L I T T L E B U M

Dagelijks routine Mila 19 maanden ♥

Ja, wat doet zo’n dreumes nou de hele dag. Zelf ben ik altijd extreem nieuwsgierig naar wat andere kinderen doen. En dan vooral naar de volgorde ervan. Zeker toen Mila nog kleiner was kon ik me daar een soort druk om maken, ‘hoe zou het gaan als’. Voor alle mama’s die nieuwsgierig zijn naar de dagindeling van leeftijdsgenootjes van hun kids of mama’s met jongere kids die nieuwsgierig zijn: bij deze ons dagschema. Of beter gezegd: Mila’s dagelijkse routine met 19 maanden.

De routine die ik hieronder beschrijf is van de dagen waarop we thuis zijn. Op de opvang hebben ze een iets ander schema en daar heeft ze natuurlijk de hele dag de tijd voor werkjes en spelen. Als we gewoon thuis zijn moeten we weleens op pad, of willen we graag op pad. En thuis doen we veel huishoudelijke taakjes samen natuurlijk. Ben je nieuwsgierig naar wat onze dreumes zoals zelf mag doen? Lees dan ook eens mijn artikel met Montessori toddler activities! Nou, zal ik dan maar gewoon beginnen?

De ochtend:

0730 uur: meestal is Mila rond dit tijdstip wakker. Ze stapt haar bed uit en gaat bij de deur staan roepen om papa of mama, moppert soms en als ze moody is huilt ze om ons. Het eerste wat ze doet is borstje drinken. Warm of koud weer, veel of weinig tijd: Mila krijgt eerst borst. Dat doen we lekker liggend in bed en we dutten dan allebei nog even verder.

0800 uur: Afhankelijk van hoe lang we blijven dutten zijn we om acht uur beneden. Op sommige dagen, als ze eerder wakker is, gaat ze alvast met Johan mee naar beneden en kan ik rustig wakker worden. Als ze wat later is gaan we samen naar beneden. Beneden ga ik altijd eerst plassen (hoge nood, iedere ochtend weer) en daarna vervang ik Mila’s wasbare nachtluier voor een dagluier.

08.15 uur: Als het plasgeeelte is afgesloten gaan we meestal meteen eten maken. Mila krijgt dan een beetje pap, een boterham, yoghurt en vaak vraagt ze daarna om een nana (=banaan). We drinken allebei water bij ons ontbijt.

08.30 uur: Na het ontbijten gaan we lekker spelen. Mila is dan eigenlijk altijd nog in pyjama, tenzij we ergens moeten zijn in de ochtend. Ik probeer het eigenlijk altijd zo te plannen dat we in de ochtend thuis zijn. Mila slaapt meestal nog even en daarnaast ben ik ook geen ochtendmens. Om gemopper te voorkomen spelen we dan lekker binnen, doe  ik soms wat opruimen of even wat kijken/lezen/iets voor mijn site doen en nemen we vooral lekker de tijd.

10.00 uur: Vaak begint Mila rond tien uur moe te worden. We gaan dan naar boven en liggen samen in het grote bed. Ze krijgt dan borst en ze slaapt meestal snel in. De ene keer slaapt ze een half uur, soms 3 uur. Gemiddeld genomen neemt ze een uur de tijd voor haar ochtenddutje. Ik blijf er vaak lekker bij liggen, heerlijk om zo met haar te kroelen. Als er iets moet gebeuren doe ik dat (altijd boven) of ik kleed mezelf bijvoorbeeld aan.

De middag

12.00 uur: Wij lunchen dagelijks rond de klok van 12. Vaak gewoon een boterham met normaal beleg, soms met een ei en op andere dagen eten we leftovers van de vorige dag. We zitten dan gezellig aan de tafel en dekken die. Mila kiest zelf wat ze op brood eet, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van wat ik op tafel neerzet. Af en toe krijgt ze lekker hagelslag en pindakaas. Vaak gaat haar eigen voorkeur uit naar kaas.

12.30 uur: Na het lunchen gaan we weer spelen. Als we weggaan doe ik dat ook vaak rond dit tijdstip. Maar tbh: dat is echt afhankelijk van Mila’s bui. Als ze in ochtend maar kort heeft geslapen is ze om 14.00 uur vaak wel moe. Dan ga ik pas weg als ze even heeft geslapen. Ik vind het belangrijk dat we niet teveel doen op een dag en dat ze de tijd krijgt om aan te geven wat ze graag wil . Natuurlijk komt dat niet altijd zo uit, maar geloof me: met een Mila die moe is wil je niet op stap 😉 Als we weg gaan gaan we vaak naar het park, wandelen, de stad in of naar de speeltuin.

15.00 uur: Het middagdutje.. Ja dat is ook een dingetje. Soms wil ze het, soms slaat ze hem over. En als ze hem overslaat merken wij aan haar hoe erg ze het nog nodig heeft. Rond etenstijd kakt ze dan namelijk in en is ze niet te genieten. Als ze niet slaapt neemt ze vaak wel even de tijd om uit te rusten. Ze wil dan kroelen en graag borstje drinken. De rest van de middag spelen we en doen we klusjes in huis.

Onze avond

18.00 uur: Hollandser kan bijna niet: wij eten bijna elke dag om zes uur. Jup, heel degelijk allemaal haha. Avondeten doet Mila eigenlijk altijd wel erg goed. Natuurlijk gaat het een er makkelijker in dan het andere. Maar zonder pushen en boos worden bereiken we het meeste. Ze gaat lekker haar gang, kletst veel en knoeit erop los. Na het eten ruimen we af met z’n allen. Papa gaat meestal afwassen en ik ruim de woonkamer op en stofzuig de boel. Mila mag helpen, maar nog liever gaat ze dansen. We zetten bijna iedere dag na het eten muziek aan. Ze kan dan nog even uitrazen voordat het bedtijd is.

19.00 uur: Mila’s bedtime routine begint rond zeven uur. Dan gaan we naar boven en kleed ze zichzelf uit. Voor de delen die ze zelf kan dan. Daarna springen we onder de douche of mag ze in haar babybad spetteren. Vervolgens drogen ik (of Johan) haar af en kan ze haar pyjama aandoen. Na het tandenpoetsen (de dagelijkse hel!!!!!) gaan we naar beneden. Vaak is ze moe genoeg om meteen te gaan slapen, soms wil ze nog wat spelen en dan laten we haar lekker gaan.

20.00 uur: Gemiddeld genomen gaat ze rond 20.00 uur aan de borst en slaapt ze na een minuut of tien. Johan brengt haar dan naar boven en blijft even naast haar bed zitten tot ze slaapt. Vanaf half negen hebben wij beneden me-time (lees: tijd om te werken/schoolwerk te doen). Ook Netflix staat vaak aan als Mila op bed ligt.

Dat was het hoor! Ze slaapt (gelukkig, mag ik dat zeggen?) vaak de nachten door. Heel af en toe heeft ze een kroel nodig en die krijgt ze dan ook. Dit is bij benadering Mila’s dagelijkse routine! Vergelijkbaar met jullie kids?

Liefs,

Alicia

 

 

19 maandendagelijks routinedagindelingdreumesouderschapschema 1.5 jaarschema dreumes

littlebumnl • 15 juni 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *