L I T T L E B U M

Draag dinsdag: PinkNova review ♥

Ik heb al een tijd niets over dragen geschreven. Nou moet ik ook zeggen dat we het een stuk minder doen, voorheen deed Mila heel veel slaapjes overdag in de doek. En nu, nu slaapt ze amper. Dragen doen we nog wel op de momenten dat Mila er behoefte aan heeft (moe, boos, ziekjes of verdrietig) en wanneer we de draagdoek als vervoersmiddel gebruiken. Vandaag een review over mijn liefste lievelingsdoek: Milkyway van PinkNova.

Het merk: PinkNova

PinkNova is een Nederlands, high end merk dat draagdoeken en tegenwoordig ook swaddeles maakt. Ze gebruiken mooie, eerlijke garen en hebben pas een doek met banaan-fiber op de markt gebracht! Toen ik begon met dragen waren de doeken van PinkNova van een prijscategorie waarvan ik dacht dat ik er niet aan mee zou doen. Toch werd ik al snel nieuwsgierig. De doeken van Judith en Ilse hebben iets wat andere doeken vaak niet hebben. Ze zijn mooi, vrouwelijk en bij mannen toch echt sexy en stoer. Ze zijn een onderdeel van je outfit te noemen. De mooie PinkNova dames geven je niet het gevoel dat hun doeken niet voor de average girl geschikt zijn, juist niet. De releases van PinkNova gaan via een draw, niet heel dragend Nederland loopt met dezelfde doek als jij en dat maakt het nog leuker om er een te bemachtigen. De combinatie van het exclusief blijven door een niet al te hoge oplage, maar toch beschikbaar zijn voor je kopers geweldig! Ik vind Judith en Ilse oprecht hele leuke vrouwen en ik zou ze graag eens ontmoeten. Het lijkt me inspirerend om de gezichten achter dit sterke merk te leren kennen.

En dan die prijzen, de prijzen die door velen niet begrepen worden en die ik zelf ook niet begreep. Mijn Milky Way was retail 285 euro voor een maat zes. Dat is een hoop geld voor een studerend huishouden en ik heb er voor moeten sparen. Dat is dus ook wat het merendeel doet volgens mij: sparen, sparen, sparen. Daarnaast ruilen veel vrouwen hun doeken om voor een ander exemplaar om zo veel verschillende te kunnen proberen. Ik vind het het waard, mijn mening kan je hieronder lezen in mijn review!

Dit is wat ze zelf zeggen over hun draagdoeken:

”Established in 2014, PinkNova was founded to share our love for babywearing by creating state of the art babywraps for you and your little ones.

We are privileged that we can make something we love and sell the things we make. Join us in this adventure!

Weaving is a craft, and we love old crafts. We take this traditional craft to a new level by using high standard weaving techniques. The principle of artisan craft combined with modern designs.

We only use the most high-end yarn and are looking constantly for new materials that will fulfill all your carrying needs. We find it very important to use materials which are produced with respect for our environment. Our wraps are designed en produced in The Netherlands and Belgium.”

Review: Milky Way

Polaris Milky Way
53% Bio Cotton, 37% Superfine Wool, 10% Cashmere, 288 gr/m2

milky

Op PinkNova Society (een groep mama’s van over heel de wereld die allemaal dragen en PinkNova doeken bezitten of graag zouden willen kopen) heb je ISO albums waar je kenbaar kan maken dat je op zoek bent naar een bepaalde doek. Op die manier kreeg ik bericht van een lieve mama dat ik eventueel haar Milky Way kon overkopen. Zo gezegd,zo gedaan: na een kort paymentplan was de doek van mij. Milky kwam dus al ingedragen bij mij thuis aan, heerlijk is dat! Ik kan me echter niet voorstellen dat het indragen veel werk geweest is, deze doek moet na de eerste wasbeurt al heerlijk zacht geweest zijn. Ik was zo verliefd op deze doek, al vanaf de eerste keer dat ik hem zag. Mila’s ogen zijn blauw en ik bleef maar dromen over hoe prachtig de donkerblauwe kleur zou staan bij haar geweldig mooie ogen.

Laat ik beginnen met kwijlen over de blend (katoen/wol/kasjmier) : die is heerlijk. De doek is wollig maar kriebelt niet. Het is een zachte doek, qua dikte aan de dikke kant van het gemiddelde. Hij voelt wel een stuk zwaarder aan dan de bekende katoen/linnen blend van PinkNova, maar niet op een vervelende manier. Het is gewoon een stevige doek. In de winter moeten wij hem nog testen, maar ik kan me niet voorstellen dat het tegen gaat vallen. In de zomer vond ik hem ook fijn, maar niet zo fijn als mijn eerder genoemde katoen/linnen blend van PinkNova. Benauwend is Milky zeker niet, stevig wel!

Hij knoopt als een droom, de banen vallen altijd netjes tijdens het aanspannen. Nou denk ik wel dat dat gedeeltelijk ligt aan hoe secuur je dit doet, maar zelfs wanneer ik ‘even snel’ wil dragen glijden de banen op hun plaats. En: ze blijven op hun plaats! Als mijn creatie zakt ligt het toch echt aan mijn skills die zeker nog wel eens tekortschieten.

stoer

Het design van Milky behoort tot misschien wel het meest geliefde patroon van de PinkNova dames: de polaris. Het is een hip, eigentijds patroon dat Scandinavisch en strak aanvoelt. Het patroon kan netjes en klassiek, maar ook een speels effect toevoegen. De polaris komt in allerlei kleuren en blends uit. Milky Way heeft een diepe donkerblauwe kleur, de lijnen van het patroon zijn wit, maar niet spierwit. De kleur is geweldig en lijkt in ieder licht anders *kwijlkwijl*.

Milky Way is mijn tweede PinkNova en ook dus ook de tweede doek die nooit weg gaat uit mijn bescheiden stash. Ik ben verliefd op deze doek. Het patroon, de blend en de onwijs mooie diep blauwe kleur vormen samen een prachtig geheel. Ik pak nauwelijks nog een andere doek dan deze. Als ik al een andere pak is het mijn andere PinkNova. Ik hoop binnenkort nog een doek van dit mooie merk aan te kunnen schaffen. Ik vind de prijs kwaliteit verhouding erg goed. Je betaald best wat geld, maar krijgt er ook echt een onwijs mooi product voor terug. Een product dat ook nog eens fantastisch staat hihi!

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn review en zou je ook een PinkNova doek willen kopen? Volg PinkNova dan op social media om op de hoogte te blijven of neem eens een kijkje op hun website!

Facebook: https://www.facebook.com/pnknova/?fref=ts
Society: https://www.facebook.com/groups/672806179490204/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/pnknova/
Website: http://pinknova.com

Heb jij al eens een PinkNova geprobeerd? ♥

Liefs,

Alicia

babydraagdinsdagdragenPinkNova

littlebumnl • 4 oktober 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *