L I T T L E B U M

Kidtionary Mila Sophia Babynamen

Babynamen die ik erg mooi vind ♥

Babynamen: er is de laatste tijd nogal veel over te doen. Hoe gekker hoe beter lijkt het wel. Toen Mila nog een buikbaby was hebben wij eigenlijk niet heel lang getwijfeld over de juiste naam. We waren er relatief snel uit en waren het ook meteen met elkaar eens. Voor meisjes hadden we bergen met namen, voor jongens vonden we het veel lastiger om een mooie naam te vinden. Vandaar ook dat ik sindsdien een lijstje bijhoudt met mooie namen. Handig om terug te lezen als we een tweede draakje verwachten en fijn voor anderen als inspiratie.

 

Waarom Mila Mila Sophia heet.

Mila is niet vernoemd naar Mila Kunis, maar door haar rol in ‘Friends With Benefits’ hoorde ik voor het eerst van deze mooie naam. Toevallig is dat ook de eerste film geweest die Johan en ik samen gekeken hebben hihi. Ik vond het dus eigenlijk al een hele poos een mooie naam en ondanks de populariteit kozen we er toch voor om onze dochter Mila te noemen. Waarom? WIJ vinden het een mooie naam en dat is belangrijker dan het feit dat er dan misschien nog een Mila in haar klas zit over drie jaar. Mijn moeder was heel (lees: HEEEEEEL) nieuwsgierig naar hoe haar eerste kleinkind zou gaan heten en noemde een aantal namen, waaronder Sophia. Wij wisten toen al dat het Mila zou worden en waren opzoek naar een tweede naam. ’s Avonds op de bank plakte ik random die twee namen aan elkaar en hop: we hadden een babynaam!

 

Dingetjes om rekening mee te houden

Ik heb geen dag spijt gehad van de keuze voor deze naam, Johan voor hoever ik weet ook niet. Ik vind het zelf belangrijk dat een naam niet te oud klinkt, maar ook niet te jong. Hele gekke namen ben ik ook niet zo van. Uniek kan wel heel mooi zijn, maar sommige mensen slaan echt compleet door. Ik vraag me dan stiekem af of ze het ouderschap wel serieus nemen. Je kindje als koosnaam ‘Aapje’ noemen zal ik niet veroordelen (ik noem mini geregeld een klein klauter aapje), maar het echt als voornaam geven vind ik niet kunnen. Dat is gewoon best wel gemeen naar je kind toe. Of meerdere namen die als initialen iets heel geks vormen. Ook iets om even over na te denken lieve mensen. Samuel Erik Xander de Boer is afgekort S. E. X. de Boer. Dat kan wel een dingetje worden..

Mijn favorieten!

Oke, de namen dan. Voor de mensen die het zich afvragen: NEE! Ik ben niet zwanger! Ik ben alleen lichtelijk geobsedeerd door babydingen. En schrijf dingen op die ik niet wil vergeten mochten we ooit nog zo’n klein wonder verwachten. Daarom heb ik dus een lijstje met namen samengesteld. Voor later dus 😉

 

Meisjesnamen:

– Olivia
– Livien
– Sterre
– Fenna
– Helena (roepnaam: Lena)
– Emily
– Fay
– Nora
– Jasmijn
– Cathalijne
– Luna

Jongensnamen:

– Oliver
– Lucas
– Elias
– Lev
– Luc/Luuk
– Mees
– Mason
– Lex
– Rowan

Dit zijn de namen die ik op het moment erg mooi vind. Johan is het niet overal mee eens trouwens. Zo vindt hij Olivia niks terwijl die wel bovenaan staat bij mij. Oh well, nog tijd genoeg om namen te verzamelen!

Liefs,

Alicia

babybabynaambabynamenfavorietenfavoritesjongensnaamjongensnamenkeuzekeuzestresskiezenmeisjesnaammeisjesnamenouderschappersoonlijktipszwanger

littlebumnl • 16 februari 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *