L I T T L E B U M

Mijn wensen voor 2017 ♥

Dit is de allerlaatste week van 2016 en we zijn nog aan het bijkomen van kerstmis. Ik kan niet geloven dat het weer zo snel voorbij is gegaan en dat we binnenkort weer aftellen naar een nieuw jaar. Vandaag lees je hoe ik 2016 heb ervaren en wat mijn wensen voor het nieuwe jaar zijn. Want we hebben weer meer dan genoeg meegemaakt en er staat ook weer een hoop op de planning. Lees je mee?

2016 is het eerste jaar dat we samen met Mila ingingen, in ons eigen huis, met onze eigen kater Pip. Best wat ‘eerste keren’ en het begon ook prima. In het begin van het jaar gebeurt er nooit zo heel veel, die eerste maanden lijken ook altijd zo traag te gaan haha. Het slaapgedrag van Mila begon wel steeds pittiger te worden en dat brak ons wel op. De meest onnodige ruzies en discussies krijg je als je scheel ziet van het slaapgebrek 😉

Naarmate het jaar vorderde leek het steeds minder fijn te worden. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb een mooi, gezond gezin waar ik meer dan blij mee ben. Maar ook wij hebben de nodige tegenslagen gehad. Mijn aller, aller, aller grootste nachtmerrie bleek waarheid te worden toen mijn oma borstkanker bleek te hebben. Na een operatie en bestralingen mocht ze toch ook nog aan de chemo. Kort daarna bleek de moeder van een vriendin van mij ook ziek te zijn. Toen wist ik het: het is zo’n jaar.. Aanslag na aanslag bleef ook komen. De beelden van oorlog en van huilende kinderen die hun papa en mama kwijt waren blijven ook op mijn netvlies hangen. De dreiging komt steeds dichterbij lijkt het wel. En zo groeide mijn eigen angst ook.

Ik voel me zo kwetsbaar als moeder, hebben meer moeders dat? Want als er iets met mij gebeurd heeft dat directe invloed op mini en dat is nou juist wat je wilt voorkomen als ouder zijnde. Er zijn mensen die heel luchtig kunnen denken dat het je tijd is als het zover is. Ik kán dat dus niet, ik krijg paniekaanvallen en daardoor miste ik weer een hoop deadlines. Het is onder controle hoor, ik merk dat ik het vooral krijg als er veel narigheid gebeurd in de wereld en wanneer ik stress ervaar. Het stomme is ook dat ik het heel moeilijk vind om dit hardop tegen een bekende te zeggen, maar het op mijn blog schijven voelt veel makkelijker, anoniemer ofzo.

2016 is ook het jaar waarin Johans oma op de leeftijd van 92 jaar is gestorven. Maar ook het jaar waarin we twee nieuwe dametjes in de familie hebben mogen verwelkomen. Het jaar waarin Mila van een mini naar een dreumes groeide en 1 jaar werd. 1 jaar vol liefde, kroelen, borstvoeding, gebrabbel en gespeel. In 2016 was mijn ‘verlof’ voorbij en moest ik weer aan de bak wat me 30/60 studiepunten en mijn P opleverde. Het jaar waarin Johan hard gewerkt heeft waardoor hij nu al drie maanden op een hele fijne stageplek aan het werk is. Dé plek die hem, maar ook ons als gezin, een stuk dichterbij een mooie toekomst brengt. En wat zal die toekomst brengen? Ik heb ik een hoop wensen en doelstellingen. 2016 was ondanks alle mooie en fijne momenten een pittig jaar. Genoeg te wensen voor 2017 dus!!

♥ In 2017 wil ik extreem graag samen met Johan en Mila op stedentrip naar Londen en dan met voorkeur tijdens de kerstdagen! In 2014 hebben we dat al eens gedaan, toen nog zonder mili, en dat was de meest geweldige reis ooit!

♥ Hoewel veel mensen het niet (zullen) begrijpen zouden wij nog heel graag een kindje erbij willen verwelkomen. Ik vind het vervelend dat ik het gevoel heb dat ik dat geheim moet houden omdat anderen het niet begrijpen. Doe ik dus ook lekker niet meer muahaha. Wie weet is het (eind) 2017 en misschien pas later. Zolang alles een beetje loopt zoals het lopen moet hoop ik stiekem op 2017!!

♥ Ik wil heeeeel graag genoeg studiepunten hebben om te kunnen starten op een stageplek. Als ik dat kan doen is het einde eindelijk in zicht en kan ik richting het einde toe gaan werken. Echt, de dag dat ik weet dat ik mijn diploma heb ga ik zo’n goed feest geven!!

♥ In de zomervakantie zou ik wel lekker naar een camping in het buitenland willen. Mila kan dan lekker spelen, ook met andere kindjes en Joos en ik kunnen een beetje bijkomen van alles. Italië staat op nr. 1 bij mij!

♥ Een rijbewijs halen zou ook leuk zijn, ik heb veeeeel om voor te sparen haha.

♥ Ook zou ik graag willen beginnen met het serieus opnemen van video’s voor YouTube. Ik denk dat dit een goede uitbreiding kan zijn van mijn site en het is vooral een soort schaamte wat me tegenhoud. Ik hoop enorm dat ik in 2017 nog meer durf en kan doen wat ik graag doe en wat ik leuk vind om te doen.

♥ Ik ben momenteel bezig met een probeersel om drie artikelen per week online te krijgen. Tot nu toe lukt dat goed omdat ik in de avond tijd heb om wat te werken nu Mila op normale tijden gaat slapen. *klopt dit af* Als dat bevalt zal je dus ook in 2017 elke dinsdag, donderdag en zaterdag een artikel online zien van mij 😀

♥ Natuurlijk hoop ik ook dat we allemaal gezond blijven en net zo gelukkig als dat we nu zijn. Want ondanks dat het onwijs zwaar is ben ik heel erg dankbaar voor alles wat wij hebben. Dat is namelijk veel, meer dan genoeg!

Daarnaast wens ik jullie allemaal een spetterend, liefdevol, gezond en vooral mooi 2017. Ik hoop dat de hele wereld een beetje meer liefde mag voelen. Dat al jullie wensen uit mogen komen en vooral dat je durft te zijn en te doen wie en wat jij wilt!

Liefs,

Alicia

12017feestfeestdagenhappyhappy new yearnewnieuwjaarpersoonlijkwensenyear

littlebumnl • 27 december 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *