L I T T L E B U M

1

De leukste uitjes voor dreumesen ♥

Als mama van een nieuwsgierige dreumes zit ik weleens met de handen in het haar. Op sommige dagen wil je erop uit, maar voor veel uitjes lijkt Mila toch nog wat te klein. Ik heb een aantal dingen toch maar geprobeerd en uiteindelijk bleek dat mini het hartstikke leuk vond. Ik deel 11 leuke uitjes, waarvan er 3 thuis zijn en zes gratis! Lekker budgetproof dus, want zo’n dreumes is duur genoeg EN je hoeft de deur niet uit na een nachtje deel uit te maken van #teamnosleep 😉

Budgetproof uitjes:

1. Ga een hut bouwen! Mila vind het super leuk om ergens onder te zitten en in een hut kan je dan samen spelen, een boekje lezen of een filmpje kijken. Je kan een hele uitgebreide hut bouwen of je gaat onder de dekens in bed zitten. Mila maak je er in ieder geval enorm enthousiast mee!!

2. Bouw een parcour in je woonkamer en laat je kleintje er doorheen gaan. Maak alles val-proof zodat ze blauwe plekken beperkt blijven. Het is voor dreumesen fijn om even wat energie kwijt te kunnen en het is voor de motoriek ook nog eens goed om te klimmen en te klauteren. En ja, mama mag ook een keertje!

3. Wanneer het beter weer is is de speeltuin ook voor een dreumes enorm geschikt. Niet eens alleen voor de toestellen. Ook het contact met andere kindjes is fijn en het ervaren van gras, zand, stenen, etc is erg interessant. Trek je mini kleding aan die vies mag worden en laat hem/haar lekker rondbanjeren. Dit is ook voor de mama’s enorm leuk, wie weet leer je wel een leuke mede-mama kennen in de buurt en heb je voortaan een speeltuinbuddy.

4. De kinderboerderij is ook zo’n leuk, gratis, uitje waar dreumesen zich uit kunnen leven. Samen bij de koeien en de kipjes kijken en lekker de konijnen aaien. Ik denk oprecht dat je Mila niet blijer kan maken. Bij ieder dier kan je het bijbehorende geluid oefenen en je leert je kind meteen respect te hebben voor dieren en ze zachtjes (AAIEN MILA, AAI MAAR!!!!!) aan te raken.

5. Doe je wandelschoenen aan en ga op pad! Het leukste is om je dreumes lekker zelf te laten lopen en te laten ontdekken. Je doet op die manier misschien een kwartier over iedere meter die je loopt, maar voor je dreumes is het geweldig. Er is ook ontzettend veel te ontdekken en hee, daar is weer een takje/bordje/stoeptegel. Vergeet geen buggy of draagdoek/zak voor de terugweg. Ik gok op 99% kans op vermoeidheid wanneer je terug naar huis gaat.

6. Sinds kort is de fiets hier enorm geliefd. Er is natuurlijk een heleboel te zien, we zingen gekke liedjes en je kan als mini naar iedereen zwaaien. Een klein rondje om een frisse neus te halen is echt al genoeg. Ook nu het nog kouder is kan je dit prima doen, net als het wandelen en naar de speeltuin gaan trouwens. Kleed je dreumes gewoon dik aan en vergeet voor jezelf geen sjaal en handschoenen! Mooie bijkomstigheid is dat je zo een kleine workout hebt gehad als mama. Die kleintjes wegen best wat en met windje tegen is het stevig doortrappen haha.

Uitjes die enigszins budgetproof zijn:

7. Ga lekker iets bakken! Het verbaasde mij enorm hoe goed Mila dat al kon en hoeveel plezier ze erin had. Met koken helpt ze wel vaker, maar dat is meestal zo gedaan. Pasgelden hebben we samen met een lieve vriendin cakejes gebakken en versierd en dat vond ze dus super leuk. Vooral het snoepen van de ingrediënten was leuk haha. Pannenkoeken bakken en daarvoor het beslag maken vond ze ook super leuk. Gaan we vaker doen dus! Niet helemaal gratis omdat je wat boodschapjes moet halen, maar ook niet extreem duur 🙂

8. Zwemmen is iets wat wij veel te weinig doen. Mila is een waterratje. Ze vindt water leuk om mee te spelen en gaat graag in bad. De toegang voor het zwembad kost gemiddeld 12-15 euro als je met z’n drietjes gaat. Wij eten dan meestal ook iets in het zwembad, maar dat kan je eventueel ook zelf meebrengen. Zeker voor de kleine draakjes kan dat prima. Al met al ben je wel al snel 25 euro kwijt, dus echt heel goedkoop is het niet helaas. Voor af en toe is het wel te doen denk ik zo!

9. Ik had noooooit gedacht dat een binnenspeeltuin leuk was voor kindjes van net een jaar. Boy, I was wrong! Mila heeft zich volgens mij 2 uur lang prima vermaakt. De entree viel me ook nog wel mee en ik denk dat je gemiddeld 10 euro kwijt bent om samen naar binnen te komen. Waar wij gingen was het €7,50 per kind en de ouder was gratis, maar ik weet dat je soms ook als ouder moet betalen..

Uitjes die gewoon belachelijk duur zijn en wij dus niet zo vaak doen:

10. De Efteling is voor de kleine mini mensjes echt al enorm leuk. Al die sprookjes bekijken, lekker pannenkoeken eten en in een aantal attracties mogen ze zelfs mee! Wij gingen afgelopen zomer toen Mila 10 maanden oud was en toen vond ze het allemaal al leuk om te bekijken. Ik vind de prijzen wel absurd en wij gaan alleen met korting. De kaartjes zijn al rete duur, maar ook het eten is aan de prijzige kant. En: meestal kom ik het park niet uit zonder aankoopjes. Tel daar de reiskosten even bij op en je zit rustig aan 150 euro… Beetje gek om heel vaak te doen natuurlijk. Om het goedkoper te maken kan je zelf eten en drinken meenemen en een abonnement nemen!

11. Ook de dierentuin vind ik aan de prijzige kant. Gelukkig heb je vaak online acties en kan je ook daar een abonnement afsluiten voor als je in de buurt woont. Dan is het wel meer betaalbaar. Het is voor kinderen natuurlijk helemaal leuk om alle dieren in actie te zien!

Heb jij nog leuke tips?

Liefs,

Alicia

littlebumnl • 14 maart 2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Jong ouders zijn en rondkomen: hoe doen wij dat? ♥ • littlebum.nl

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *