L I T T L E B U M

Recept vega pasta ♥

Ik heb vandaag weer een heel fijn en makkelijk recept voor jullie. Wij eten best regelmatig pasta en besloten laatst eens een versie zonder vlees te proberen. Het was super lekker, makkelijk te maken, snel klaar en er zit lekker veel groente in. Zoals ik in een eerder artikel schreef eten wij minder vlees, het is nu 50/50 ongeveer. Mede door dit heerlijke recept wil ik mensen laten zien dat je ook zonder vlees bij een maaltijd heerlijk kunt eten!

Wat heb je nodig:

– Tagiatelle
– 1 courgette
– 1 tomaat
– Een bakje champignons
– 1 paprika
– 1 uitje
– 1 aubergine
– 1/2 creme fraiche
– 1 potje pesto
– klein beetje boter of kokosolie om in te bakken

Wat ga je doen:

Snijd alle groente in blokjes en fruit het uitje in een beetje boter. Ondertussen laat je een pan water koken waar je de tagliatelle gaar in laat koken. Gooi in de pan met het gefruite uitje alle andere groenten erbij en bak ze tot ze lekker zacht zijn. Althans, wij vinden het lekker als alle groenten zacht zijn, ook voor Mila is dit fijn. Het is natuurlijk geen must, als jij van crunhcy groenten houd bak je ze maar kort mee natuurlijk. Je zal zien dat de mega berg groente slinkt naar een kleiner bergje. Uiteindelijk vond ik het nog best tegenvallen hoeveel groente er op mijn bord lag. Als de groente goed zacht zijn is het tijd om de creme fraiche en de pesto erbij te doen. Wij gebruiken een potje van .. gram van de Lidl en ook de creme fraiche komt daar vandaan. Je kwakt gewoon het hele potje pesto en ongeveer het halve bakje creme fraiche in je pan met groente en roert het goed door elkaar. Een klein beetje meer of minder maakt in dit geval niet uit. Je laat dit goedje nog even meebakken en ondertussen kan je de gaargekookte pasta afgieten. Pasta op je bord leggen, beetje groente met pesto erover en: eet smakelijk!

Eventueel kan je voor de smaak nog wat kruiden toevoegen. Wat wij in plaats daarvan doen is het toevoegen van een beetje kaas en zongedroogde tomaatjes. De tomaatjes kan je eventueel al meebakken maar dit is niet persé nodig!

Zie hier, simpel, snel en lekker. Perfect voor mama’s die iets lekkers op tafel willen zetten, maar net als ik geen ware keukenprinsessen zijn.

Eetsmakelijk alvast!

Liefs,

Alicia

littlebumnl • 10 januari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *