L I T T L E B U M

10x mommy confessions ♥

Van die dingetjes. Die je niet met iedereen deelt. Omdat je je er misschien voor schaamt. Omdat je denkt dat niemand dezelfde gekke dingetjes doet. Of omdat anderen al weleens hebben uitgesproken dat zij dit soort dingen echt not done vinden. Ik noem ze voor het gemak mommy confessions. Dingen (een beetje gek of lui) die moeders doen, of juist niet doen.En ik deel de mijne vandaag. Ik hoop natuurlijk dat ze voor anderen herkenbaar zijn. Best spannend, met de billen bloot.

Voordat ik Mila in mijn armen had maakte ik me zo vaak druk om hoe ik het zou gaan doen als mama. Ik had het idee dat ik niet genoeg voorbereid was, misschien wel te jong. Vanaf de eerste seconde dat ik kleine Mils zag viel dat allemaal weg. Niet omdat ik denk dat ik alles kan, maar omdat ik weet dat ik bereid ben alles te leren voor haar. Ik ervaar het moederschap zelf niet als zwaar, ik vind het prachtig. Wat ik wel zwaar vind is dat je (al vrij snel) vanalles ernaast moet doen. Werken, studeren, huishouden, tijd voor je partner, feestjes en verjaardagen afgaan, tijd maken voor vriendinnen, noem het maar op. Dát vind ik dus heel zwaar. Zeker omdat ik het liefst gewoon de hele tijd bij mijn meisje ben.

Na bijna zestien maanden heb ik wel geleerd meer los te laten. Waar ik me eerst liet pushen om ergens naartoe te gaan, zeg ik nu gewoon dat ik liever thuisblijf. Dat ik niet kom omdat ik moe ben, als dat zo is. Ik durf hier ook best neer te zetten dat ik mijn best doe voor het huishouden, maar het echt niet altijd 100% clean is bij ons thuis. Hoe meer je los laat, hoe makkelijker je leven is. En hoe meer je accepteert, hoe makkelijker het is om los te laten. Een beetje zweverig voor sommigen, maar wel de redenatie achter mijn confessions.

Mijn lijst is een confessionlist met dingen die ik niet meer doe omdat ik mijn tijd liever spendeer aan andere dingen. Of huishoudelijke taken die ik misschien iets vaker moet doen, omdat dat hoort ofzo. Of situaties waarbij de drama die het me op gaat leveren om iets tegen te gaan me zo tegen staat dat ik het toelaat. Nieuwsgierig geworden?

Mijn confessions

1. Ik zou echt wel veel vaker de ramen moeten zemen. Op het moment kan je een stuk of 584908 handafdrukken van elkaar onderscheiden namelijk. Mila vind naar buiten kijken erg leuk en dan wordt er op de ramen gemept logischerwijs.

2. Dweilen zou ik ook wel wat frequenter kunnen doen. Maar ik heb er gewoon een ontiegelijke hekel aan. Zodra ik klaar ben is de vloer weer vies. Ik doe het wel, af en toe. Maar niet wekelijks ofzo. Ik ben meer iemand die gewoon de vlekjes die er zitten weghaalt en goed stofzuigt.

3. Je zou het niet toelaten. En in het beging probeerde je het ook oprecht. Maar inmiddels gaat je mini elke keer mee als jij het toilet bezoekt. Kleine boodschapjes, grote boodschapjes: het maakt mijn Mila niets uit. Zij wil mama niet uit het oog verliezen dus gaat ook mee naar de wc. Soms komt Pip ook even kijken. En ja, ik poep nou eenmaal liever in rust met mini erbij, dan met veel geschreeuw en gekrijs omdat ik persé de deur dicht wil hebben.

4. Stofzuigen vind ik niet zo heel erg om te doen. Maar boven stofzuig ik echt wel minder vaak dan beneden. Beneden gebeurt het dagelijks. Vaak wel twee keer per dag. Boven dus niet. En de trap… Oh well, die is ook gewoon niet meer schoon te krijgen. (is dat een goed excuus?)

5. Ook hier is de wasmand regelmatig overvol. De wasbare luiers was ik wel altijd netjes op tijd moet ik zeggen. Maar de rest van de was, tsja, daar ben ik iets minder enthousiast over. Ik heb perdioes waarin ik dagelijks een was aanzet. En periodes waarin ik er 6 in een weekend draai omdat alles vies is.

6. Hoewel we Mila bewust gezond laten eten, krijgt ze ook wel eens een koekje met suiker of een hapje taart. Ik denk dat je een gezonde balans moet vinden hierin. Kindjes die nooit suiker mogen eten krijgen ook de leeftijd waarop ze het zelf mogen halen. Veel interessanter als het niet mag natuurlijk.. Nee, dan maar ontaard en af en toe wat lekkers. Doe ik zelf namelijk ook vaak genoeg. Oh en: een dikke f*ck you naar het voedingscentrum: sinaasappelsap is de bom. *hiermoeteenstoererapemoticonbij*

7. Ik scheld wel eens. En ik weet hoe stom het is, want kindjes kopiëren alles. Maar het is echt heel moeilijk om iets verantwoords te zeggen als je van je stoel flikkert omdat de kat er ineens zat. En je in je elleboog het gevoel hebt dat er zojuist een stuk of zeven messen in gestoken zijn. Fuck rolt dan net wat lekkerder over de tong dan, potsiedikkedoosie.

8. Mils is best een klauteraapje. En dat gaat soms mis. En ik kan niet ontkennen dat ik soms niet super hard moet lachen als ze onderuit gaat. Verantwoord? Vast niet. Grappig? Oh ja!!

9. Pyjamadagen hebben we minstens 1 keer per week. Ik ben gek op kleding en optutten, maar als ik lekker een dag thuis ben met Mila blijf ik liever in pyjaam. En zij waarschijnlijk ook. Pyjamas zitten lekker en iedereen die dat ontkent lieft xxx.

10. Voordat ik de deur uitga ben ik minstens tien keer van boven naar beneden gelopen. Heb ik vijf jassen of tassen doorzocht en ben ik bezweet. Ik kom dan ook standaard te laat. Minstens een minuut. Ik kan er echt niets aan doen. Mijn mombrain laat me gewoon heel vaak in de steek, sorry!

Dit zijn mijn confessions, wat zijn die van jou?

Liefs,

Alicia

littlebumnl • 18 februari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *