L I T T L E B U M

Groeien óf stoppen: studie- + site-update

Het schrijven van dit artikel heb ik al zo’n tien keer uitgesteld inmiddels. Niet omdat ik niets wil delen of omdat ik er de tijd niet voor had. Druk is het wel hoor, maar we hebben ook momenten waarop we tijd hebben voor fijne en leuke dingen. Het probleem is eigenlijk dat ik gewoon enorm vastloop. En nog niet eens omdat ik niet weet wat ik wil. In grote lijnen weet ik dat prima. De uitwerking en überhaupt verzinnen HOE ik het wil uitwerken loopt niet zo lekker. Maar ik ga nu doen waar ik het meeste aan heb: in het wild van me af schrijven terwijl ik meezing met akoestische muziek!

School: blok 1 van jaar 2/3/4

Over school kan ik wel zeggen  dat het prima gaat. Kijk, ik moet gewoon nog even doorzetten. AGAIN, i know. Dit blok is eigenlijk belachelijk en redelijk onhaalbaar. Maar het onmogelijke toch halen is mijn doel en tot nu toe kan ik alles best bijbenen. Ik volg 3 vakken uit jaar twee (nog steeds) en daarbij 2 trainingen en een assessment waarover ik dan een reflectieverslag moet schrijven. Dan moet ik van jaar 3 nog een paper maken van het keuzevak Gezondheidsrecht en het verdiepende vak Arbeidsrecht. Daarnaast volg ik 2 vakken uit jaar vier: Verdiepend Europees recht en Aanbestedingsrecht als keuzevak. Ja, bizar en veel. Tot nu toe gaat het goed en volg ik daadwerkelijk lessen enzo. Op naar goede cijfers dus!

En: als ik deze vakken nou eindelijk gehaald heb kan ik in blok 2 even door met het laatste vak en een project (ook weer 2 trainingen, assessment en reflectieverslag) dat ik moet afmaken om dan EINDELIJK stage te kunnen lopen. Ik hoop dus ook dat ik daarmee kan starten in februari. Mocht dat lukken heb ik binnen zes jaar mijn diploma en dan ben ik zo ontzettend gelukkig jongens. Want mijn stage/LAP gaat mooi 80 weken van mijn leven innemen. Klagen ga ik zeker niet doen, ik ben gemotiveerd en heb hele goede docenten voor de klas staan dit blok. Dat werkt zo lekker. In het vierde jaar heb ik het dan eindelijk leuk op mijn studie haha.

Joos begint waarschijnlijk pas 1 oktober bij zijn nieuwe LAP waardoor hij nu lekker thuis is. Voor mij  echt heel fijn, ik kan nu lekker doorwerken en hij heeft QT met mini. Ik heb wel een beetje vraagtekens bij de periode waarin hij weer gaat werken. Zes dagen in de week dan weer gewoon mwehp.

Stuikelblok: MIJN SITE

School gaat dus lekker. Mijn site niet zo. Het afgelopen half jaar ben ik enorm gegroeid qua bezoekersaantallen. Zegmaar vijf keer zoveel mensen komen op mijn stukje internet. Veel maanden heb ik zelfs nog meer bezoekers. Op social media blijft dat een beetje achter, maar TBH besteed ik daar ook gewoon te weinig tijd aan. Ik vind de combinatie van school en werken aan mijn site pittig. Social media, posts schrijven etc kost me echt al enorm veel tijd. De werkzaamheden die ik als freelancer doe doe ik ook nog met veel plezier! Het punt is dus dat ik meer wil groeien en meer wil doen met mijn site. Ik wil graag groeien als blogger, maar ook zeker mijn kanaal uitbreiden met een YouTube-kanaal waarop ik mijn verhaal en ervaringen wil delen + andere jonge vrouwen/moeders wil inspireren. Maar goed, echt een lekker voorbeeld ben ik momenteel niet. Je kan hoogstens van mijn fouten leren lol.

Groeien OF stoppen..

Ik ben nu op een punt aangekomen dat ik OF wil verder groeien met mijn site, OF ik ga ermee stoppen. Hoewel het echt het meest onhandige en niet logische moment is om te willen groeien überhaupt is dat wel precies wat ik wil. Ik blog alweer meer dan een jaar actief op dit kleine stukje internet en het maakt me blij wanneer mensen mijn artikelen lezen en ik reacties krijg van volgers.

Mijn studie is voltijds wanneer je 1 jaar doet. Ik besloot er drie door elkaar te doen, mama te zijn en een site te runnen die ik combineer met freelancewerk. Iets teveel van het goede, ik moet me dus gaan focussen op wat ik ECHT wil doen. Mijn diploma halen is prioriteit nummer 2 op dit moment. Mila is prioriteit nummer 1, haar geluk en welzijn komt altijd voor alles en iedereen, logischerwijs.

De veranderingen: 2x per week een artikel online + meer commitment

Er gaan dus wat veranderingen plaatsvinden. Het is (TE) stil geweest rondom mijn site en social media kanalen en ik wil wel actief blijven. Mijn site is mijn hobby, uitlaatklep en heeft me al heel veel leuke samenwerkingen en kennissen opgeleverd. Ik ga dus zeker weten door! Ik postte altijd op dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanaf nu zal dat nog maar 2x in de week zijn en veranderen de dagen ook. Vanaf deze woensdag vindt je iedere woensdag EN zondag een nieuw artikel online.

Achter de schermen ben ik bezig met uitbreiden, want dat is uiteindelijk wat ik echt wil. Samen met Johan, die benoemt is tot mijn manager hahaha, ben ik aan het brainstormen en verzinnen wat ik met mijn ‘merk’ en grootste hobby wil en hoe ik dat kan blijven doen naast mijn studie en in de toekomst ook mijn LAP (ook 24 of 32 uur in de week).

Hele concrete plannen zijn er dus nog niet. Je kan wel verwachten dat ik wil uitbreiden naar YT en dat in de toekomst wellicht 1x in de zoveel tijd een geschreven artikel vervangen zal worden door een filmpje. Wat wel vast staat zijn de nieuwe publicatie dagen en je zal me weer meer online zien. Op Instagram wil ik meerdere keren per week iets posten en via Facebook plaats ik iedere keer mijn artikelen en leuke filmpjes en artikelen die mij opvallen! I’ll keep you guys posted!

Liefs,
Alicia

bloggerpersoonlijkstuderende mama

littlebumnl • 13 september 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *