L I T T L E B U M

Mila dreumes update♥

Ken je dat moment? Dat je dreumes op de grond ligt te gillen en om zich heen aan het schoppen is. Je bent niet thuis ofzo he, je staat gewoon buiten. Ofja, staan doe je niet meer. Je bent er maar naast gaan zitten. Je weet dat het nog best eventjes kan duren totdat ze uitgeraasd is en je besluit je erbij neer te leggen. “Raas maar uit kind, mama is hier. Ik zie dat je boos bent, je maakt je zo druk. Mama wilde je alleen in de auto zetten zodat we naar huis kunnen gaan. Dan gaan we met Pip spelen en de boodschapjes opruimen. En ik begrijp ook dat het niet leuk is om vast te zitten in de riempjes, maar dat moet echt” Ik neem aan dat je hieruit begrijpt dat het leven van een dreumesmoeder niet over rozen gaat?!

Mila is erg pittig. Altijd al geweest eigenlijk. Niet pittig als in dat ik haar vervelend vind ofzo hoor. Maar pittig als in een hele sterke eigen mening en wil hebben en die niet onder stoelen of banken steken. Aan de ene kant ben ik daar blij om. Ze voelt zich blijkbaar vrij genoeg om haar emoties te uiten. Aan de andere kant maak ik me er vaak genoeg zorgen om. Reageer ik wel goed? Is dit wel de juiste manier? Moet ik strenger zijn? Ik vind het maar lastig hoor, het ouderschap. Zeker wanneer ze gillend op de grond ligt en je uit woede niet eens meer hoort.

Gelukkig gaat het niet elke dag zo. Hoewel Mila van een aantal, vaste, kleine dingetjes een groot drama kan maken zijn wij wel gezegend met een vrolijk, slim en grappig meisje. Het verbaast me oprecht hoeveel ze al begrijpt en nadoet van wat wij doen. Als ik zeg “ga je mee naar boven?” wijst ze naar boven en loopt ze naar de trap. Vervolgens klimt ze zelf omhoog! Na het avondeten loopt ze dan meteen door naar de badkamer, want we douchen elke avond na het eten. Als we weg gaan neemt ze haar eigen tasje mee en als ik vraag of ze wil komen verschonen pakt ze zelf het aankleedkussen en gaat ze erop liggen. Fascinerend toch, dat zo’n klein wezentje al zoveel doorheeft!!

Eten, drinken, borstje.

Het eten gaat heel goed. Als ontbijt drinkt ze tijdens het wakker worden een beetje borstje en als we beneden komen krijgt ze een schaaltje met pap. Zelf naar binnen lepelen is zelfs niet te moeilijk voor onze superdreumes. Vaak wil ze kort daarna iets uit de fruitmand eten. Tussen 12 en 1 eten we gezellig aan tafel een boterhammetje (of twee) en daar smikkelt ze lekker van. In de middag eet ze fruit, een koekje, rozijntjes of van die maisboogies. En bij het avondeten gaat er ook flink wat in! Tussendoor nog een keer of 2 melkjes bij mij. Het drinken naast de borstvoeding gaat even niet zo lekker. Ze kan heel goed drinken uit de rietjesbeker, maar ik merk dat ze daar veel minder uit drinkt dan wanneer ze uit een gewoon flesje mag drinken. Hoe vaak ik het ook aanbied, na 1 slok is ze klaar of ze weigert het compleet. Het is een fase, toch??!

Spelen en ontdekken.

In mijn artikel over dreumesspeelgoed kon je al lezen waar Mila graag mee speelt. Dat is eigenlijk niet veranderd. Ze speelt ook heel graag met Pip samen. We hebben zo’n stokje met een muisje eraan en daar zwiept ze dan mee in het rond zodat Pippie erachteraan gaat hollen. Ook rennen ze samen door het huis en daar moet Mila dan om gieren. Echt, het is soms net of ik al twee kinderen heb… Boekje lezen is ook wat meer in trek de laatste tijd en Mila is gek op ‘hutten’ en in of onder dingen gaan zitten. Het bureau, de tafel of de dekens, het maakt haar niets uit! We zijn nu ook in de fase beland waarin we ‘oefenen’ met het benoemen van lichaamsdelen zoals haar buik aanwijzen, of haar haartjes. Over haren gesproken: Mila’s nieuwste obsessie is haren kammen en speldjes erin doen. En nee, dit is geen grapje!! (Maar wel THE DREAMMMM) Dansen doen we ook dagelijks, op top40 muziek, Monique Smit of K3. Vanalles eigenlijk. Mili is wel een echte avonturier en klimt en klautert overal op.

Algemene ontwikkelingen.

We zijn afgelopen dinsdag bij het consultatiebureau geweest en daar waren ze erg positief! Qua ontwikkelingen doet mini het erg goed. Praten doet ze nog niet echt, maar ze begrijpt echt alles wat we zeggen. Ze kan wel ja, papa, mama en soms eten, die en dicht zeggen. Het komt vanzelf wel en tot die tijd oefenen we nog verder met de babygebaren! Mila kan geluiden van diertjes nadoen en begrijpt kleine taakjes al geel erg goed. Haar motoriek is prima en ook het contact met anderen verloopt ook gewoon goed. Slapen doet ze ’s nachts in haar ledikant waar ik de zijkant vanaf gehaald heb. Er zit nu alleen een soort anti-val-plankje aan de zijkant en dat vind Mila erg fijn.Opgesloten zitten is niet zo haar ding, zelf riempjes omdoen of bepalen wanneer ze eruit kan werkt wel goed voor haar! Daar breien we dan ook op voort. Op het zelf doen en zelf laten ontdekken. Wel met (veiligheids)grenzen natuurlijk, daarvoor ben je er als ouder.

Al met al zijn er dus geen gekke dingen in haar ontwikkeling te ontdekken. Ik merk wel dat het me wat moeite kost om te accepteren dat ze soms zo heftig kan reageren, maar gaandeweg ontdekken we steeds meer dingetjes en maniertjes die werken voor haar en we gaan lekker door op deze manier!

Liefs,

Alicia

consultatiebureaudreumesdreumesmamadreumesupdatemamamila sophiaonvoorwaardelijk ouderschapopvoedenouderschappapatemperamentvolle kinderentoddlertoddlermomupdate

littlebumnl • 2 februari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *