L I T T L E B U M

2

Borstvoeding essentials + winactie ♥

Borstvoeding is hartstikke gratis, je lichaam maakt het immers aan. Het is een veelgenoemd voordeel ten opzichte van flesvoeding, want: wat is dat duur. Toch zijn er een aantal dingen die het geven van borstvoeding een stuk makkelijker, leuker en beter vol te houden maken. Het geven van borstvoeding is iets wat (bijna alle) vrouwen ‘gewoon’ kunnen, maar door de hedendaagse manier van leven is het niet meer zo gemakkelijk. Als studerende mama weet ik daar het een en ander van. Ik zet voor je op een rijtje wat in mijn ogen essentials zijn als je borstvoeding geeft of wil gaan geven en ik heb een hele toffe winactie voor jullie!

Een goede voedings-bh.

Voeden kan met een gewone bh aan hoor, maar een voedingsbh is gewoon net een stukje makkelijker. Bij een voedingsbh heeft de cup aan de bovenkant een sluiting zitten, waardoor je de cup als het ware naar beneden ‘flapt’ (wat een woord haha) en je borst vrij is om uit te drinken. Super handig dus! Bij sommige voedingsbh’s zit er nog een stukje extra stof in die wel blijft zitten als je gaat voeden, hiermee bedek je een stukje huid. Mijn persoonlijke favorieten zijn de voedingsbh’s van Noppies en Anita! Je investeert wel wat geld, maar ze blijven lang mooi! Heb je minder budget? Bij de Lidl hebben ze regelmatig voedingsbh’s, van de kwaliteit weet ik niets maar hun voedingshemdjes zijn kwalitatief echt super! Voor de beginperiode heb ik stoffen bh’s van de H&M gedragen en die waren ook super, ik heb recent een nieuwe van H&M gekocht zonder beugel, ik ben benieuwd hoe die bevalt!

Voedingshemdjes.

Laten we daar dan meteen over verder kletsen: ik kan namelijk niet zonder! Voedingshemdjes zijn topjes die, net als een voedingsbh, de functie heeft om de borst te ontbloten. Er zit meestal een soort ingebouwde bandeau-bh-functie in waardoor ik ze in de nachten heel graag droeg. Dan blijven de zoogcompressen op hun plek haha. Wat nou zo super is aan deze hemdjes is dat je ze overal onder kan dragen waardoor speciale kleding om in te voeden overbodig is. Draag je ze onder een t-shirt doe je namelijk gewoon je shirt omhoog, je buik blijft bedekt door het hemdje en door de voedingsfunctie kan je gewoon je borst ontbloten. MEGA handig! Ik shop ze bij H&M en Lidl.

Zoogcompressen.

Koffiepads, zo noemen wij ze en daar lijken ze ook op. Ik gebruikte wegwerp zoogcompressen maar je hebt ook wasbare varianten. Het zijn een cirkelvormige pads die melk opvangen wanneer je lekt. Dit gebeurt vaak tijdens het voeden, dan gaat de borst waaruit niet wordt gedronken lekken. Hetzelfde kan gebeuren tijdens het kolven of zomaar als je een baby ziet, hoort huilen of denkt aan je kindje. Tijdens het voeden/kolven kan je de lekkende melk ook opvangen met een schaaltje, flesje of speciale lekschaal! Wasbare zoogcompressen zijn lekker duurzaam: je kan ze namelijk wassen en hoeft daardoor niet steeds nieuwe aan te schaffen.

TIP: Uit betrouwbare bron vernam ik dat de Carirwell zoogcompressen fijn moeten zijn!

Borstvoedingsboekje

Dit is een product dat ik DIRECT zou aanschaffen mocht ik weer zwanger zijn: het borstvoedingsboekje. Een klein boekje waarin je 100 dagen lang alles kan bijhouden, denk aan: heb ik links of rechts als laatste gegeven, hoe laat dronk mini voor het laatst? Je vindt er ook borstvoedings-tips in die in samenwerking met een lactatiekundige zijn opgesteld en tips om te ontspannend en te genieten. Er is daarnaast  (want het was nog niet leuk genoeg) ook ruimte voor herinneringen aan deze bijzondere tijd. Je kunt bovendien iedere dag in een speciaal vakje de hoogtepunten van de dag bijhouden, een soort dagboekje dus. Persoonlijk vind ik dit veel leuker dan het bijhouden in een app, dit is echt iets dat je aan je kindje kan laten zien als hij of zij ouder is of misschien zelf een baby gaat krijgen. Ook leuk om als kraamcadeau te geven trouwens. Voor €12,99 kan je hem hierrrr bestellen. Samen met Lightstyle Creations, de makers van dit boekje, heb ik een toffe winactie, onderaan deze post vind je hem!

Illustratie © Lightstyle Creations – Borstvoedingsboekje 

Smeren maarrrr!

Mijn life-saver: Purelan van Medela! Je kan ook gewoon lanoline smeren, 1 pot nat namelijk. Bij een mooie, grote hap zal je geen tepelkloven of pijnlijke/droge plekjes oplopen. De eerste dagen als voedende mama had ik toch wat gekke plekjes, gelukkig waren het geen kloven. De tip van mijn kraamverzorgende was: smeren! Je kan je eigen melk gebruiken of de natuur een handje helpen door lanoline te smeren. De tepels hoeven ook niet schoongemaakt  te worden voordat je je kindje opnieuw laat drinken trouwens, voor mij was dat dé reden om hiervoor te kiezen en niet voor een andere zalf! Je kan het zalfje ook voor andere droge plekjes gebruiken.

Een borstvoedingskussen

Je hebt voors en tegens hierbij! Ik vond het zelf mega handig tijdens de eerste weken en maanden. Toen Mila nog zo heel klein was zaten we echt vaak en lang en met het voedingskussen maakte ik het mezelf gemakkelijk. Toch lees ik van veel lactatiekundige dat vrouwen een verkeerde houding aannemen bij het gebruiken van een voedingskussen waardoor de baby niet de ruimte krijgt om goed aan te happen. Dit kan dan weer zorgen voor kloven, slechtere productie en minder groei bij de baby dan gewenst. Zelf heb ik dus alleen maar positieve ervaring met het voedingskussen en heb hem voor heel wat dingen gebruikt en slaap er nog wel regelmatig mee.

VLNR: Pip kwam heel vaak op het voedingskussen liggen tijdens het clusteren, geen veilige slaapplaats, wel enorm handig om je baby eventjes op te leggen zonder rolgevaar (bij echte mini’s), KIJK HOE GROOT ZE NU IS :O

Winactie in samenwerking met Lightstyle Creations

Namens de makers van het borstvoedingsboekje mag ik twee (!!) mensen heel erg blij maken! Het boekje is ontworpen door Fidessa en Kirstin van Lightstyle Creations, zij schreven onder andere het boek Slaapyoga. De winnaars ontvangen ieder een heel tof item dat ontworpen is door deze twee powervrouwen, namelijk hun Little Journal of Happines, een tegoedbon waarmee je  25% korting krijgt wanneer je een Borstvoedingsboekje besteld en een kleine bergkristal! Dus: 1 heel tof schriftje, de kleine bergkristal EN korting op het meest toffe boekje ooit! En dat voor twee lucky ladies! Op het schriftje staat Happiness afgebeeld, de mascotte die geïnspireerd is op de Japanse Jizou boeddha, de beschermer van kinderen, moeders en reizigers, hoe leuk?! Bergkristal is een beschermende steen. Een mooi symbolisch cadeautje voor zwangeren of net bevallen moeders!

Meedoen is enorm simpel, vinden we fijn! Like mijn post op Instagram en volg mijn account en dat van de dames van het Borstvoedingsboekje om kans te maken! Heb je geen instagram? Reageer dan hieronder eventjes om te laten weten dat je meedoet!

Wat zijn wat jou betreft echte aanraders om te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding?

Liefs,

Alicia

borstvoedingborstvoeding essentialswat heb je nodig voorborstvoedingwat nodig bij geven borstvoeding

littlebumnl • 26 augustus 2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Charlotte 30 augustus 2017 - 13:10 Reply

    Hallo! Wat een leuke winactie! Ik heb geen instagram, maar jullie alvast op FB gelikt! Ik geef ondertussen bijna 7 maand volledig borstvoeding en ben nog niet direct van plan dit te stoppen. Schept een geweldige band met mijn klein meisje. Ik doe het bij een tweede kindje zo opnieuw! Nu nog winnen

    • littlebumnl 30 augustus 2017 - 13:23 Reply

      Hee! Wat leuk zeg, ook jij maakt kant op de prijs! Super goed van je, ruim een half jaar dus al!

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *