L I T T L E B U M

Hello autumn ♥

Het was al even zo ver, maar nu merken we er ook daadwerkelijk  iets van: het is herfst! Er zijn natuurlijk honderden redenen te bedenken waarom we nu massaal moeten balen, maar to be really honest, ik vind de herfst stiekem best wel leuk. Ik deel graag redenen met jullie om ook fan te worden van de herfst!
Ten eerste ben ik jarig in de herfst. Namelijk op 1 november. En dat is bijna zo ver, over iets meer dan twee weken mag ik alweer negentien kaarsjes uitblazen. Ik ben gek op jarig  zijn, I mean, what’s there not to like? Taart, slingers, cadeautjes, heel de dag lieve berichtjes en de gezellige visite. Vandaar dus ook dat ik vanaf het moment dat het herfst is uitkijk naar dit moment.

Daarnaast wordt het sneller donker en dat betekend veel meer gezelligheid in huis. Om de een of andere reden associeer ik, en met mij vele anderen, licht met gezelligheid. Ik vind het zo fijn als de lampjes thuis aanstaan. Daarnaast kunnen we ook de (geur)kaarsen weer aansteken. Ik kies, nu het weer wat kouder wordt, snel voor een ‘warme’ geur zoals vanille!

Ook krijg ik persoonlijk weer wat meer interesse in eten en warme dranken, waar ik in de zomer vaak door de hitte geen hap door m’n keel krijg kan ik nu zeker wel genieten van een bord warm eten. Laat die stamppot maar komen hoor!
Ook is het perfect weer om lekker te bakken of de tijd te nemen  om een lekker avondmaal op tafel te zetten. De waterkoker maakt bij mij thuis weer overuren en een kopje koffie of warme chocolademelk sla ik ook echt niet af, heerlijk met zelfgebakken cake of pepernoten gehehe.

Wanneer het kouder wordt betekend dat dat we ons warmer aan moeten gaan kleden. En natuurlijk was het heerlijk om in je korte broek een ijsje te gaan halen, maar wat is er nou fijner dan een heerlijke sweater aantrekken, je sjaals uit de kast te kunnen halen en je daarin te verstoppen, of op zoek te gaan naar nieuwe sjaals en truien! Natuurlijk kan je je favoriete zomerkleding nog best even door dragen door onder jurkjes een panty of maillot te dragen of door er een vestje, jasje of blazer overheen te doen. Ik ben echt gek op de zomer en zomerkleding, maar als ik moest kiezen ging ik toch echt voor herfst- en winterkleding omdat je daar zoveel makkelijker mee kan combineren doordat je meerdere lagen kan dragen.

Iets wat veel mensen niet meteen opvalt is hoe mooi de natuur eruit ziet in de herfst. daarnaast zijn de temperaturen vaak nog vrij aangenaam dus is het heerlijk om naar buiten te gaan. Je hoeft niet meteen hele wandelingen te gaan maken, ik snap ook wel dat je soms liever binnen films kijkt met je deken over je hoofd, maar ook tijdens je reis naar school of het werk kan je even om je heen kijken naar de bomen die hun bladeren verliezen. Al die kleuren en de kastanjes die weer volop te vinden zijn: ik vind het prachtig!

Als je dan  toch buiten bent kan je op zoek gaan naar mooie bladeren en kastanjes om daar thuis een leuke DIY mee te doen. Maak een krans of koop een leuk dienblad waarmee je met kaarsjes en je zelf gevonden herfst-accessoires die je kamer meteen een stuk gezelliger maakt. Als je nog meer van die gezellige sfeer in je kamer wilt koop dan eens kussens in een wat donkerdere kleur. Een wollige sprei staat ook super gezellig en kleedje kan de ruimte net wat meer aankleden. Zelf breng ik niet echt veranderingen aan in m’n kamer wanneer het herfst wordt, maar het leek me toch leuk om erbij te zeggen voor iedereen die graag creatief bezig is!

Ik noemde het net al even: soms is het heerlijk om gewoon in bed te liggen en je nergens zorgen over te hoeven maken. En dat  is toch wel iets aantrekkelijker wanneer het herfst is dan tijdens de zomer. Dus tijdens de herfstvakantie, een vrije dag of een dag dat je jezelf vrij geeft omdat je echt niet naar school kan wanneer het regent, heb je het perfecte moment om je te nestelen in je warme bedje met dekens en een heleboel kussens, een berg met comfort food en een stapel films of series. Telefoon op stil en geniet van het feit dat je nu niet je bed uitzweet omdat het ineens toch best warm kan worden in Nederland. Hier ben ik echt een fan van, alleen, met vriendinnen, of met je vriendje: films en series kijken in bed is altijd een goed idee.
In plaats van series of film kijken kan je natuurlijk ook aan een goed boek beginnen, kop thee erbij en lezen maar!

Al met al vind ik dat er veel meer sfeer is wanneer het herfst is en de je vriest nog niet van je fiets af, ik vind het een prachtige combinatie! Geniet er maar snel van want voor je het weet is het hartje zomer en klagen we allemaal dat het te warm is buiten 😉

Liefs,

Alicia

autumn

littlebum.nl • 16 oktober 2014


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *