L I T T L E B U M

Kamperen met een dreumes: ons vakantie-verslag

Eindelijk!! We zijn alweer een week of twee terug van vakantie en ik ga er in dit artikel alles over delen. Dit was onze eerste kampeervakantie als gezin van drie. Ik heb als kind jaren gekampeerd, Johan was nog een kampeer-maagd en onze dreumes (die bijna peuter is) was nog nooit zo lang van huis geweest. Aanrader? Dat kamperen? Wij vinden juist van wel met een mini erbij. Waarom en wat er zo leuk was lees je in dit verslag van onze vakantie!!

Oorspronkelijk zouden we vertrekken op zaterdag, maar omdat we best wat hulp konden gebruiken gingen we een dagje eerder. Dan kon mijn stiefmoeder namelijk nog meehelpen met opzetten samen met mijn vader. Zij stonden samen met hun zoontje namelijk op dezelfde camping en wij hebben heel veel van hen mogen lenen. Super lief! Opzetten ging redelijk snel, met z’n vieren is het zo gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat het ons volgend jaar ook met z’n tweetjes lukt. Wat nog wel een leuk detail is is dat we de tent en nog wat spullen al gebracht hadden. Mega luxe dat we een auto hebben hoor, maar onze kleine wagen kon niet alles in 1x vervoeren. We hebben de vrijdagmiddag gebruikt om de tent op te zetten en alles in te richten. Qua weer hebben we ook echt de juiste keuze gemaakt, de dag dat we oorspronkelijk zouden aankomen regende het een deel van de middag!

De tent, onze slaapcabine en ‘inloopkast’

De familiedouche maakten het douchen MEGA gezellig!

We verbleven op camping de Vergarde in Erichem. We hadden een ruime plaats en op het veld waren een glijbaan, zandbak en twee ronddraaiende speeltoestellen aanwezig. Dit maakte het zo geschikt voor onze mini, ze kon zelfstandig op alle toestellen klimmen en ging lekke haar eigen gang. Voor een meisje dat zelfstandig is en het liefst alles zelf doet is dat natuurlijk top. Zodra je het veld afliep liep je tegen het toiletgebouw aan. Ik had verwacht dat ik daar iets meer moeite mee zou hebben, met Mila erbij dan. Maar eerlijk: het was geen probleem. Het was zo dichtbij en er was een familiedouche, kinderdouche en twee badjes dus het badderen ging heel gemakkelijk. Daarnaast is mini nog niet zindelijk dus was de wc niet te ver voor haar.

Badderen en de outfit BEFORE we onder de douche gingen. Die bandjes MOESTEN om, hilarisch 

Het slechte weer leek ons te vermijden

We hebben 9 dagen gekampeerd, echt slecht weer hebben we niet gehad. Ondanks de slechte voorspellingen viel het zo mee en hebben we bijna non-stop buiten gezeten. Het heeft 1 avond geregend en daarnaast een dag een paar uur in de middag en twee keer ’s nachts. Wij kozen vanwege de plannen om voorlopig in NL te kamperen voor een ruimte tent zodat we ook fijn binnen konden zitten. Het enige wat nu lastig was is het feit dat we geen luifel hadden, dat hebben we wel gemist. Als het regent moesten we nu eigenlijk echt binnen zitten, maar we creëerden een soort van mini luifel haha.

Slapen hebben we met z’n allen in 1 cabine gedaan, Mila sliep mega onrustig en we hebben veel gebroken nachten gehad. Omdat we overdag bijna elke dag op de camping bleven kon ze dan wel lekker slapen. Haar ritme was compleet verstoord natuurlijk, we hebben haar gewoon steeds gevolgd en hebben de routine die we thuis volgen wel aangehouden. We begonnen daar gewoon telkens mee zodra ze moe begon te worden en dat werkte prima.

Gerechten uit twee pannen en koken op een tafel

Om te koken hadden we een gasfornuisje met twee pitjes, dat was echt prima te doen. Een keukenkast voor op de camping hadden we nog niet, we gebruikten gewoon een tafel. Voor volgend jaar wil ik dat absoluut wel aanschaffen. Al is het alleen al om bij alle spullen te kunnen zonder 3 dozen te doorzoeken haha. Gerechten die te maken zijn met twee pannen zijn er overigens genoeg, dat was echt probleem niet! Daarnaast hebben we de koelkast van mijn vader geleend die er ook nog een in de caravan had. Ook echt een aanrader om te hebben voor tijdens het kamperen.

Het enige wat we misten was onze bank, waarop je gewoon veel gemakkelijker zit dan op twee stoeltjes. Dat is ook iets waarin we willen investeren voor volgend jaar: fijne campingstoelen. Dan missen we de bank vast niet. De ikea kinderstoel was trouwens onmisbaar, Mila heeft daar telkens in gezeten tijdens het eten.

Het huis voelde klein aan toen we thuiskwamen

We zijn nog steeds zo enthousiast en ik zo meteen nog een weekje boeken als het kon. We hebben zo heerlijk veel buiten gezeten, het huis voelde veel te klein aan toen we aankwamen. Je leeft zo dicht bij de natuur, bent makkelijker en minder gestresst. Ik kon echt veel loslaten en heb zo genoten. Het is echt heel anders dan in een huisje vakantievieren, dan ben je toch meer geneigd om weer binnen te zitten. Nu bleven we buiten totdat het echt te koud werd! Over kou gesproken: KOOP EEN MINI KACHEL. Wij leenden er eentje van mijn vader en stiefmoeder (zij waren onze campingwinkel zoals je kunt lezen haha) en die hebben we bijna iedere avond aangezet. In een tent koelt het gewoon echt snel af, met een mini kachel heb je daar geen last van.

Frietjes, vies worden, spelen: ALL DAY LONG!

Voor volgend jaar willen we dus echt nog wel wat dingen aanschaffen om het nog prettiger te maken, maar als het zonder moest gingen we ook weer. Ik denk dat er niets beters is voor kleine kindjes dan een camping. Ongegeneerd vies worden, door plassen stampen, frietjes eten, zwemmen en met kindjes over het veld rennen. En dat van de vroege ochtend tot de late avond: heerlijk! Wij hebben het echt met de basics gedaan en hebben een berg spullen geleend. Ga het gewoon eens proberen! Zolang er een zwembad, snackbar (voor de dagen waarop je niet wil koken muahahaha), speeltuintje en optioneel wat leuke steden in de buurt zijn kom je met gemak een week door! Wij zijn maar 2x op pad geweest en hebben tussendoor boodschapjes gedaan en zijn pannenkoeken gaan eten omdat het die avond zo regende.

Lekker spelen op de campingggg

Afbreken in de regen: PURE ELLENDE

Het leukste verhaal: tijdens het afbreken van de tent was de scheiding (van een niet getrouwd stel) nabij. De grap was namelijk dat het echt K*T weer was. Ja, lekker grof, maar het was gewoon zo. Het regende de hele nacht, de hele ochtend en een deel van de middag. Dat zeiden de voorspellingen al maar Johan wilde PERSE naar huis die dag. Na veel discussies besloot ik dat we dan maar gewoon naar huis gingen, misschien viel het mee. NOU NIET DUS, PURE ELLENDE WAS HET. Ik heb drie uur lang in de regen staan afbreken, ik was ZO chagrijnig. En, die pinnetjes van de tentstokken weigerde in te klikken dus heb ik uit pure wanhoop mijn stiefmoeder nog geappt die ook in de regen mee kwam helpen. Pure ellende dus. Dat was oprecht het enige dieptepunt tijdens de vakantie. Ik denk dat de rest van het veld zich kostelijk heeft vermaakt om mijn tirade. Oh well, we hebben het ergste nu al meegemaakt, volgend jaar gaan we af op mijn weersvoorspellingen!!!

kampeer vakantiekampeervakantiekamperenkamperen met een dreumesvakantievakantie met dreumes

littlebumnl • 29 augustus 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *