L I T T L E B U M

Cadeautips voor een 1 jarige ♥

Misschien ben ik gek hoor, Mila is nu 9,5 maand en ik heb al bergen met ideeën voor haar eerste verjaardag. Ik dagdroom over taarten, haar outfit, uitnodigingen en leuke cadeautjes. Dat laatste blijkt dus nog best wel een dingetje, want wat is nou leuk om te krijgen als éénjarige. Er zijn vast veel mama’s die hierover zitten te dubben en die help ik graag op weg met mijn ideeën tot nu toe. Ook handig als je voor een ander kindje een cadeau moet halen trouwens!

Wij zijn zelf misschien een beetje een geitenwollensokkengezin moet ik toegeven. Althans, in mijn optiek geven we Mila een gezonde dosis zelfvertrouwen mee en hebben we oog voor haar als individu met eigen behoeftes. Ik ben me er echter bewust van dat het merendeel van Nederland dit ziet als verwennen. Oh well, I DO NOT CARE. Wanneer mensen ons zullen vragen wat een geschikt cadeau is zal ik ook niet het meest gekochte speelgoed noemen, ik word namelijk zelf al overspannen van al dat plastic speelgoed met geluid erin, laat staan hoe dat is voor die kleintjes. Prima hoor, voor af en toe, maar ik denk dat een kind prima in staat is om zijn/haar eigen creativiteit te gebruiken tijdens het spelen. Je gaat dus ook een geitenwollensokkenlijstje te zien krijgen, ik waarschuw hierbij vooraf 😉

houten speelgoed

1. Grimms regenboog, YouTube eens wat je er allemaal mee kan. Het is even een uitgave maar kan jaaaaren mee en heeft gegarandeerd bergen speelplezier.
2. De popjes in bakjes van Grimms zijn in het begin leuk om uit hun bakje te halen. Later kan het kind alles op kleur sorteren en weer later zijn de popjes onderdeel van het ‘decor’ waar de kleine mee speelt.
3. Houten blokken van Grimms, hiervoor is geen uitleg nodig, wie is niet groot geworden met houten blokken?
4. Osteheimer diertjes zijn houten dieren voor kindjes om mee te spelen, ze gaan lang mee omdat ze van hout zijn en er zijn verschillende collecties van diersoorten.
5. Een loop/duwkar is leuk om achter te wandelen, net dat beetje ondersteuning wat ze soms nodig hebben. En hoe leuk is het als de voorkant extra vermaak biedt?!
6. Ik vind deze houten auto’s zo tof. Het stimuleert kindjes zelf na te denken over wat voor soort auto het is, ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Is het een racewagen? Een brandweerauto? Etc, etc.
7. Net als de loopkar is een houten poppenwagen handig om achter te wandelen. Als de kleine spruit iets groter is zal al snel de verzorgende kant naar boven komen en kan de wagen voor haar pop gebruiken. Ik liep dááágen achter mijn kinderwagen als kind en heb er jaren mee gespeeld haha!
8. Een houten puzzel gaat nét wat langer mee dan een gewone doordat de randen niet om kunnen buigen, slimme investering dus!

zachte dingen

1.Een zachte pop is een leuke manier om een pop te introduceren zonder dat deze te zwaar is om te tillen. Vaak zijn er omkleedmogelijkheden en kunnen ook de allerkleinste ‘mama’s’ en ‘papa’s’ ermee spelen, gooien of kroelen.
2. Een poppendrager is vooral leuk voor kleintjes die zelf gedragen worden of die een broertje of zusje hebben die gedragen wordt. 1 is misschien een beetje vroeg om daarmee te beginnen, maar net als een aantal andere ideeën zijn ze nét wat later wel al handig om in huis te hebben!
3. Wasbare luiers zijn niet langer alleen voor bio thuismama’s, het is helemaal hip. Het is goedkoper, beter voor het milieu en beter voor de billen van je kleine. De zwemluier is een leuke voor mensen die er bekend mee zijn, maar ook voor ouders die er niet vanaf weten of het nog niet geprobeerd hebben. Het is een eenvoudig systeem wat het gebruiken waard is.

random stuffs

1. Naif babycare heeft hele fijne verzorgingsproducten die onwijs lekker ruiken. Altijd leuk om te krijgen en wij zijn er thuis fan van!
2. Sambaballen of andere muziekinstrumenten zijn leuk voor kindjes om spelenderwijs iets met muziek te doen. Ze kunnen dansen op de muziekjes die jij maakt of zelf de muzikant zijn. EN: het levert mega lieve filmpjes op voor later.
3. Crayon Rocks zijn kleurtjes die veilig zijn voor kindjes (lees: ze kunnen lekker kleuren zonder chemische troep binnen te krijgen). Wist je dat ze gemaakt zijn van soja? Ik dus niet en ik ben er enorm benieuwd naar.
4. Wanneer de dagen donkerder worden is je kleintje misschien wel bang voor het donker. Een nachtlampje kan wonderen verrichten en ze hebben tegenwoordig onwijs schattige modellen.
5. Duplo. Ik herinner me zowat alle bouwwerken die mijn broertje en ik gemaakt hebben (zo lang is dat ook nog niet geleden voor mij lolz). Zowat iedereen groeit ermee op en hoewel het pas bedoelt is voor kindjes van anderhalf jaar, kunnen ze ervoor er ook al mee spelen. TBH: Mila speelt er nu al mee en is er gek op!
6. Voorlezen is onwijs goed voor kinderen en zou eigenlijk elke dag wel mogen. Leuk om in te bouwen in het bedritueel en heel goed voor de ontwikkeling!

That’s it! Ik besef me heel goed dat een deel misschien meisjesachtig is in de ogen van sommigen. Maar waarom zou een jongen niet met een pop kunnen spelen? Of zijn knuffel kunnen dragen in een draagzak. Leker je kleine, grote schat zijn/haar gang laten gaan en alle fantasie laten gebruiken die in het kleine bolletje zit.

Wat geef/vraag jij aan/voor een 1 jarige? ♥

Liefs,

Alicia

1 jaarbabyjarigtipsverjaardag

littlebumnl • 16 augustus 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *