L I T T L E B U M

Herken de geitenwollensokkenmama ♥

Het wordt steeds hipper om een geitenwollensok te zijn. We negeren massaal de (over het algemeen slechte) adviezen van het consultatiebureau en zijn ons meer bewust van onze levensstijl. Dit is in mijn ogen alleen maar goed natuurlijk. Vandaag dus een soort checklist, afvinken maar mama’s!!! (en lezen met een knipoog 😉 )

1. Leest ieder etiket

Een geitenwollen mama is te herkennen aan de zoekende blik in haar ogen terwijl ze naar een etiket staart. Voordat haar kind ergens een hap of een slok van mag nemen speurt de mama in kwestie naar alle benamingen van suiker of zout. En zodra er ingrediënten inzitten die meer dan 10 letters kennen is het product sowieso een no go.

2. Gaat (meestal) borstvoedend door het leven

Want borstvoeding is het beste, mag en kan altijd en zorgt ervoor dat je kind een goed immuunsysteem op kan bouwen door al die antistoffen. En dat is handig voor alle niet/kritische prikkers.

3. Draagt haar kind 20/24 uur per dag

Dragen is goed voor de binding tussen mama en kind. Die kleintjes hebben (hopelijk) een maand of negen in je buik gezeten en willen daarom als ze eruit zijn gekomen met veel pijn en moeite ook om een beetje nabijheid. Mama’s hebben het altijd druk en kunnen niet goed stilzitten dus binden het kind om de buik zodat ze een beetje mobiel zijn. Super handig! GWS-moms willen de behoeften van hun kindje niet negeren en je zal ze dan ook vaak buidelend treffen.

4. Klaagt graag over het CB

De adviezen van het CB zijn tenenkrommend, schadelijk, of plat gezegd: om te janken. Een echte geitenwollensok gaat er naartoe, doet alsof ze luistert en scheld de arts in gedachten uit. ‘Redelijk voorwaardelijk van me’ zie je ze nog denken. Maarja, die artsen van het CB zitten er gewoonweg weer naast. Bij thuiskomst doet de echte GW-mama dan ook niets met de verkregen adviezen en gaat lekker haar eigen gangetje. Er wordt via WhatsApp of Facebook-mama-groepjes wel lekker geklaagd over de slechte adviezen. “Even ventileren hoor!” schrijven ze dan. En dat lucht zeker weten op!

5. Lees Kiind Magazine

Je kan deze afvinken als je vindt dat reguliere mama-tijdschriften een vertekend beeld van de werkelijkheid vertonen en ingaan tegen alle moedergevoelens die je hebt. Want ja, jij bestaat ook nog schreeuwen de koppen je toe. Maar diezelfde jij koos ervoor om een kindje op de wereld te zetten dus kan je nu ook niet voorbij gaan aan wat je kind wil. Lijkt mij dan. Je kind is ook iemand?! In tijdschriften kan dat dus wel en lees je interviews met moeders die vooral carrière wilde maken. Wat ook super goed is natuurlijk, wie wil dat nou niet?! Zolang het maar niet ten koste gaat van die kostbare kleine wezentjes. Daarom leest de bewuste GWS-mama Kiind met artikelen waar je wel iets mee kan en die je vertellen hoe je je kindje tegemoet kan komen. Daarin lees je namelijk dat niet alle kinderen doorslapen, ook niet als ze kunstvoeding krijgen. En lees je niet waarom borstvoeding niet belangrijk zou zijn.

6. Potjes zijn not done

Rapley is de shit! Half stikken hoort erbij en vers fruit en lekkere zelf gestoomde/gekookte groente happen prima weg. Wachten hiermee doe je tot zes maanden en de belangrijkste voorwaarden is dat je kindje een beetje flink rechtop kan zitten. Wel handig, anders stikt hij/zij niet half maar helemaal in je vers gestoomde sperzieboon.

7. Haat muziekmaken speelgoed

Herrie speelgoed daagt kinderen niet genoeg uit lees ik wel eens van andere GWS-mama’s. Daar ben ik zelf nog niet zo over uit. Wel vind ik al dat speelgoed luidruchtig, schreeuwerig en zijn ze erg dwingend in hun uitspraken. “Pak dit!” “Doe dat” hoor ik prinses Pien zeggen. Lekker voorbeeld, denk ik dan vervolgens. Laat het nou wel zo zijn dat Mila gek is op haar herrie speelgoed. Dus mama tolereert het zolang niet alles tegelijk afspeelt.

8. Vaccineert niet of prikt kritisch

Vaccineren is nogal een dingetje tegenwoordig. Veel GWS-moeders prikken bewust niet of volgen een aangepast programma. Zie deze maar als bonusvraag, ik scoor erg hoog maar wij vaccineren wel.

Hoeveel punten scoor jij? Of herken je anderen erin?

Liefs,

Alicia (7/8)

mama

littlebumnl • 3 december 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *