L I T T L E B U M

Moederdag cadeautips: verwen alle mama’s! ♥

Moederdag: de ene vindt geldklopperij en de ander vind het (stiekem) best leuk. Ik hoor bij de laatste categorie, zoals je wel kon verwachten haha. En daar doe ik helemaal niet stiekem over. Ik vind het een mooie gedachte, natuurlijk ben je elke dag gek op je moeder, maar wat is er mis met een speciale dag om die waardering te laten blijken? Ik denk niets. Daarnaast kan je het zo duur maken als je zelf wilt, een mooie tekening is voor iedere moeder waarschijnlijk meer dan genoeg. Ik heb een lijstje met moederdag cadeautips samengesteld, er zit voor ieder budget iets bij!

Abonnement Kiind Magazine.

Of een ander tijdschrift natuurlijk, maar ik vind persoonlijk een stuk meer aansluiting in het magazine van Kiind. Het is meer gericht op ouders die zich meer bewust zijn van sommige dingen.  In andere tijdschriften lees ik constant artikelen over hoe verschrikkelijk borstvoeding is, dat onvoorwaardelijk ouderschap gelijk is aan niet opvoeden en dat potjes geweldig zijn. Ben ik het allemaal niet zo mee eens dus probeer ik er over heen te lezen. In Kiind hoeft dat niet en dat waardeer ik.

Bezoekje aan de kapper.

Lekker basic, maar ik leg je uit hoe je dit zó plant dat de mama in kwestie enorm blij gaat zijn. Plan alvast een dag en regel ook oppas. Simple as that. Met zo’n cadeau is het vaak van ‘dat komt nog wel’ en dat is dus niet leuk om te krijgen. Dat is niet ondankbaar, maar wel eerlijk hihi. Dus: zoek een vrije dag uit, neem zelf vrij of regel een oppas en geef je vrouw/vriendin/moeder een leuke kaart met een zelfgemaakte waardebon voor dit moment van me-time en geef die op moederdag. Oh, vergeet de lieve woorden op de kaart niet.

Een sieraad van moedermelk.

Vanaf de eerste keer dat ik van dit concept hoorde was ik enthousiast. Onder andere Solilly maakt prachtige moedermelksieraden. Deze powervrouw en mommy maakt prachtige creaties die je helemaal naar eigen hand kan zetten. Je hebt het niet meer binnen voor moederdag, maar ik weet ook 100% zeker dat iedere mama dit zelf wil samenstellen. En, nog een dingetje, stiekem de benodigde borstvoeding kolven gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Er is zoveel mogelijk: armbanden, kettingen, alleen een hanger of kraal. Met alleen melk of  ook nog een haarlokje en glitters erin. Aaahh, ik ga er zeker een bestellen als ons borstvoedingsavontuur ten einde komt. Gewoon, om mezelf te belonen hihi. (De mooie foto’s komen van SoLilly)

Armbandje met betekenis.

Voor mijn eerste moederdag kreeg ik het perfecte cadeau: een simple zilver armbandje met plaatje waarop de geboortedatum van Mila stond. Als verjaardagscadeau kreeg Mila zo’n zelfde armbandje met haar naam erop. Ik vond het zo tof dat we zoiets samen hadden. Helaas ben ik die van mij kwijt geraakt tijdens het inpakken van de boodschappen. Ik hoop dat ik op een dag een nieuwe mag krijgen. (Lees je mee Johan?)

Een heerlijke lunch (of ontbijt/diner)

Dit kan dus enorm budgetproof zijn! Je kan lekker in een leuk tentje een lunch laten verzorgen, maar (misschien nog leuker) thuis kan dit ook prima. Dek de tafel leuk of verzorg een ontbijt op bed. Bij lekker weer kan je natuurlijk ook een leuke picknick organiseren. Croissants en verse jus scoren extra punten 😉

Kinderkunstwerk

Iedere mama wordt blij van een met liefde gemaakt kunstwerk van haar mini. Heel creatief hoeft het niet eens te zijn: ik word al gelukkig van de paar krassen die Mila kan zetten. Natuurlijk kan je ook aan de slag met fotografie of vingerverf. Lijst het kunstwerk in of laat de kid(s) zich uitleven op een canvas doek zodat het een mooi plekje in huis kan krijgen. Ook deze is voor ieder budget toegankelijk!

Fotoshoot met het gezin.

Ik kan me zomaar voorstellen dat dit niet voor iedere moeder weggelegd is. Wij hebben het al eens mogen doen en ondanks mijn angsten om lelijk op de foto te staan vond ik het na 5 minuten zo gaaf. Zelfs Johan kwam los en die ging met de grootst mogelijke tegenzin mee haha. Foto’s die door iemand met ervaring in fotografie gemaakt zijn lukken toch altijd nét iets beter dan zelf rommelen met de zelfontspanner van je mobiel.

Mooie foto(‘s) laten afdrukken.

Dit kan op ZOVEEL manieren. Gewone foto’s in lijstjes blijven geweldig om te krijgen. Maar een fotoboek samenstellen is ook heel speciaal. De mooiste foto’s verdienen een plekje in huis en dan zou ik kiezen voor canvas of IXXI. Ook weer met alle budgetten toegankelijk. En heel waardevol om te krijgen!

Hebben jullie al ideeën (doorgegeven haha)?

Liefs,

Alicia

cadeautipsfoto'sFotoshootmamamoederdagmoedermelksieraadSoLillytips

littlebumnl • 4 mei 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *