L I T T L E B U M

Hoe ik planningen maak ♥

Zonder planning ben ik verloren. En dat is geen grapje. Ik het het geprobeerd hoor, een jaar of anderhalf. Het lukte niet kan ik je zeggen. Abort mission als je hetzelfde aan het doen bent. Sinds ik planningen maak gaat het leven iets soepeler dan voorheen. Ik ben regelmatig voorbereid, vergeet niet spontaan afspraken en voel een soort van opgeruimd. Ik ben niet echt een pro in plannen, hoewel mijn vader werkt als planner voor een transportbedrijf zit het bij mij duidelijk niet in het bloed. Maar met een aantal handigheidjes is het zelfs voor mij goed bij te houden!

Take your time girl.

Waar het bij mij extreem lang fout ging is dat ik eigenlijk geen tijd maakte om de dingen te doen die ik moest doen. Daardoor eindigde ik met heel veel achterstand en heel weinig tijd. Mila gaat nu naar de opvang wat betekend dat ik 1 thuiswerkdag heb en 1 schooldag. Ik moet wel eerlijk bekennen dat voor mijn site tussendoor ook veel werk, vaak in de avonden. Dat vind ik helemaal niet erg, het is echt mijn hobby om te schrijven en ik kan er ook best door ontspannen. Mijn meest belangrijke tip is eigenlijk: maak tijd voor wat je moet doen. En gun jezelf die tijd ook echt!

Opschrijven, uitschrijven, inschrijven!

Naast tijd maken is het handig om een duidelijk overzicht te hebben van wat er precies moet gebeuren EN wanneer het klaar moet zijn. Zeker met school merk ik dat ik anders compleet de plank missla en op donderdagavond erachter kom dat ik vrijdag voor 2400 uur iets moet inleveren… Ideetjes voor mijn blog heb ik meestal al wel wat verder van te voren en staan in een schrift. Voor school bekijk ik per blok wat ik moet doen en maak daar een lijstje van. Bij dat lijstje zoek ik de inleverdata en die zet ik dan in mijn..

AGENDA!!!! Hoe heb ik zo lang zonder kunnen leven? Ik had ze wel hoor. Ieder jaar kocht ik trouw een nieuwe. Maar gebruiken deed ik niet en nu dus wel. Ik heb de gezinsagenda van Relax Mama gekocht. Deze is naast ontzettend grappig ook onwijs handig en overzichtelijk. Je kan voor alle familymembers opschrijven wat ze die week te doen hebben. Ik schrijf er echt ALLES in. Bezoekjes aan vrienden, welke artikelen er die week online komen, tijden waarop we naar school moeten, dagen waarop Mila bij de opvang is, noem maar op. En werken dat het doet joh! Ik weet nu gewoon wat ik de komende week voor afspreken en opdrachten heb en dat zorgt voor een gerust gevoel.

First things first!

Zaken die als eerste af moeten doe ik als eerste. Dingen die ik niet leuk vind doe ik meestal ook als eerste of net voor de lunch. Zo heb ik tijdens het stomme hoorcollege van verdiepend strafrecht iets om naar uit te kijken: ETEN Wees ook zeker realistisch bij het maken van een planning. Ik zet altijd de kerntaken bovenaan. Onderaan mijn lijstje vind ik taakjes die ik kan doen als ik eerder klaar ben dan ik vermoed.

Ook een goede: schrijf een tijdsindicatie op. Hoe lang denk ik nodig te hebben om dit te doen? Als je vier opdrachten af moet hebben die alle vier een uur aan tijd kosten, weet je dat je in ieder geval vier uur bezig bent met de opdrachten. Persoonlijk zou ik dan ook nog een half uur tot een uur aan uitlooptijd nemen zodat je zeker weet dat je binnen de opgeschreven tijd klaar bent. Alle tijd die je overhebt kan je gebruiken voor jezelf, lunch, YouTube of het inhalen van slaap 😉

Vergeet ook niet af en toe wat tijd voor jezelf in te plannen. Ik weet dat ik dit zelf ook te weinig doe, maar het is zo belangrijk. 1x per week een half uurtje voor jezelf nemen is al heel weinig, maar het kan een goede start zijn! Mama’s vinden het lastig om los te laten, I know, maar uiteindelijk kom je jezelf echt wel tegen. Zet na een uur (of 2) een lekkere kop thee voor jezelf of loop even een rondje (of doe meteen een boodschap) om zo weer even tot jezelf te komen! Ook heel belangrijk namelijk, voor je lichaam en geest, om soms even te rusten.

Liefs,

Alicia

agendahoe ik planmamamombossplannenplanning makenrelaxtijd maken

littlebumnl • 16 maart 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *