L I T T L E B U M

Pregnancy update ♥

Vandaag ben ik 37 weken en 3 dagen zwanger en dat betekend dat ik nog maar heeel eventjes hoef te wachten op onze kleine meid. Ik vertel je graag hoe ik mijn dagen invul en hoe die laatste loodjes bevallen. Enjoy!

Ik wil als eerste even kwijt dat ik een, tot nu toe, ongecompliceerde zwangerschap achter de rug heb en dat ik dat enorm waardeer, maaaar er moet ook een klein beetje ruimte zijn voor wat geklaag toch? Ik ben dus ook van mening  dat ik best mag zeuren over het feit dat ik elke nacht minstens twee keer m’n bed uit mag om naar de wc te wandelen. Wie verzint zoiets? Sinds dit weekend staat ons bed ook op klossen dus het is ook een heel gedoe om er weer in te komen. Niet handig die dingen..

Verder voel ik me lichamelijk eigenlijk prima. Natuurlijk ben ik snel moe en na een klein beetje inspanning komen de harde buiken heerlijk op, maar eerlijk, het kan erger denk ik. Ik ben het wel zat en ik kan niet wachten tot de bevalling. Ik heb al een  aantal weken last van voorweeën en die mogen wat mij betreft fijn over gaan in ontsluitingsweeën. Alles staat klaar om naar het ziekenhuis te snellen en ik kan niet meer wachten om dat kleine meisje eindelijk in mijn armen te sluiten. Ik maak me alleen wat zorgen over mijn bloeddruk, die was van nature namelijk erg laag waardoor ik vaak klachten als misselijkheid en duizelig zijn ervoer. De laatste weken stijgt mijn bloeddruk flink en ik word dus goed in de gaten gehouden omdat dat een teken kan zijn van een zwangerschapsvergiftiging. Ik heb verder niet echt klachten die hierop wijzen dus het zal allemaal wel goed komen (:

Ik ben wel erg nerveus voor de bevalling. Ik houd nooit zo van situaties die niet te voorspellen zijn dus dit is een echte uitdaging voor mij waar ik veel van kan leren. Ik zit nu letterlijk te wachten tot de weeën beginnen en probeer nog iets nuttigs te doen in de tussentijd. Verder zit ik veel te malen over hoe het straks zal gaan. Heel lastig is dat je geen idee hebt hoe het is om een baby te hebben en dat maakt me enorm onzeker, vast herkenbaar voor anderen (?!) Een duidelijk beeld van alles wat na de bevalling gaat komen heb ik niet, zeker niet omtrent het oppakken van  een normaal ritme en dergelijke. Hoe gaat dat straks met school? Kan ik wel een goede moeder zijn? Bla bla blaaa, allemaal irrelevante vragen want het antwoord kan niemand me geven, maar ze blijven spoken. Gelukkig zijn er veel mensen om me heen die me supporten en vertellen dat het heus wel goed komt! Nu nog iemand vinden die die gedachten uit kan zetten haha.

Dan nu mijn dagopvulling: niks. Voor deze week heb ik alleen een bezoekje aan de verloskundige gepland staan waar ik vanaf vorige week elke week naartoe mag. Daarnaast ben ik zondag jarig dus dan komen er familie en wat vriendinnen langs. Maar dat is het dan ook. Vorige week heb ik het nog aardig druk gehad en ik merkte heel duidelijk aan mijn lichaam dat het gewoon te veel was. Ik blijf dus lekker binnen en zal me nog een beetje  bezig gaan houden met schoolwerk en wat kleine huishoudelijke taakjes. Mijn vriend is veel weg deze week, maar ik heb niet een extreme behoefte aan gezelschap, wanneer ik me niet zo lekker voel houd ik daar niet zo van namelijk. Dus denk ik dat ik me kan vermaken met Gossip Girl en een lekkere warme deken.

Ik vind het een gekke gedachte dat ik straks niet meer zwanger ben en na een tijdje weer normaal kan bewegen. Misschien dat ik het toch een beetje ga missen. Mijn buik ga ik misschien ook wel missen, nu kan ik het me nog niet zo goed voorstellen,  maar ik moet wel bekennen dat mijn buik veilig en vertrouwd aanvoelt met die kleine erin. Goed, we gaan het allemaal zien en meemaken. Ik houd jullie op de hoogte!

Lots of love ♥

babypersoonlijkzwanger

littlebum.nl • 26 oktober 2015


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *