L I T T L E B U M

1

Lekker herfst/Haloween soepje

Nu ik mama ben doe ik iets meer mijn best in de keuken. Johan en ik zijn een stuk gezonder gaan eten en kiezen er bewust voor om Mila zo min mogelijk suiker te laten eten. Gezond eten is best wel fun en ik vind het steeds leuker om nieuwe receptjes uit te proberen. Vandaag deel ik een recept voor een pompoensoep die zeker in de smaak zal vallen bij kids. De kleur is lekker schreeuwend oranje en de smaak is heerlijk zoet! En: er zitten geen stukjes groente in!!

Wat heb je nodig?

– 1 flespompoen
– wortelen (wij gebruikten er 5)
– een ui
– 2 boullionblokjes
– peper en zout naar smaak
– kokosolie
– 1,5 liter water

image2
Wat ga je doen?

Snij de ui in blokjes en fruit deze in je soeppan in een beetje kokosolie. Terwijl je deze zachtjes op het vuur laat staan snijd je de andere groente. Vergeet bij de pompoen de pitjes er niet uit te halen. Dit kan heel gemakkelijk door te schrapen met een lepel! Als alle groente gesneden is kiep je dit bij je uitje en laat je het even meebakken. Vervolgens doe je het water en de bouillonblokjes erbij en roer je het af en toe een beetje door. Laat het water koken tot de groenten goed zacht zijn geworden en pak dan de staafmixer erbij. Die laat je het zwaarste werk doen, namelijk het glad maken van de soep! Strooi er vervolgens naar smaak een beetje peper en zout doorheen en je soep is klaar om te serveren! Het heeft me ongeveer 30-45 mintuten gekost trouwens voordat we aan tafel zaten. Ik heb de soep een half uurtje laten koken! Valt best mee. En: je hoeft niet steeds te roeren of weet ik wat. Je kan dus tussendoor nog wat andere dingen doen. Zoals je kind vertellen dat het niet de bedoeling is dat ze de kabels uit het tv-kastje trekt…

Tips/variatie

– Bij ons was de soep nog best wel aan de dunne kant. Houd je nou van een lekkere stevige soep? Gebruik dan wat minder water of wat meer pompoen en wortel. Wij hadden nu qua dikte genoeg voor 8-10 porties!
– Je kan zelf bepalen hoe erg je de wortel wilt proeven. Voor kids zal het een lekkere toevoeging zijn omdat de wortel lekker zoet smaakt, vandaar dat ik er vijf doorheen heb gedaan.
– Volgens mijn stiefmoeder kan je deze soep ook maken als bloemkoolvariant. Je vervangt de flespompoen dan voor een bloemkool. Ik heb het nog niet geprobeerd en ben dus niet verantwoordelijk als het smaakt naar natte krant. 😉
– Als finishing touch kan je een beetje bieslook over je soep strooien als je hem in de kom geschept hebt. Dit ziet er niet alleen mooi en classy uit, het smaakt ook nog eens heerlijk!

Johan is een onwijze zeurpiet met structuren en smaken van voedsel. Hij is net een klein kind: het mag niet naar groente smaken en er mogen geen gekke stukjes inzitten. En hij vindt deze soep de lekkerste ooit! Dat zegt genoeg toch?! Mila vond het ook wel okay geloof ik. Ze mocht ‘zelf’ lepelen dus er gingen aardig wat happen in! De soep is ook noob-proof trouwens. De laatste keer dat ik soep probeerde te maken was het echt ranzig. Maar serieus ranzig. Ik heb niet vaak zoiets goors gegeten als toen. Deze soep smaakt naar een soepje van Herman den Blijker of Jamie Oliver. Maar echt! Dus ook de mama’s die geen keukenprinsessen zijn kunnen dit herfstsoepje op tafel zetten!

Wat is jouw lievelingsrecept?

Liefs,

Alicia

PS. Sorry voor de slechte foto’s, het licht is echt verschrikkelijk :'(

etenmamarecept

littlebumnl • 25 oktober 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Naomi 29 oktober 2016 - 11:01 Reply

    Lijkt me heerlijk! Ik ga het een keer maken.

    xx

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *