L I T T L E B U M

8x jong moeder/tienermoeder zijn is geweldig leuk ♥

Struggles genoeg hoor, als jonge moeder/tienermoeder. Maar wist je dat er ook enorm veel voordelen zijn? Veel buitenstaanders zien ons leven als zwaar en vervelend, zo met onze mini erbij. Maar om heel eerlijk te zijn ervaren wij dat totaaaaaal niet op die manier. Sterker nog, het ouderschap heeft ons echt veel gebracht. In dit artikel dus 10 redenen waarom het juist leuk is om tienermoeder te zijn!

1. Als ik 35 kan ik zonder plannen de deur uit. Yay!

Hoewel ik nu, ten opzichte van mijn leeftijdsgenoten, best wat vrijheid inlever, heb ik diezelfde vrijheid ook weer veel eerder terug. Dus wanneer de meesten aan kinderen willen beginnen kan ik weer gaan en staan waar ik wil. Kan nu ook hoor, maar ik doe dat toch liever zonder voorbereidingen die minstens een maand in beslag nemen 😉

2. Geen ‘oud leven’ om afscheid van te nemen.

Wat ik weleens begrijp van de moeders die een stuk ouder waren dan ik toen ze een kindje kregen is dat we omschakelen/wennen heel lastig vonden. Is ook niet heel raar, als je al jaren op een bepaalde manier leeft met je partner,werk, etc. is de switch mega groot. Wij waren nog niet eens gewend aan het samenwonen, kwamen net uit het ouderlijk huis vandaan. Toch anders denk ik! Ik heb mijn tienerjaren achter me gelaten, maar dat is sowieso de bedoeling wel.

3. Kinderachtig op een positieve manier.

Wat ik zelf heel fijn vind is dat ik (vermoedelijk) meer inlevingsvermogen heb in het leven van mijn  mini(‘s). Dit gaat natuurlijk pas mee spelen als je puberende draken in huis hebt wonen, voor mij is de pubertijd eigenlijk pas net voorbij haha. Ook qua samenspelen merk ik dat ik wat makkelijker meega in het spel van kindjes dan oudere ouders die ik ken.

4. Minder risico’s!

Voor het vrouwenlichaam is het beter om jonger kinderen te dragen en te baren. Zwanger worden lukt vaak ook een stuk beter dan wanneer je de 35 gepasseerd bent. I know, je hebt veel hulpmiddelen tegenwoordig, maar hoe ouder je bent, hoe zwaarder de zwangerschap kan zijn. Ook heb je op latere leeftijd meer kans op  een miskraam of een kindje met afwijking. Een gevoelig onderwerp, het klinkt meteen alsof kinderen met een afwijking er niet mogen zijn en zo zie ik dat helemaal niet. Toch is het wel iets om in je achterhoofd te houden lijkt mij.

5. Ik mag langer genieten van Mila.

Er vanuitgaande dat ik net zo oud mag worden als een gemiddeld mens zal ik langer kunnen genieten van de aanwezigheid van Mila en eventuele toekomstige kindjes. Dat is heel erg tof, ik kan  ook nog makkelijk de kinderen van de kinderen van Mila meemaken. Ik was 19 toen mini werd geboren, als Mila op haar 25e mama zou worden ben ik dan 44. Als haar kinderen dan bijvoorbeeld 30 zijn ben ik 74 en dan mag ik hopelijk nog wel wat jaartjes mee.

6. Ik kan veel doen met kinderen en eventuele kleinkinderen.

Omdat ik jonger ben ben ik energieker en levendiger en flexibeler dan oudere ouders. Ik heb nog geen rugklachten en spring, ren en rol met gemak door het huis. Ik lees weleens dat kinderen niet met hun ouders kunnen voetballen bijvoorbeeld omdat de ouders te oud zijn. Zo jammer voor die kindjes, daarom vind ik het echt iets om over na te denken als je overweegt kindjes te maken!

7. Geen tijdsdruk voor verdere gezinsuitbreiding

Ik kan me zomaar voorstellen dat je eerder een tweede wilt als je ouder bent. Zeker als je ook nog eens voor een derde, vierde of voor een heel elftal wilt gaan. Ik heb alleeeeee tijd. Nou willen wij zelf niet nog tien jaar wachten, maar uitgaande van mijn leeftijd en die van Johan (24 inmiddels, wat een oudje haha) kan dat nog best. Dan heb ik eindelijk een beetje een gemiddelde leeftijd om een kind te baren haha.

8. Hele andere kijk op dingen dan leeftijdsgenoten

Levenservaring komt niet met de jaren, weet ik inmiddels. Ik ‘ken’ mensen die stukken ouder zijn maar bijvoorbeeld  het verantwoordelijkheidsgevoel van een beschimmelde boterham hebben. Levenservaring krijg je door levenservaring, zo simpel is het eigenlijk. Door mijn levenservaring en dus ook het krijgen van een kindje zie ik een heleboel dingen anders dan leeftijdsgenoten. Ik durf voor mijzelf en/of gezin te kiezen, ben me weer bewust van dingen en ik denk dat ik meer geniet.

Nou dit was het hoor jongens. En i know, dit kan ook van toepassing zijn op oudere moeders. Ik schrijf dit op basis van dingen die ik lees, zie en hoor. Ook merk ik dat het krijgen van kinderen onder de dertig gewoon snel als negatief of een ongeluk wordt weggezet, zo jammer. Nu wil ik nog kwijt dat het juiste moment er niet is, inkomen en een huis is wel een fijne basis natuurlijk, maar het leven brengt altijd onverwachte elementen. Dat maakt het ook zo fantastisch mooi! Daarom begrijp ik ook dat niet iedereen jong aan kindjes kan of wil beginnen. 🙂

Liefs,

Alicia

jong moederjonge mamamamamama zijnmomlifetiedermoeder

littlebumnl • 11 mei 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *