L I T T L E B U M

Dreumes speelgoed ♥

Ik had het me allemaal zo anders voorgesteld. In mijn beleving zou Mila, samen met mij, de hoogste blokkentorens bouwen en omgooien, puzzelen totdat ze erbij neerviel, nooit aan hysterisch plastic schreeuwspeelgoed denken en we zouden veel buiten zijn. Oh well, de waarheid blijkt iets minder rooskleurig.. Herkenbaar voor andere mama’s?? Want stiekem hoopt deze moeder dat anderen ook van die rooskleurige voornemens hadden haha!

Om te voorkomen dat Mila overladen zou worden met speelgoed met zeventien geluidsfuncties besloot ik een lijstje te maken voor de mensen die haar graag iets cadeau wilden doen op haar eerste verjaardag. Van Johan en mij zou ze een houten poppenwagen krijgen, van mijn mama een mooie pop en accessoires en verder werd de lijst aangevuld met Duplo, puzzels, boeken en houten blokken. Wat mij het meest verbaasde is het feit dat iedereen daadwerkelijk het lijstje had bekeken en er iets van gekocht had. En de mensen die zich er niet aan ‘hielden’ kochten enorm leuke alternatieven. Mila kreeg als herriespeelgoed zo’n keyboard waar ik zelf akkoord mee was gegaan, een beetje muzikaliteit kan geen kwaad, toch?!

Mijn oma wilde ook graag iets moois geven, samen met mijn opa. En Mila speelde in die tijd al onwijs graag met poppetjes. Eerst was het vooral ernaar kijken en eraan knagen, later gingen de poppetjes in en uit huisjes, auto’s en tasjes. Ik had dus een heel tof huis gezien, voor de bewuste poppetjes. Maar toen gebeurde het ondenkbare, mijn oog viel op een kasteel. En mijn meisjesmamahart maakte een sprongetje van blijdschap. Het was een fel gekleurd, plastic kasteel, van Vtech waar allerlei poppetjes in konden. Ook zat er geluid bij maar dat nam ik voor lief. Ik voelde me toch ook een soort schuldig naar Mila toe, ze is gek op popjes, hoe kan ik haar dan geen popjes cadeau doen…

Nu, een paar maanden later, moet ik lachen om termen als ‘ecologisch bewust speelgoed’ en moeders die andere mama’s verafschuwen omdat ze plastic speelgoed in huis hebben. Het zou namelijk niet zorgen voor creativiteit bij de kids. En wát ben ik blij dat ik als mama wat sterker in mijn schoenen sta en niet meer zoek naar HET hokje waar ik in moet passen. Als langsvoedster en dragende mama die gewoon vers voedsel voorschotelt en haar kind niet laat huilen en geregeld samen slaapt val ik meestal in het hokje ‘alternatief’. Maar daar pas ik ook niet helemaal bij eigenlijk. Ik maak er een beetje mijn eigen mengelmoes van hihi. Mila speelt het allerliefst met haar prinsessenkasteel en we nemen haar sprekende popjes overal mee naartoe. Ze speelt ook wel met ander speelgoed hoor, maar het kasteel en de popjes zijn heilig. En daar schaam ik me lekker niet voor, mijn kind is creatief genoeg muahha.

Ik heb hieronder een mini lijstje met mini’s favoriete speelgoed. Deels plastic, deels ‘bewust’ of een soort van dan. Misschien handig als je net als ik geen idee hebt waar die dreumesen nou het liefste mee spelen 🙂

1. Vtech kasteel met popjes. Deze MOET bovenaan. Of hij nog verkrijgbaar is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar er zijn nog veel meer series van deze popjes en ze passen allemaal in de huizen!

2. Duplo. Want dingen bouwen en afbreken is het helemaal als je bijna peuter bent.

3. Een popje. Mila’s zachte kant komt naar boven als ze met haar popje speelt. Soms lijkt er enigszins sprake van verwaarlozing omdat haar popje soms voor langere tijd op de grond vertoeft, maar het arme ding krijgt wel regelmatig een schone, wasbare luier! (bestellen kan hierrrrrr!)

4. Al het speelgoed dat lijkt op gebruiksvoorwerpen die jij als ouder dagelijks gebruikt doen het extreem goed hier! Pannen, make upjes en de poppenwagen zijn en hit! Maar naast de popjes en het kasteel speelt mini het liefste met tassen die ze, net als mama, om haar lichaam hangt. *smelt*

Had jij ook van die onrealistische verwachtingen over het speelgedrag van je kind?

Liefs,

Alicia

littlebumnl • 19 januari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *