L I T T L E B U M

Voor het eerst kamperen (met een dreumes) ♥

Na eindeloos vakantiewebsites afstruinen, goede deals zoeken, data aanpassen en mopperen maakte we een beslissing: we gaan kamperen! Mega spannend natuurlijk! Waar gaan we heen? Wat nemen we mee? Hoe is dat met een dreumes? Allemaal vragen en op alle drie had ik geen antwoord. Ik vertel je graag over onze keuze voor een tent, onze vakantieplek en waarom we gaan kamperen. Lees je mee?

Waarom kamperen?

Eigenlijk zijn er wel meerdere redenen die meespeelden bij onze uiteindelijke keuze. Om te beginnen: Mila. Mini is een echt buitenkind. Ze speelt graag buiten, met water en zand, gaat heel graag op pad en op onderzoek uit. Helaas hebben wij geen tuin, om haar lekker haar gang te kunnen laten gaan moeten we er dus op uit. Bij de opvang hebben ze wel een hele toffe tuin waar ze zich heerlijk kan uitleven. En waar beter dan op de camping kan ze dat ook? Ze loopt de tent uit, kan het veldje over rennen en midden op het veld staan een zandbak, klimtoestel met glijbaan en nog wat speeltoestellen. Allemaal afgestemd op de jongere kindjes. Er zijn diertjes, grote speeltuinen, andere kindje en een zwembad in de buurt. Wat wil een bijna peuter nog meer?!

Daarnaast speelt geld natuurlijk ook een rol. Wij zijn vaak gebonden aan het hoogseizoen, dit jaar zitten we zelfs in de duurste week… Dat betekend dat je voor een midweekje Nederland vaak nog een heleboel geld neerlegt (lees: 600/700 euro). Dan heb je nog niet gegeten, niets leuks gedaan, er nog niet naartoe gereden. Pfff, veel te veel geld dus. We hebben nu tweedehands een katoenen 6 persoons koepeltent kunnen overnemen, hebben alleen ons plekje op de camping hoeven afrekenen en kunnen een heleboel overige spullen lenen! Kosten: ongeveer €500,- voor dat alles plus kleine vakantie spullen zoals douchegel en borden van bamboe. Natuurlijk zit dat niet HEEL veel af van dat eerder genoemde bedrag, maar volgend jaar hebben we de kosten van de tent natuurlijk niet meer! Dan betalen we alleen ons plekje!

Waarom een tent?

Wij hebben gekozen voor de tent vanwege de eenmalige kosten! Daarbij komt ook dat wij geen ruimte hebben voor een vouwwagen, geen budget en plek voor een caravan. Een tent kan je helemaal inrichten op jouw eigen manier en je neemt je eigen spullen mee, MEGA fijn vind ik dat. In vakantiehuisjes heb ik er toch wel een beetje moeite mee om in een ander bed te slapen en met bestek te eten dat anderen ook gebruiken. Stom he haha.

Nu we een tent hebben kunnen we dus ieder jaar een plekje uitkiezen om vakantie te vieren. Dit jaar blijven we lekker in eigen land om eerst eens uit te proberen of het iets is voor ons. Ik ga daar stiekem wel vanuit, we zijn al op de camping geweest (mijn vader staat daar ook) en het is echt een top plek. Mila leefde zich in die twee uurtjes al heerlijk uit. De camping zelf is ook heel leuk en alles zag er netjes uit. Het enige echte obstakel wordt toch wel de tent opzetten. Dan is het nog fijner dat de hulplijn (mijn vader dus haha) aanwezig is. Ik heb als kind ook best wat keren gekampeerd dus gelukkig weet ik er ook het een en ander vanaf, Johan is echt nog helemaal nieuw in de ‘kampeerwereld’ hihi.

Mijn tips tot nu toe

Het echte kamperen moet natuurlijk nog beginnen, wel heb ik een aantal tips voor de voorbereidingen een aankopen! Komen zeeee!

  • Ga voor een tent van katoen, tweedehands kan je die voor best goede prijzen overnemen. Synthethische stoffen kunnen condensvorming krijg aan de binnenkant van het tentdoek waardoor je tent vochtig blijft.
  • Leen zoveel mogelijk spullen! Als je het kamperen dan niet leuk vindt hoef je niet alles te verkopen of verplicht te houden als niemand je spullen wil hebben.
  • Campingkasten en een speciaal keukenkastje hebben wij nog niet gekocht. Op aanraden van mijn stiefmoeder gaan we het eerst even aankijken hoe het zonder al die spullen gaat. Het zijn best grote uitgaven en misschien missen we het wel helemaal niet. Als we het nodig hebben zit er een kampeerwinkel in de buurt en kunnen we het binnen twee uurtjes hebben staan! Zorg dan wel dat je daar budget voor opzij zet trouwens haha.
  • Doe boodschappen als je op de locatie bent aangekomen! Dat scheelt enorm veel ruimte in de auto!
  • Kies een tent met een vast grondzeil!
  • Ook weer een tip van mijn stiefmoeder: als je een waterkoker meeneemt kies je bij voorkeur voor een waterkoker met een laag aantal Watt. Je mag namelijk per kampeerplaats maar een bepaald aantal gebruiken, ga je daaroverheen valt de stroom uit. Als je water wil koken met een ‘normale’ waterkoker kan er verder niets aanstaan. Best onhandig!
  • Ik ben al een aantal weken losse kleine spullen aan het inslaan. Bordjes, bekers, een afwasteil. Elke keer als ik iets zie neem ik het mee!

Dat was het wel, voor betere tips moeten we eerst maar eens gaan kamperen. Wij hebben er mega veel zin in! Volgende week donderdag komt er een artikel online waarin ik laat zien wat we specifiek voor Mila meenemen! Wij staan op camping de Vergarde trouwens.

Liefs,

Alicia

kampeervakantievakantievoor het eerst kamperen

littlebumnl • 27 juli 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *