L I T T L E B U M

1

Mama tag ♥

Hij kwam een tijdje terug voorbij en ik besloot hem ook in te vullen. Gewoon, omdat ik het zelf ook zo leuk vind om te lezen. En omdat de manier waarop je in het leven staat meestal heel anders is dan voor je kindjes mocht krijgen. Niet dat ik zo’n wildebras was hoor haha, integendeel zelfs. Maar ik kan wel veel meer genieten van de kleine dingen. Je relativeert veel meer lijkt het wel. Nouja, genoeg gebabbeld, hier komen mijn antwoorden op de mama tag!

Ben je een werkende of een thuisblijf mama?

Is een studerende-thuisblijfmama ook een optie? Haha, zonder dollen nu: ik hoor bij de werkende mama’s denk ik. Studeren is keihard knokken en daarnaast schrijf ik (met heeeel veel liefde) drie artikelen per week voor mijn site!

Zou je het anders willen?

In de toekomst zou ik wel graag een baan willen. Het liefste parttime, zodat ik er veel kan zijn voor onze mini(‘s).

Mijn kind slaapt altijd in zijn eigen bed/wiegje…

…nopeeee! Ze slaapt wel vaker in haar eigen bedje dan bij ons, de nachten dan. In de middag ligt ze standaard in het grote bed.

Mijn beste koop voor mijn kind is…

Hands down: onze draagstash! (eentje is genoeg hoor, maar afwisselen is soms gewoon heel leuk)

Hoeveel kinderen wens je?

Eeeeeuh.. Geeeeen idee.. Ik heb wel een soort verlangen naar een groot gezin, maar ik ben al enorm gelukkig met het feit dat wij een gezonde dochter hebben. Net na een woedeaanval of krijsbui denk ik wel eens ‘eentje is wel genoeg..’ maar ik weet wel bijna zeker dat we in ieder geval voor een tweede willen gaan. Maar misschien veranderd dat nog wel, who knows! Ik zie mezelf wel als een echte mama, dus het zou ook zomaar kunnen dat ik met tien kids eindig HAHA. Johan vindt twee, maximaal drie kindjes wel genoeg.

Hoeveel avonden per maand ga je op ‘date night’ met je partner?

Gemiddeld? 1 keer per maand denk ik zo ongeveer en daar ben ik best tevreden over!

Favoriete bezigheid van je kind?

Mila speelt graag met haar prinsessen en kasteel van Vtech, haar popje, Pip, doet alles na wat wij doen (koken, stofzuigen, poetsen, etc.) en danst en zingt heel graag. Ook wil ze het liefst de hele dag borstje drinken en rozijntjes uit de kast pikken.

Heb je tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan?

Het is niet echt een miskoop eigenlijk, maar wij hadden alles in huis voor flesvoeding terwijl ik toch echt borstvoeding wilde geven. Best stom eigenlijk, maar in mijn fanatiekheid (bestaat dit woord wel??) heb ik toch een flessenstirelisator en heleboel flessen, poedertorens en aanmaakkannen gekocht.

Het favoriete eten van je kindje is?

Pasta en bananen!!

Hebben jullie een grotere (gezins) auto aangeschaft?

Nee, wij zijn gek genoeg voor een kleinere auto gegaan haha. Het past prima zo en we reizen niet gek veel met de auto, Johan rijdt er dagelijks mee naar zijn stage en ik moet nog steeds mijn rijbewijs halen..

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor je zwangerschap?

Zwaarder! En er mag ook best een kilootje of tien af..

Wat is je droomvakantie met je kind?

Als Mila wat ouder is willen we haar heel graag meenemen op stedentrips! Nu ze nog klein is is een camping met zwembad en genoeg kindjes om mee te spelen wel prima.

En je droomvakantie zonder kind?

Ik zou nooit op vakantie gaan zonder onze mini. Hoogstens een nachtje weg als ze iets ouder is, maar echt op vakantie gaan zou ik niet doen denk ik. Johan denkt daar hetzelfde over!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles… Ik ben bijna continu bezig met haar, zeker omdat ik nu nog heel veel thuis ben met haar. Op sommige dagen ligt ze vanaf zeven uur ’s ochtends naast me in bed en gaat ze er na twaalven ’s nachts pas weer in… Dat hoort er allemaal bij en ik vind het prima zo. Ik vind een van de mooiste dingen aan het moederschap juist dat je jezelf op nr. 2 leert zetten.

Mijn hart smelt als ik…

… Mila’s gezicht zie als ik haar ophaal bij mijn mama. Haar liefde is onvoorwaardelijk.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Zara, Zeeman, Wibra, een paar webshops (klik hier voor mijn favorieten) kleding ook bij wat kleinere zaakjes bij ons in de buurt!

Favoriete mama make-up en verzoringsproducten?

Die vind je terug in dit artikel!!

A-merk of huismerk?

Beide! Wij doen bijna alle boodschappen bij de Lidl, maar de pindakaas eet ik het liefste van Calvé.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ik weet dat toen Johan en ik wat serieuzer werden we het wel over kindjes hadden! Hoe ik er daarvoor over dacht moet ik echt even aan mijn moeder vragen *bloosbloos*.

Wat is het leukste aan het moederschap?

Jezelf herontdekken en leren van je mini. Klinkt heel zweverig, maar het is zo waar! Oh en voelen wat onvoorwaardelijke liefde is!!

Vul jij hem ook in? Ben benieuwd naar het lijstje van andere mama’s!

Liefs,

Alicia

dreumesmamamamamama tagstudentstuderende mama

littlebumnl • 31 januari 2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Naomi 31 januari 2017 - 16:51 Reply

    Ik moest zo lachen toen ik las dat je pindakaas liever van calve hebt hahaha. Die bij ons thuis vond je ook altijd lekker, van de Dirk waarschijnlijk.
    xx

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *