L I T T L E B U M

1

Personal Update ♥

Ik begin met excuses: dinsdag en zaterdag hadden er ook artikelen online moeten komen. Door alle drukte van de afgelopen tijd is me dat niet gelukt. I’m so sorry!! Het is onwijs druk geweest de afgelopen twee weken en ik geef jullie vandaag een kijkje in ons leven. Want ik heb niet stil gezeten de afgelopen weken!

Mila’s eerste verjaardag.

Vanaf vorige week zaterdag ben ik mama van een dreumes. Wat viel dat zwaar zeg. In mijn vorige artikel konden jullie al lezen dat ik het er moeilijk me heb dat ik Mila niet meer als baby vast kan houden, dat die babytijd nu gewoon echt voorbij is. Desondanks ben ik ook onwijs dankbaar dat wij al een jaar mogen genieten van dit heerlijke, gezonde, vrolijke meisje. Ze is soms een echt draakje, maar ik kan dankbaar benoemen dat wij een heel fijn kind hebben. Vandaar dus ook dat ik flink uitpakte met het feestje. Er kwamen een heleboel mensen, opgesplitst in een ochtend en in een middag crew. Je begrijpt vast dat ik al maanden met voorbereidingen bezig was. De Woezel en Pip slingers kocht ik al toen ze een maand of vier was haha!

Het feestje was erg geslaagd. Maar het nam wel het hele weekend in beslag. Op zaterdag hebben we de taart gehaald, boodschappen gedaan en cadeautjes uitgepakt, Mila was toen natuurlijk echt jarig. Ze kreeg van Johan en mij een armbandje met haar naam, een houten poppenwagen, een lampje voor in haar kamer, een boekje en een broodtrommel om lekkers in mee te nemen als we op pad zijn. Natuurlijk kreeg ze van alle andere dierbaren die langskwamen ook cadeuatjes. Ze is ZO erg verwend, niet normaal. We halen nog niet alles uit de doos zodat ze elke keer iets nieuws heeft om mee te spelen. En met de feestdagen voor de deur is het helemaal slim om haar niet overal mee te laten spelen. Natuurlijk zal ze dan ook wat cadeautjes krijgen. Het was een fijne dag met veel cadeautjes en lekkers. Ik liet een mega cupcake en gewone cupcakes maken bij Ten to Three Bakery in Rotterdam en verder bakte we alles zelf. Mijn stiefmoeder nam heel lief een hele mooie suikervrije (op de marsepein na) Woezel en Pip taart mee en maakte ook nog een suikervrije cakejes. Wat een lieverd is ze toch!!

School blerhg.

Nog een reden van de radiostilte op mijn blog: T E N T A M E N W E E K . . . Wat een drama.. Ik had dus vijf toetsen en koos er bewust voor om er twee te herkansen. Eindstand: ik heb er nu 1 gemaakt en kan er vandaag nog een maken. Top. Super. Awesome. Leuk. Precies wat ik nodig had ook. Ik kwam dus een seconde te laat omdat school het nodig vond om de tentamens te houden op een plek die redelijk lastig te vinden was. Oh en de treinen reden niet erg vaak, ook altijd handig. Voordat de tentamens begonnen zat ik er al aardig doorheen en dat gevoel is er niet minder op geworden. Helaas kan je in deze maatschappij maar lastig een baan vinden zonder diploma dus zal ik voorlopig door moeten bijten en dat staat me erg tegen. Het is zo’n eindeloos lange reis aan het worden en ik wil nog zoooooveel meer in het leven dan alleen dat ellendige diploma. Als ik nu een leuke baan aangeboden kreeg voor 24 uur per week en een leuk salaris nam ik het met beide handen aan. Maar serieus. School sucks. Big time!

Mijn eigen birthday.

Tussendoor ben ik zelf ook nog jarig geweest trouwens. Ik ben nu eindelijk 21, wat betekend dat ik echt, echt, eeecht volwassen ben. Ik ben op 1 november onwijs verwend door Johan en ook mijn moeder en oma kwamen nog even langs. Ik heb vooral veel geld voor mijn verjaardag gekregen omdat ik dat gevraagd had. Ik wil graag een nieuwe bank kopen hihi! Afgelopen zaterdag vierde ik samen met lieve vrienden en mede-blogster Naomi een klein feestje voor onze verjaardag. Naomi werd ook 21 en we kennen elkaar van de middelbare school. Mijn vriendinnen zijn haar vriendinnen, super handig! We deden een 21 dinner bij mij thuis en Johan was de kok. Het was echt een geweldig leuke avond met lieve meiden, bedankt voor een hele fijne avond girls! Mila was er trouwens ook bij, ze bleef wakker tot HALF TWAALF!!

Ook een beetje negativiteit.

Ondanks alle leuke activiteiten is dit niet echt mijn beste maand geweest. Mila slaapt nog steeds enorm slecht en ik ben mentaal en fysiek gewoon op. Ze is zo aanhankelijk en gaat al huilen als ik naar de wc ga. Soms voelt het alsof het geen fases zijn maar wij leven in 1 mega Mila-fase. Ik wil alles zo graag goed doen en ik krijg nu alleen maar het gevoel alsof ik alles verkeerd doe en dat is helemaal kut. Dit hoort erbij, i know. Maar de gedachte dat ik elke dag, 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar moet zijn staat me soms zo tegen. Waar ik overdag onwijs geniet van de voedingen staan de uren die ze in de avond aan me plakt niet echt op nr 1 van favo activiteiten. Om over de nachten nog maar niet te beginnen. Ik had ook een soort verwacht dat alles makkelijker zou worden rond de 1 jaar en dat is hier dus totaal niet het geval. Ik heb zojuist mijn hart gelucht in een mama-groep en dat is al heel erg fijn. Herkenning sleept me erdoorheen. Mila is tussendoor trouwens heel blij en wandelt steeds beter. Praten gaat ook redelijk goed, echte woorden zijn het nog niet maar de klanken komen meer en meer.

Ik vind het maar zwaar op het moment. En ik vind het nodig om ook dit met jullie te delen. Mama zijn is zo mooi en fijn en ik ben dankbaar dat ik Mila heb mogen krijgen. Maar op sommige momenten mis ik mezelf een beetje. Gek klinkt dat eigenlijk, maar het is wel hoe ik me voelen kan. Nu Mila ongeveer 15 uur per dag wakker is heb ik echt nooit voor mezelf. Ze slaapt ook weer grotendeels van de tijd tussenin dus zelfs dan ben ik niet alleen.

Sorry voor het negatieve gezeur vandaag. Bloggen is gewoon een fijne uitlaatklep! Ik ga uit van betere tijden in de toekomst, als ik mijn Facebook lotgenoten moet geloven gaat het wel weer over. Daar gokken we dan maar op 😉

Herkenbaar? Die emo faal gevoelens? Let me know! ♥

Liefs,

Alicia

mamapersoonlijkschool

littlebumnl • 8 november 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Tesla 8 november 2016 - 11:37 Reply

    Vervelend dat je je zo kut voelt Alies, hopelijk is het inderdaad een fase van jullie draakje en komen jullie binnenkort in een ritme dat voor jullie alle 3 prettig is! Al met al vind ik dat je het echt super doet, ik ben een trotse vriendin hoor! Petje af voor jou. Dikke knuf x

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *