L I T T L E B U M

Favoriet binnenspeelgoed 20+ mnd ♥

Dat het cliché ‘het gaat ECHT heel snel allemaal’ waar blijkt wisten we inmiddels wel. Maar hoe bizar de manier van spelen ineens omsloeg was ook verbazingwekkend. Sinds Mila de anderhalf gepasseerd is speelt ze op een compleet ander manier: het is nu doelgericht geworden. Daar hoort voor een deel ook nieuw favoriet binnenspeelgoed bij. In dit artikel deel ik de favorieten van Mila op dit moment! Handig voor druilerige zomerdagen die we in overvloed hebben gehad of de naderende herfst.

Popjes, poppenwagen en knuffies

Mila is al een hele poos gek op haar popjes en houten poppenwagen van Prenatal. Geen verrassing dus dat die ook nu weer in het lijstje voorkomt. Wat ik persoonlijk mega tof vind om te zien is dat haar spel met die popjes met haar meegroeit. Voorheen deed ze het popje erin en dat was het. Nu gaat het popje in de deken in de wagen en gaan er ook tassen mee. Haar popje krijgt een flesje, borstje drinken, schone luier; noem het maar op. Soms zien we haar het popje ook hupsen, want ja, ook popjes zijn weleens verdrietig. Ze speelt dus echt een mini-mama voor haar poppen. Sindskort is Mila niet alleen poppenmama, maar ook een knuffiesmama. Ook haar knuffels worden gekroeld en verzorgd en soms gaat er zelf een Pip, Nijn of Chase mee als we op pad gaan.

Duplo

Voor haar eerste verjaardag kreeg ze al beeeeergen Duplo. Ze vond in het begin de popjes vooral heel erg leuk. Nu wordt er intensief gebouwd en weer afgebroken. Er lijkt ook steeds meer een verhaallijn aanwezig te zijn. De hondjes gaan in de aanhanger bij de auto en dan roept ze heel enthousiast “OEFOEF” of “TOETTOET”. We boden het eigenlijk vooral uit onszelf aan omdat Mila enorm veel met hetzelfde speelde. Als ze niet wilde hoefde het natuurlijk niet, maar meestal reageerde ze erg enthousiast op de Duplo. Nu wordt er ook zelf om gevraagd!

Pannen, spatels en het keukentje

Ook dit is niet nieuw, maar ook hierbij is het spel weer helemaal veranderd sinds een aantal maanden. Mila heeft van Dille en Kamille een klein keukentje met twee pitjes. Het is een onwijs handig ding want hij kan in elkaar gevouwen worden. Dat scheelt een heleboel rommel in huis. Toch krijgt ze voor haar verjaardag dit jaar een grotere keuken, ze is zo gek op het spelen ermee. Ze maakt nu dus echte gerechten met haar klei en ze brengt het dan ook op een bordje zodat ik mee kan smikkelen. Alles wordt goed geroerd, er wordt peper en zout toegevoegd, noem het maar op!

Klei en potloden

Klei op zichzelf is dus ook redelijk populair hier in huis. Het of ook gewoon iets heel tofs. Je kan het uitrollen, tot een balletje maken, er figuurtjes uit drukken en ermee koken haha. Mila is een creatief meisje geworden en kan zich heerlijk uitleven met de klei. Tekenen en kleuren vindt ze ook enorm leuk. We begonnen met potloden en dat was top. Nu heeft ze door dat tekenen ook met pennen en stiften kan en dat is iets minder top. De tafel is al geruïneerd en ook op haar speelgoedlade staan fel oranje krassen.. Allemaal binnen een fractie van een seconde gebeurd en niet meer schoon te krijgen vooralsnog. Tsja, risico van het vak.. Meer kan ik er ook niet van maken momenteel.

VTech Vrolijke Vriendjes

Het houdt niet op, niet vanzeeeeelf. Jaja, er wordt nog steeds veelvuldig gespeeld met de vrolijke vriendjes van VTecht, of popjes zoals wij ze noemen. Inmiddels hebben we complete set (oef wat voel ik me een materialistisch mens terwijl ik dit schrijf) en speelt mini ook graag met de koets en de eenhoorn. Ook hierbij is het spel weer geëvolueerd naar doelbewust de popjes bepaalde dingen laten doen. Ze lopen gezellig over de trap van het Magische Kasteel en moeten soms ook slapen. Ik kan wel huilen van blijdschap als ik haar zo zie spelen; zo liefdevol en happy!

Mila’s spel is dus van popjes of spullen ergens in en uit halen of gewoon ermee rondlopen veranderd in bewust spelen en dagelijkse routines naspelen. Wij hadden geen idee dat dit zo snel al zou gebeuren, maar wat is het ontzettend heerlijk om naar te kijken! Een echte BIJNA-peuter dus! Op het KDV speelt ze overigens heel graag ‘samen’ (lees: naast) andere kindjes maar gaat ze ook lekker haar eigen gang. Thuis mogen wij vaak alleen maar naast haar zitten en kijken hoe zij speelt hahaha.

Spelen jullie dreumesen ook zo leuk?

Liefs,

Alicia

dreumesouderschappeuterspeelgoedspeelgoed tipsspeelgoed voor dreumes

littlebumnl • 22 augustus 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *