L I T T L E B U M

Review wasbare luier: Close Pop-in

Bij iedere soort producten heb je dat wel: iedereen is gek van een bepaald type. Bij wasbare luiers zijn heel veel mensen lyrisch over de Close Pop-in. De luier is nogal gehyped. Veel mensen raden hem aan. De luier zou voor oppas, KDV en papa’s (die vaak toch minder weten over luiers dan de mama’s) ideaal zijn en wordt geprezen om zijn eenvoudigheid. Nu ik ongeveer een jaar wasbaar luier, ofja: ik doe ze om bij mini, was ik toch wel nieuwsgierig naar deze luier. Ik bestelde bij Ilka van Nappy’s.nl (verrassend joh hehehehe) een heerlijk roze exemplaar en heb uitvoerig getest. In dit artikel vind je mijn goudeerlijke, niet gesponsorde mening over de Close Pop-in.

Met de deur in huis: ik snap de hype niet…

De luier zou simpel moeten zijn in gebruik. Tenminste, dat beweert men. Ik kan er heel kort over zijn: in gebruik is het een simpele luier. Omdoen gaat eigenlijk hetzelfde als een wegwerpluier. Daar kan dus weinig misgaan. Wat ik persoonlijk totaal niet simpel vind is de manier waarop de luier in elkaar zit. Het is een SIO (hier lees je mijn blog voor Nappy’s.nl waarin ik uitleg geef over SIO’s) en de luier heeft standaard twee inleggers erin zitten. De binnenkant van het overbroekje/de buienkant heeft ook een deel erin verwerkt dat ook wat vocht op kan nemen. De inleggers klik je eerst aan elkaar was en dan vervolgens met vier drukknoopjes in de luier zelf. Je bent dus eventjes aan het klikken voordat hij in elkaar zit. Het voordeel hieraan is dat je zelf de absorptie kan regelen, het nadeel is dus dat het in elkaar zetten eventjes kost.

Als ik kijk naar de SIO’s van Buttons, een merk dat een stukje goedkoper is omdat de overbroekjes meerdere keren te gebruiken zijn voordat je ze wast, vind ik dat toch simpeler en sneller. Nog iets, niet meteen een nadeel, wat ik lastiger vind aan deze luier zijn de wastaps. Dit is een extra stukje klittenband dat veel wasbare luiers hebben waardoor je het klittenband vast kan plakken wanneer de luiers gewassen worden, hierdoor gaat niet alles aan elkaar vastzitten. Bij de Close Pop-in zitten de wastaps verwerkt in de luier zelf. Jammer: het is een friemelwerkje om ze los/vast te krijgen. Leuk: het ziet er wel erg mooi uit.

En dat vind ik sowieso wel: de luier ziet er geweldig mooi uit. Het design is heel vrolijk en speels, maar de afwerking is heel mooi en netjes. De prints, de kleuren, de zigzaglijn, het feit dat de inleggers gekleurd zijn.. Ik vind het top!

In het kort: ik ben tevreden!

De Close Pop-in is verkrijgbaar in 10 verschillende prints en kost dus €22,95. Hij past van 3,5 tot 16 kilo, er is ook een newborn variant te koop. De bamboeluier koop je dus standaard met twee inleggers, voor de kleine plassers is 1 inlegger meestal voldoende, bij oudere kindjes of veelplassers gebruik je beide inleggers. Het systeem sluit met klittenband en heeft wastaps die netjes zijn weggewerkt. Aan de voorzijde zijn er rijen met drukknoopjes waarmee je de luier kan verstellen in vier ‘standen’. Ik vind de luier erg slank vallen, niet zo breed als TotsBots, maar ook niet zo smal als Petit Lulu bijvoorbeeld. Het zit er net tussenin.

Ik ben tevreden over de luier. Vind hem persoonlijk fijner dan de nog meer geliefde AIO van TotsBots en hij is goedkoper dan die luiers. Het is een systeem waarmee je lang vooruit kan, het systeem zelf werkt dus erg simpel. Ik vind het alleen niet een hele speciale luier, niet specialer dan andere luiers in ieder geval. Hij ziet er luxe uit, maar doet niet onder voor een Buttons bijvoorbeeld.

Aanrader? Ja, qua prijs en gebruik absoluut!

Ik raad je deze luier aan als je opzoek bent naar een luier die bij de benen goed te verstellen is door middel van de drukknoopjes op de voorzijde. Hij is zeker geschikt voor oppas, onhandige papa’s of nieuwsgierigen. Het gaat echt net zo makkelijk om als een wegwerpluier. Maar MEGA speciaal is hij dus niet. We gebruiken hem overigens wel met plezier. Hij kan de bijna-peuter-plassen van Mila goed handelen, valt netjes slank en de print is heerlijk! De prijs is gemiddeld, er zijn goedkopere en duurdere luiers die hetzelfde ‘kunnen’ te koop.

Ben jij bekend met de Close Pop-in?

Liefs,

Alicia

babydreumesluierspeuterPop-In Closetips wasbare luierswasbaarwasbaar luierenwasbare luiers

littlebumnl • 24 augustus 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *