L I T T L E B U M

Review overbroekje Windelzauberland (+kortingscode) ♥

Als je als wasbare luier verslaafde (ja, daar kom ik openlijk voor uit) de vraag krijgt of je een nieuw merk wil testen zeg je natuurlijk geen nee. Mijn lievelingswebshop onder de wasbare luiers, Nappy’s.nl, heeft een nieuw merk in de webshop genaamd Windelzauberland. Ja, i know, je breekt er de eerste (tien) keer je tong over,  maar dat zegt dus helemaal niets over de kwaliteit van dit luxe merk. Ik heb het overbroekje uitgebreid getest en deel vandaag mijn bevindingen met jullie! 

Ik had geen idee wat voor soort overbroekje dit zou zijn, wel vond ik de printjes meteen erg leuk. Ik mocht het overbroekje met de kameleon erop testen: een wit broekje met frisse groene en lichtblauwe accenten. Het overbroekje heeft drukknoopjes, iets wat niet meteen mijn voorkeur heeft normaliter.

Toen het broekje binnenkwam was ik erg verrast. Het overbroekje past vanaf een kilo of 3,5 en je kindje kan hem dragen totdat hij/zij 16 kilo weegt. Best een poosje dus! Je past de maat heel simpel aan met de drukknoopjes die aan de voorzijde van het broekje zitten. Zodra je merkt dat het broekje niet meer lang genoeg is, zet je hem op een andere ‘stand’. Het overbroekje is gemaakt van 100% polyester met pul en mag dus op 60 graden gewassen worden maar kan niet de droger in. Oh, en je mag hem niet strijken, maar wie doet dat ook?!

Naast al deze algemene specificaties wil ik het nu hebben over de luxe aspecten van het overbroekje. En dat zijn er best wat! Het overbroekje heeft dubbele lekgootjes bij de beentjes waardoor doorlekken bijna onmogelijk is. Mits hij goed past he, anders is het valsspelen. 😉 Die dubbele lekgootjes zorgen er eigenlijk voor dat de inleggers er een soort perfect inliggen (zie foto’s hieronder) en dit maakt het overbroekje enorm geschikt voor losse inleggers. Er zitten ook nog eens flapjes aan de onder- en bovenkant waardoor de inleggers niet meer van hun plek af zijn te ‘wiebelkonten’. Wat echt extreem slim is, is dat de binnenkant van die ‘flapjes’ waterdicht gemaakt zijn. Als je dan een hele natte inlegger hebt is niet meteen het flapje doorweekt! Heel logisch zou je denken, maar een van mijn favo overbroekjes qua pasvorm heeft dit handigheidje dus niet en moet na een flinke plas meteen de luierwas in.. De buitenkant van de flapjes is van een speciale stof (Cool&Fresh genaamd) gemaakt die een droog en koel gevoel geeft bij je mini.

Aan de achterkant heeft het overbroekje elastiek waardoor de pasvorm heel goed is en hij netjes aansluit, maar niet TE strak zit! Hij gaat, zoals ik eerder noemde, dicht met drukknoopjes. Zowel links, als rechts, sluit hij met twee drukknoopjes boven en eentje onder. Voor de echte mini beebjes met kleine babybuikjes kunnen ze elkaar ook overlappen. Deze twee eigenschappen maken dit broekje geschikt voor een heleboel maten kindjes.

Ik heb het overbroekje met voorgevormde luiers en inleggers (prefolds maat L en maat M met bamboe booster) getest. Hij doet het met beide erg goed. De dubbele lekgootjes en de breedte van het broekje maken het omdoen over een voorgevormde luier heel gemakkelijk. De inlegflapjes en (weer die geweldige) dubbele lekgootjes maken dit broekje erg geschikt voor inleggers. Hoe je ook luiert, dit broekje doet de job goed!

Voordelen:

+ Dubbele lekgootjes
+ Flapjes voor inleggers
+ Geschikt van 3,5 tot 16 kilo
+ Flapjes zijn waterdicht
+ Geschikt voor zowel voorgevormde luiers als prefolds en inleggers
+ Speciale stof die voor fris en koel gevoel zorgt

Nadelen:

– De prijs is €22,50. Maaaar het broekje gaat zeker 12 kilo lang mee en is erg luxe, ik kan me wel voorstellen dat je niet je hele stash met alleen deze overbroekjes kan aanleggen.
– Er zitten drukknoopjes op en geen klittenband, maar voor sommigen is dat juist een voordeel. Ik ben zelf #teamklittenband qua snelheid, maar heb meerdere luiers die drukknoopjes hebben!

Ik heb mijn best gedaan objectief te zijn, maar er zijn gewoon op mijn twee genoemde nadelen na verder geen minpunten. Dit overbroekje doet wat hij moet doen en doet dat erg goed. En de printjes zijn ook nog eens enorm leuk, het oog wil immers ook wat! Ik ben oprecht enthousiast, jij ook? Je kan bij Nappy’s de printjes bekijken of bestellen! En het leukste is: ik mag namens Nappy’s 10% korting geven op alles van Windelzauberland. Gebruik de code: LittleBum om de korting te bemachtigen. Je kan tot 17 april 2017 gebruik maken van deze kortingscode, sla je slag dus!

Liefs,

Alicia

Dit artikel is een samenwerking met Nappys.nl 🙂

ga wasbaargroennappysoverbroekjeswasbaarwasbaar luierenwasbare luiersWindelzauberland

littlebumnl • 1 april 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *