L I T T L E B U M

4

Mila naar het KDV: hoe gaat het nu?

Mila gaat nu een aantal maanden naar het KDV. Omdat ik daar voorheen enorm sceptisch tegenover stond leek het me leuk om een update te schrijven voor jullie. De eerste keren was het natuurlijk wennen, maar ik kan al wel verklappen dat ik nu echt gewend ben aan dit ritme. En dat wekt misschien wat vragen op. Want, hoe gaat het nu eigenlijk met Mila op het KDV? En hoe staan wij er als ouders nu in? Lopen we nog tegen dingen aan? Je leest het in dit artikel!

Mila heeft het enorm naar haar zin op het KDV. Ze gaat twee keer per week, de avond van te voren vertel ik haar dat ze morgen, als ze wakker is, naar de opvang gaat en dan lekker met de kindjes mag spelen. In de ochtend brengt Johan haar dan naar de opvang. In het begin deed ik dat, maar elke keer als ik haar bracht moest ze enorm huilen als ik wegging. Zodra ik de gang op was stopte ze wel met huilen hoor, maar het is zo vervelend om zo weg te gaan. Voor beide partijen. Als Johan haar brengt gaat het stukken beter. Ze gaat vrolijk spelen en is niet verdrietig als hij weggaat. Thuis geeft ze mij nu heel blij een kus en ze zwaait nog voordat ze weggaat, dat is een stuk fijner dan een verdrietige mini achterlaten.

De meeste kindjes doen middagdutjes.. Daar  doet Mila niet aan mee.

Op het KDV zelf hebben ze niet een heel vast rooster. Ze gaan wel bijna iedere ochtend spelen in de tuin en om half twaalf gaan de kindjes eten. Ze mogen dan allemaal een bordje, bestel, etc komen halen en dan smeren ze boterhammen. Veel kindjes kunnen dit al zelf, Mila probeert het nu dus ook zelf te doen. De meeste kindjes doen nog wel een middagdutje rond half 2, Mila doet daar zelden aan mee. Ze valt ook alleen in slaap bij een van de leidsters op schoot, ik ben zo dankbaar dat ze daar de tijd voor nemen. Ookal slaapt ze niet altijd, ze heeft zo toch eventjes om uit te rusten.

Het geeft rust en regelmaat.

Waar ik ook super blij mee ben is dat ons KDV wasbare luiers wil gebruiken. Die geven we in de ochtenden mee en als ik Mila ophaal neem ik ze weer mee naar huis om te wassen. Waar ik nog blijer mee ben is het feit dat de communicatie zo goed verloopt. Daardoor groeit het vertrouwen ook steeds een beetje meer. Dat was er vanaf het begin eigenlijk wel, daar hebben we ook op geselecteerd haha. Bij de andere opties voelde het gewoon niet goed. Dat is dus even een gratis tip voor ouders die op zoek  zijn naar opvang: het moet goed voelen.

Ik vind het veel rust en regelmaat geven en ik kijk er tegenwoordig echt naar uit omdat ik lekker door kan werken op mijn thuiswerkdag/schooldag. Het is gewoon prettig om soms zonder 933804 tussenstops iets te doen! Dat is dus mega positief. Ik werk aan mijn site, school en doe wat huishouden op mijn vrije dag die dus duidelijk niet vrij is. Op de vrijdag  heb ik de hele dag  college en ben ik even onder de mensen. Mensen die de 30 nog niet bereikt hebben zegmaar muahaha. Ook weleens leuk, ookal kan ik bijna alleen maar over Mila kletsen. Een moeder-kwaaltje noem ik dat maar.

Heeft Mila er ook nog iets aan??

Bij Mila merken we best wat vooruitgang. Sinds ze naar de opvang gaat komt ze heel erg goed voor zichzelf op. Als een ander kindje iets van haar afpakt wordt ze echt boos en heeft ze zoiets van ‘HEY DAT IS VAN MIJ JA’. Ik vind dat heel goed! Ook is ze nog zelfstandiger geworden lijkt het wel, bij het KDV merken ze dit ook. Ze snapt alles en bij ieder werkje en bij elke opmerking staat ze al paraat om het uit te voeren. Haar lievelingswerkje is het oppakken met een groot pincet uit het ene bakje om de bolletjes vervolgens in een ander bakje te doen. Ook is ze nu heel erg bezig met het overgieten van onder andere water en waxinelichtjes. Ze neemt echt veel over omdat ze oudere kindjes bepaalde dingen ziet doen, fascinerend blijft dat!

Eigenlijk zijn we dus enorm tevreden met de huidige situatie. Het werkt super zo. Mila is blij, mama is blij met de werktijd en papa is blij dat mama en Mila blij zijn. Het blijft wel moeilijk hoor, om haar twee dagen in de week te missen. Het voelt gewoon heel erg onnatuurlijk. Maar omdat het niet anders kan is dit de beste oplossing en zijn we er tevreden mee.

Dus, aan alle mama’s die het moeilijk vinden: houd vol. Geef het tijd, heb vertrouwen en denk in oplossingen. Het is eng, spannend en wennen. Voor iedereen. Maar uiteindelijk zijn wij echt happy met de beslissing en  is Mila het  overgrote meerendeel lekker thuis.

Liefs,

Alicia

kdvkinderdagverblijfkinderopvangopvangstuderende mamastuderende moeder

littlebumnl • 9 mei 2017


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Lot 10 mei 2017 - 20:13 Reply

  Lijkt me toch lastig.. je weet dat ze niet slaapt daar maar toch kies je ervoor om haar daar achter te laten. Ik zou het nooit doen maar goed wie ben ik!

  • littlebumnl 10 mei 2017 - 20:19 Reply

   Waarom zou je dat niet doen precies? Ze slaapt soms, de leidsters kroelen haar totdat ze slaapt en als ze niet slaapt speelt ze gewoon verder tot wij er zijn en gaat ze iets eerder naar bed. Niks mis mee denk ik, ik moet toch echt naar school bijvoorbeeld. Ik vind je reactie nogal veroordelend eigenlijk..

 2. Maroëlla 12 mei 2017 - 08:43 Reply

  Super fijn dat je de zorg uit handen hebt kunnen geven. Ik wilde Denisha ook nooit naar het KDV brengen, maar zij vind het geweldig! Ondanks dat je haar ontzettend mist kan jij je nu ook focussen op je studie! Ga zo door!❤️

  • littlebumnl 12 mei 2017 - 20:27 Reply

   Wat een lieve reactie! Dankjewel ❤️❤️

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *