L I T T L E B U M

Dag voor tienerMoeders 2017 + stem op mij!

Yaaay! Ik weet al een tijdje dat het eraan zat te komen en ook op alle sociale kanalen is het gedeeld: de dag voor tienerMoeders is een feit. Op zaterdag 11 november komen er een heleboel toffe tienermoeders bijeen om te genieten van een fijne dag. Er zijn sprekers, je ontmoet andere tienermoeders en er wordt de tienerMoeder van het jaar gekroond. Er worden ook nog eens hele mooie prijzen weggeven. Ik vertel je er in dit artikel alles over deze dag en je vindt een linkje om op mij te stemmen!

Ik ben echt mega excited over deze dag. Emma van Voor tienerMoeders organiseert vanuit haar stichting de aller eerste landelijke tienermoederdag waarbij alles vergoed wordt voor de mama’s. Van reiskosten tot een lunch, een foto voor op je CV en sprekers. Alles wordt vergoed! Aanmelden kost je 5 euro, dit bedrag wordt teruggestort na het evenement. Heel fijn natuurlijk, als tienermoeder is rondkomen niet altijd even makkelijk. Ook worden er leuke workshops gegeven, onder andere een workshop die je zelfvertrouwen een boost geeft en kinderen EHBO.

Wie, wat waar?

Zoals ik al even benoemde vind de dag plaats op 11 november 2017 en om 10:30 gaan we van start. Om 16:30 loopt de dag af en daarna kan er nog even geborreld worden. Alle mama’s die voor hun 20e moeder zijn geworden zijn welkom, ook als je nu al wat ouder bent. De maximale leeftijd om je aan te melden is 28. Ook de papa’s en zwangere dames zijn hartstikke welkom!

TienerMOEDER van het  jaar <3

Wat dus wat mij betreft het aller tofste is is het feit dat er een tienermoeder van het jaar gekozen gaat worden en ik wil natuurlijk enorm graag tienerMoeder van het jaar worden! Ik schreef eerder al een artikel over het tienermoederschap, de vooroordelen die men heeft en hoe onterecht die vaak zijn. Wat Emma uit wil dragen met haar stichting past zo goed bij mijn visie en mijn site: het woord tienermoeder moet een positieve lading krijgen. Nu lijkt het wel een ziekte te zijn, zo onlogisch uiteindelijk.

Wil jij je ook aanmelden? De hele maand oktober worden er stemmen verzameld dus aanmelden moet je zo snel mogelijk doen. Het kan via deze link.

Waarom ik tienermoeder van het jaar ben

Als je op mij wil stemmen en nog geen duidelijk beeld hebt van mij en wat meer achtergrond info wil hebben: hieronder vind je mijn motivatie. Dit delen is een persoonlijke keuze van mij, vanuit de stichting worden er geen persoonlijke verhalen gedeeld!

Ik denk dat ik tienerMoeder van het Jaar ben omdat ik al bijdraag aan een positievere kijk op tienermoeders. Naast mijn rechtenstudie op hbo-niveau blog ik op mijn website littlebum.nl. Hier deel ik o.a. tips en kan je een kijkje nemen in het leven van een studerende tienermama. Naast het moederschap en mijn studie doe ik freelance schrijfwerk. Ik denk dat je je als tienermoeder niet hoeft te laten leiden door anderen wat het ouderschap betreft. Als lang voedende draagdoeken-mama die haar dochter in wasbare luiers laat rondlopen laat ik tegenovergestelde zien van wat veel mensen verwachten.

Ik heb veel obstakels overwonnen om te komen waar ik nu ben, ik voel me happy en ga met veel mompower verder met mijn opleiding. Onder andere mijn paniekaanvallen en angsten hebben me vaak in de weg gestaan. Ook weet ik hoe hard de vooroordelen en gemene uitspraken van anderen aan kunnen komen. Inmiddels kan ik het van me af laten glijden. Daar is best wat tijd voor nodig geweest!

Naast dit alles geniet ik vooral van het moederschap. Ik las laatst een hele mooie zin: ‘Unplanned doesn’t mean unwanted. It means life knew what I needed before I did.’ En zo voelt het ook voor mij. Het moederschap heeft me vooral geleerd om te kiezen voor mezelf en dus indirect voor mijn gezin. Dit wil ik als tienerMoeder van het Jaar ook andere tienermoeders laten beseffen. Ik hoop dat ook zij gaan inzien dat ze alles uit het leven kunnen halen en niet met minder genoegen hoeven te nemen omdat ze tienermoeder zijn!

Stemmen, stemmen, stemmen maar!

Op mij stemmen kan via deze link. Het is enorm simpel, je klikt gewoon op ‘breng nu je stem uit’ en vinkt mijn naam aan. Easy peasy dus! Ik zou het natuurlijk ook heel leuk vinden als je je vrienden, familie en kennissen vraagt op mij te stemmen. Nog leuker vind ik het, mocht jij ook een tienermoeder zijn, als je jezelf ook verkiesbaar stelt of deelneemt aan de dag voor tienermoeders. Laten we een tegengeluid geven aan al die negativiteit! Stemmen kan de hele maand oktober! Misschien tot elf november?

Liefs,

Alicia

 

dag voor tienermoederpersoonlijktienermoedertienermoeder van het jaar

littlebumnl • 8 oktober 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *