L I T T L E B U M

Review wasbare billendoekjes ♥

Aan de wasbare luiers gaan was 1 ding… Wasbare billendoekjes gingen me te ver. Waarom? Eigenlijk alleen maar om de welbekende vooroordelen als ‘vies’ en ‘niet handig’. Maar goed, als je eenmaal in dit wereldje bent beland dan wil je toch zoveel mogelijk proberen! Ik nam de proef op de som en kocht tijdens de negenmaandenbeurs een BilliesBox met daarin 12 wasbare billendoekjes en een spray met kamille geur. Iets wat later kocht ik nog twee doekjes bij van Petit Lulu omdat de printjes zo enorm leuk zijn muahah. Nieuwsgierig geworden naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

De overstap van wegwerp naar wasbaar qua billendoekjes heeft best wel lang geduurd eigenlijk. Ik zag het gewoon niet zo zitten. Toch knaagt het dan een beetje. Een onderdeel van mijn keuze voor wasbare luiers is namelijk het feit dat het een stuk beter is voor het milieu dan de wegwerp luiers die nog altijd het meest gebruikt worden. Ik zat ook eigenlijk de hele tijd met een paar doekjes die als enige de prullenbak in moesten en dat was eigelijk ook niet handig. En al die doekjes gaan ook de afvalberg op…

 

Mijn luierzakjes had ik al vervangen voor afbreekbare en ik vond het dus tijd worden om op het gebied van doekjes voor afval-vrij te kiezen. Om heel eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen nogal negatief. Ik heb al wel meerdere keren staan klooien met natte washandjes als Mila kapotte billetjes had. Wegwerpdoekjes deden dan teveel pijn. Ik vond dat echt heel onhandig, maar deed dat natuurlijk voor Mils. Dat beeld had ik er een beetje bij zegmaar. Daarnaast verwachtte ik dat ik toch wel zeker drie doekjes nodig zou hebben om 1, met poep besmeurde kont, schoon te krijgen. Al met al verwachte ik dus een hoop gedoe en weinig handigheid.

Maar hoe bevalt het nou echt?

Hoe het me uiteindelijk bevalt? Enorm goed! Het is geen extra moeite ofzo namelijk. Ik gebruik de doekjes door een klein laagje water in het doosje te doen en er een x aantal aan doekjes in te leggen. Ongeveer evenveel als ik denk dat ik ga gebruiken die dag. De natte doekjes pak ik erbij tijdens het verschonen en eventueel spray ik nog wat van de lekker geurende, verzorgende spray erop voordat ik kan gaan schoonvegen.

Boven zie je de grove kant om goed schoon en onder zie je de zachte kant.

Het werkt heel fijn! Doordat de doekjes een grove en een zachte kant hebben veeg je de echte viezigheden weg met de grove kant en om het helemaal schoon en fris te krijgen gebruik ik de zachte kant. De doekjes zijn lekker nat dus maken schoon als een tierelier. Voor elke verschoning gebruik ik 1 doekje. Ja, ook voor de poepluiers!! Gek he! Ik denk dat dat komt doordat ze wat dikker zijn en je daardoor echt heel het doekje gebruikt in plaats van het krampachtige geveeg met wegwerp doekjes die over het algemeen droog en dun zijn. Ik ben helemaal om dus!

Voordelen VS nadelen.

Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen. Het is beter voor het milieu, beter voor de billen van je kindje en, niet geheel onbelangrijk, beter voor de portemonnee van papa en mama! Als dat nog niet genoeg redenen waren om over te stappen op wasbare billendoekjes is mijn ervaring dat ik de billen van Mila echt veel makkelijker schoon krijg dan met wegwerp doekjes. Daarbij heb je ook geen extra was omdat je ze gewoon mee-wast met de luiers EN je hoeft niet voor alleen de doekjes naar de prullenbak te lopen. Ideaal voor de wat luiere mensen dus hihi. Als enige nadeel kan ik bedenken dat het even omschakelen is en de aanschafprijs iets hoger is in 1x dan een pak wegwerp billendoekjes. Maar ik denk dat je dat er heel snel uit hebt om eerlijk te zijn!

En? Wie is er om?

Liefs,

Alicia

groenwasbaarwasbaar luierenwasbare billendoekjeswasbare luiers

littlebumnl • 18 maart 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *