L I T T L E B U M

Quality time met je partner ♥

Gisteren was het zover: Johan en ik gingen samen op date. Mila bleef een middagje bij oma en papa en mama gingen lunchen en naar de film. Het blijft best spannend en moeilijk om mijn kleine meisje achter te laten maar het was voor het goede doel. Eenmaal in Rotterdam wist ik meteen weer waarom dit zo belangrijk was!!

Ik vermoed dat wij niet de enige ouders zijn die kennis hebben gemaakt met de welbekende sleur. Dat een kindje veel aandacht en liefde nodig heeft kan je natuurlijk ook wel bedenken voordat zo’n mini mensje ter wereld komt. Maar om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het ZO moeilijk zou zijn om tijd te maken voor mijn other half. Er is meestal wel tijd om samen iets te doen (in huis dan haha) maar de energie is vaak niet aanwezig. We gingen voorheen vrij regelmatig uit eten, dus toen Mila een maand of wat oud was gingen we met z’n drietjes uit eten. Wat. Een. Fiasco. Was. Dat. Doen we niet meer. Langzaamaan gingen we meer en meer langs elkaar heen leven. Terwijl de een het ene deed, was de ander met iets anders bezig. Mila, school, werk, het huishouden, familie, overige contacten en weet ik wat nog meer, het slokt nogal wat tijd. En dat merk je in je relatie wel. Kleine dingen stapelen zich op en dan heb je ineens ruzie over het wel of niet sluiten van een deur. Dingen die we vroeger deden konden niet meer met Mila erbij of waren praktisch gezien niet zo handig om te doen dus lieten we dat ook maar gaan. Nieuwe uitjes bestonden vaak aan familiebezoeken, boodschappen doen en het kopen van benodigdheden voor mini. Niet echt heel erg fun.

Dan komt er natuurlijk een moment dat je uit gaat spreken naar elkaar dat het even wat minder gaat. Dat dat logisch is. Maar dat er wel iets aan gedaan moet worden. Ruzie om niets is voor niemand leuk, kleintjes voelen alles aan. Maar, man oh man, wat kan het lastig zijn om echt tijd te maken voor elkaar. Wij hebben in het afgelopen jaar 4 keer samen iets gedaan. Dat is eens per drie maanden. Best weinig als je je bedenkt dat we voorheen rustig twee keer week naar de bios gingen. Nou is dat niet meer mogelijk en dat is ook niet erg, maar ik merk het gewoon als het tijd is om de tijd te nemen voor elkaar. Er is ook zoveel op ons afgekomen. Toen we net samen gingen wonen bleek ik zwanger te zijn van Mila. Daar moest zoveel voor geregeld en gekocht worden. Dan de studies en bijbanen ernaast. De laatste zware loodjes van de zwangerschap, de eerste maanden met een baby, ik veranderde door het gebruik van de pil ook nog eens in een draak.. Het was pittig. Maar we hebben het gered! We houden van elkaar en zouden, ondanks ons dagelijks gebekvecht haha, elke keer opnieuw voor elkaar kiezen!

Toen Johan en ik samen door Rotterdam liepen voelde ik me weer helemaal een verliefd meisje van 17, net als toen ik hem net leerde kennen. Natuurlijk houd ik iedere dag van hem en ben ik altijd verliefd, maar dat gevoel van vlinders en hartjes in je buik heb ik niet de hele dag door. Wel heb ik vaak van die kleine geluksmomentjes, bijvoorbeeld als ik Johan en Mila samen zie spelen of slapen. Maar dat is toch niet hetzelfde als dat dolverliefde gevoel. Het is zo lekker om niet een halve kast mee te zeulen als je even wilt winkelen. En dan benoem ik de levensvoorraad aan voedsel en vermaak nog niet eens. Mama zijn is heerlijk en fijn en mooi, maar soms is een break van alle hectiek zo fijn! En je ziet alles redenen weer waarom je zo gek bent op je partner!

Wij vinden het leuk om samen naar de bios te gaan of lekker wat te eten. Maar ook samen bankhangen of juist optutten en naar een feestje vinden we heel leuk. Oh! Midgetgolfen maar dan glow in the dark lijkt me ook zo leuk. Maar ook dingen als kaarsjes aansteken en een wijntje drinken samen kan soms al genoeg zijn. Het gaat echt niet om de duurste of meest exclusieve uitjes samen, gewoon even echt de tijd voor elkaar nemen en naar elkaar luisteren kan al zoveel doen. Kruip weer eens ouderwets samen op de bank. Of neem de laptop mee naar boven en kijk een filmpje in bed. Stel elkaar vragen die je normaal niet stelt of verwen je partner met een massage. Er is zooooo veel mogelijk. En het belangrijkste: veel dingen kunnen ook als je kleine op bed ligt. Want dat je je mini niet ieder weekend naar oma en/of opa wil brengen om tijd met z’n tweetjes te hebben snap ik heel goed! Eens per week voor school vind ik al lastig genoeg!

Tijd met z’n tweetjes is goed voor jullie relatie. Wat ook heel belangrijk is voor jouw kindje(s). Voel je dus niet schuldig als je soms even tijd voor jezelf/met je partner nodig hebt! Een fijn voorbeeld van het onderhouden van een relatie is een van de beste dingen die je je kind mee kan geven vind ik, zoveel mensen doen dit niet meer en gaan onwijs snel uit elkaar.. Jammer! Misschien ben ik een dromer, maar ik geloof toch echt in ware liefde. Hoewel ik wel denk dat je er aan moet blijven werken hihi!

Hoe spenderen jouw lief en jij tijd nu jullie kinderen hebben?

Liefs,

Alicia

mamaouderschaprelaties

littlebumnl • 18 oktober 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *