L I T T L E B U M

0

Life update ♥

Soms gebeuren er dingen in je leven die je nooit had kunnen voorspellen. Waarvan je niet eens meteen weet wat je ervan vindt. Ik deed ongeveer twintig weken geleden een ontdekking en nu pas kan ik onder woorden brengen wat er precies gebeurd is. En veranderingen komen niet in hun eentje, heel mijn leven heeft namelijk op zijn kop gestaan. Na een lekkere poos te zijn weggeweest vertel ik nu hoe mijn leven er vandaag de dag uitziet.

1 + 1 = 3 

Laat ik maar lekker met de deur in huis vallen: vandaag ben ik precies 23 weken zwanger. Ongepland. Onverwacht. Midden in het schooljaar en tussen alle verhuisplannen door kwamen mijn vriend en ik erachter dat wij een kindje gaan krijgen. Natuurlijk is dit het mooiste geschenk wat je gegeven kan worden. Maar eerlijk is eerlijk, ik was er niet vanaf het begin zeker van dat dit was wat ik wilde. Als je negentien jaar bent en net samen gaat wonen reken je er niet op dat je weken lang spugend boven de wc zal gaan hangen en dat je lichaam compleet veranderd. Je bent niet voorbereid op het zien van een stipje met een pulserend vlekje erin, waarvaan ze je vertellen dat dat het hartje is. Niemand verteld je hoe het voelt om vol spanning naar de twaalf-weken-echo te rijden en het onbeschrijfbare gevoel van geluk wanneer ze je vertellen dat alles oké is is iets wat niemand met haar vriendinnen bespreekt wanneer je nog zo jong bent. Natuurlijk wilde ik altijd al een mama worden en hadden mijn lieve Joos en ik het al meerdere keren besproken, maar nooit hadden we gedacht dat ons leven nu al zo op zn kop zou staan. Maar voor iedere vrouw die er ooit achter komt dat ze zwanger is, terwijl dit niet op de planning stond: VOLG JE HART! Ik kan niet omschrijven hoe geweldig het is om kleine schopjes te voelen. Of hoe je hart gevuld wordt met liefde wanneer je een echo hebt en de ontzettend mooie kleine voetjes ziet bewegen. Ja, ik ben al zo’n mama, mijn kindje is het mooiste kindje op aarde. En het doet er niet toe wat anderen ervan vinden, I’m gonna be a mom and i love it! Meningen zijn er toch wel, zorg er dus voor dat je je hart volgt en dan zal je leven zich vanzelf vormen op een manier die prettig is voor jou!

School stuffs

Natuurlijk is zwanger zijn niet alleen maar rozengeur en maneschijn… Ik ben er vrij ziek van geweest. Morningsickness noemen ze het hmm? Nou geloof me als ik zeg dat het ook ’s middags kan zijn. Of ’s avonds. Gewoon ALTIJD. Mentaal gezien ga je ook even door het stof, het schijnt normaal te zijn. Angsten over het moederschap, je leven en een berg vragen die nergens op slaan, alles komt naar boven. Het was dus moeilijk om tussen het spugen door naar school te gaan. Het was een beetje zwaarder dan voorheen, maaaaaar ik ben over. Op 0,7 punten na heb ik mijn P niet gehaald, wat vrij zuur is, maar volgend jaar beter, right! Voor volgend schooljaar moet er nog veel geregeld worden, maar ik ga proberen om mijn tweede jaar gewoon in één jaar te doen. Of dat onmogelijk is zien we snel genoeg, maar ik ga het in ieder geval proberen. Iemand met tips om school te combineren? Please?

Huisje, boompje beestje!

Ook wonen Johan en ik samen! Drie maanden nu en het bevalt enorm goed! Na iets meer dan een week  hebben we er voor het eerst geslapen en beetje bij beetje wordt het meer ons huisje. Het zal nog even duren voordat alles is hoe we willen dat het is en voordat we ons hier echt thuis zullen voelen, maar ik heb geen seconde spijt gehad van het samenwonen. Echt wennen was het voor ons ook niet, we waren eigenlijk altijd al samen. We sliepen ongeveer drie keer per week bij elkaar en we zagen elkaar elke dag. Ja, elke dag! Ik begrijp van andere stelletjes vaak dat zij dat raar vinden en meer tijd voor zichzelf nodig hebben, maar ik kan me dat totaal niet voorstellen. Ik ben ontzettend blij dat ik iedere dag wakker mag worden naast de jongen waar ik het meeste van houd en ik ben dankbaar voor alles wat we samen hebben. Dat we nu samen ouders worden maakt onze band nog hechter en op wat kleine ruzietjes na hebben we geen gezeur en is het alleen maar heerlijk.

Nu is het vakantie, heel misschien gaan wij er nog een paar daagjes tussenuit. In ieder geval ga ik ontzettend genieten van al het mooie om me heen en heb ik nog even om me voor te bereiden op het mama zijn. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe, geniet ervan, je verdient het!

babyfirsthomehuispersoonlijkschool

littlebum.nl • 17 juli 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Naomi 18 juli 2015 - 09:24 Reply

  Super leuk geschreven lies! Ik kan niet wachten op de kleine 😀

  xx

 2. Elsemieke 5 oktober 2015 - 16:49 Reply

  Wat onwijs leuk geschreven en knap van je!
  Ik wens je de aankomende weken nog veel succes en vooral veel geluk!

  Liefs!

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *