorgenomen om alles goed bij te houden qua stof, dat is ook echt de enige manier waarop dit kan werken voor mij. Ik heb het geluk dat de stof gedeeltelijke herhaling is, dat zal het hopelijk wat vermakelijken. Want, wat ik moet herkansen is echt een enorme berg met stof, opdrachten en tijd die ik liever met Mila spendeer. De planning voor nu is in ieder geval m’n zaken op orde houden, minstens 1 dag in de week naar school en verder heel veel een thuismama zijn die tijdens de slaapjes aan school of de site werkt. We gaan zien of het werkt, ik houd jullie op de hoogte! Misschien is het leuk om een week gefocust vast te leggen wat ik doe? Let me know! ♥

Liefs,

Alicia

babyhbolawouderschappersoonlijkschool

littlebumnl • 3 september 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *