L I T T L E B U M

Kletsbericht/update ♥

Het is vrijdagavond, of eigenlijk meer de nacht van vrijdag op zaterdag nu. Ik zit lekker cosy in bed, alleen omdat Johan beneden nog zit te gamen. Ja, je leest het goed. Over minder dan zes uur staat dit artikel al online. Waarom ik nu pas schrijf? Omdat ik geen zin had of het vergeten was? Nee, zeeeker niet. Maar om extreem eerlijk te zijn was ik tot een half uurtje geleden nog bezig met het afmaken van een opdracht en de deadline was om 12 uur vannacht. de deadline heb ik wel gehaald gelukkig, maar daardoor werd alles een beetje verschoven haha. Vandaag is het weer eens tijd voor een random kletspraatje/update!

School, tentamens en stress

Mijn opdracht is ingeleverd en ik heb afgelopen donderdag mijn eerste tentamen gemaakt. School ging de laatste tijd even wat minder.. Ik was totaal mijn motivatie kwijt en had geen overzicht meer. Langzaamaan ontstaat er dan een soort van cirkeltje waar je maar moeilijk uitkomt en ik overwoog wederom om ermee te stoppen. Ik weet door ervaring van andere studerende moeders dat het gewoon onwijs pittig is, die combinatie van mama zijn een studeren. En dat is het ook oprecht. Ik kan een hele fijne planning maken en me daar aan willen houden. Kan makkelijk! Maar als mini dan ineens besluit om gewoon bijna niet te slapen valt alles in de soep en loop ik alweer achter. Dat gebeurde keer, op keer, op keer bij mij. Telkens was er sprake van onvoorziene situaties waardoor niks lekker liep. En ik wil teveel, om heel eerlijk te zijn. Ik verwacht veel te veel van mezelf en ik ben even met beide beentjes op de grond gezet.

Ik had namelijk een gesprek met mijn mentor over mijn huidige situatie en hoe ik me daarbij voel. Nou zal ik maar heel eerlijk zijn en zeggen dat ik als een baby heb zitten huilen omdat alle stress en onmacht er tijdens dat gesprek uitkwam. En ik ben oprecht en eerlijk geweest en heb gezegd dat ik wel wil, enorm graag zelfs, maar dat het soms echt niet gaat. Het opende wel de ogen van mijn mentor denk ik, de begeleiding op school is namelijk erg slecht en hij was nu zeker bereid om mee te denken. Het was zo’n fijn gesprek, die man moet motivatiespeeches gaan geven en we hebben een paar duidelijke ‘afspraken’ gemaakt. Ik moet dus blijkbaar meer voor mezelf leren kiezen en mag iets minder streng zijn voor mezelf. En dat probeer ik nu en dat lukt met ups en downs. Het mooiste wat hij zei was ‘Gun het jezelf’ en dat is me zo bijgebleven en dat probeer ik nu echt te doen.

#goals

Ik wil dat verwezenlijken door met iemand (een psycholoog bijvoorbeeld) te praten over onzekerheden en dingen waar ik tegenaanloop. Klinkt heftig misschien, maar ik ben van overtuigd dat dat me net een beetje verder kan helpen. Zeker in mijn zelfvertrouwen mag ik nog groeien. Ook zoeken we weer actief naar een kdv voor mini. Aanstaande maandag hebben we een gesprek bij een Montessori opvang in onze wijk en ik ben erg benieuwd hoe we het daar gaan vinden en vooral hoe Mila dat zal ervaren. Er is sowieso plek op de groep voor twee dagen! Als mijn mama dan bijvoorbeeld nog een dag op zou passen heb ik 3 dagen per week om aan school en eventueel mijn site te werken. Ik vind dat klinken als superveel. Maar mijn mentor plaatste dat in perspectief en zei dat er vier dagen overblijven waarop ik alle tijd heb voor Mila. En dan heb ik ook echt de tijd voor haar omdat ik weet dat ik de andere dagen ga gebruiken om mijn werk te doen. Voelt nu al erg fijn haha! Verder heb ik doelstelling gesteld en door stukje bij beetje mijn vakken en opdrachten te halen hoop ik in zes jaar mijn hbo diploma te hebben behaald en dat lijkt me toch wel redelijk knap als dat lukken mag. Zeven jaar kan ook hoor, maar zes heeft mijn voorkeur 😀

Het is nu tentamenweek en komende week mag ik weer drie vakken afsluiten. Van dinsdag tot en met donderdag heb ik de tentamens en dat betekend ook dat ik vanaf donderdag 12 uur in den middag tot en met zondagavond lekker vakantie heb! Ofja, een minivakantie dan. Johan is ook vrij, de HELE week. Wát een heerlijke luxe is dat. We gaan dus lekker genieten als gezin en een hoop leuke dingen doen!

Huisje, boompje, stijltje

In huis zijn we ook een beetje aan het veranderen van style en interieur, misschien wel leuk om daar een apart artikel van te maken? We gaan steeds meer over naar een zwart-wit stijltje en dat vind ik dus super want Johan en ik vinden dat allebei heel tof! (Joos heeft niet zoveel met interieur dingen, dus als hij iets leuk vindt en ik ook moeten we dat waarderen haha)

Dreumesdraakje

Ik heb ook nog veel te vertellen over onze ontwikkelende dreumes maar dat doe ik ook lekker in een andere post want we gaan volgende week naar de fijnste plek op aarde: het consultatiebureau. (ik schrijf dit met sarcasme, dat je dat even goed begrijpt. Ik vind de mensen van het cb als persoon niet stom maar de adviezen die ze geven zijn wel redelijk achterlijk gewoon) We gaan haar dan weer meten en wegen enzo dus dan kan ik jullie alles vertellen!

Dit was mijn update alweer. Niet dat het ons leven niet druk genoeg is hoor. Johan is nog steeds zes dagen per week van huis en werkt heel hard. Ik doe thuis alles, zorg voor mini, houd een beetje school bij en werk aan mijn site (HOE DOE IK DAT) en Mila is gewoon een leuke dreumes en speelt en ontdekt. Ons leven loopt gewoon lekker door haha.

Liefs,

Alicia

dreumeshbointerieurkletsenlife updatemoederschapouderschappapapsycholoogrechtenspannunnddddstressstuderende mamatentamensupdatezwart wit wonen

littlebumnl • 28 januari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *