L I T T L E B U M

8x mama-me-time ♥

Als je mama bent heb je niet meer zoveel vrije tijd als voorheen. klinkt logisch. Maar ik denk dat alle mama’s het met me eens zijn als ik zeg dat me-time soms heerlijk EN nodig is. Want naast mama ben ik ook nog gewoon Alicia! Vandaag deel ik mijn me-time momentjes, die voor velen herkenbaar zullen zijn!

1. Alleen het toilet bezoeken

”MAMA GAAT ALLEEN EVENTJES PLASSEN MILA!” Ik zeg het elke keer voor de zekerheid, of ze het begrijpt, ik weet het niet. Zodra ze me de hoek van de gang om ziet gaan komt ze me, meestal jammerend, achterna kruipen. *zucht* ”Mama is hier meisje, kom maar.” En daar zit je dan, op de wc met een tienmaander die er lachend bij komt staan. En natuurlijk komt onze grote vriend Pip erbij. En die blijft niet gewoon bij m’n benen staan. Nee, nee. Die gaat bovenop me zitten. Je zal dus begrijpen dat ik intens geniet van de momenten dat ik alleen naar het toilet kan gaan (en ze meestal een beetje rek).

2. Langer dan vijf minuten kunnen douchen

Douchen is ook iets wat ik onwijs ben gaan waarderen. In de kraamweek kan je lekker uitgebreid onder de douche gaan staan. Of ja, ook niet te lang, want dan zak je in elkaar van ellende, zo’n bevalling is vrij pittig natuurlijk. Maar er is dan in ieder geval iemand die even bij je kleintje kan zijn. Kraamverzorgende, vrije papa’s, moeders die komen helpen, noem het maar op. De weken erna is het minder fun om te gaan douchen. Want als je kleine slaapt is het moment daar, denk je tenminste. Baby buikje vol melk + slaapt tevreden = REN NAAR DIE DOUCHE! En daar sta je dan, net lekker met een maskertje in je haar en benen vol scheerschuim omdat ze eigenlijk maanden geleden geschoren hadden moeten worden maar toen zat die dikke buik ervoor, wordt je squish wakker. En je bent vrij standvastig in het ‘niet-laten-huilen’ dus je moet onder die douche vandaan. Been there, done that! Dus na een paar keer gedoucht te hebben met een vrij abrupte beëindiging van het proces nam ik Mila maar mee de badkamer in. Gewoon in de wipstoel of in het voedingskussen. En dat waren dan de momenten dat ik niet MET haar onder de douche stond, wat nog dagelijks gebeurt. En wat is het dan fijn, als je soms eventjes helemaal alleen kan genieten van die warme waterstralen. En je eindelijk die nieuwe douchegel kan gebruiken. Of die van je kleine zodat jullie allebei lekker naar ‘baby’ ruiken. Of allebei, dat kan best. 😉

3. Op m’n iPhone vervelen zonder baby aan de borst

Ik denk dat als je aan 10 voedende moeders vraagt wat ze doen tijdens het voeden, er minstens 9 zijn die antwoorden dat ze op hun telefoon zitten te vervelen. Facebookgroepen bijhouden, ervaringen van andere moeders lezen, adviezen geven als je zelf ervaring hebt, foto’s van je mooie kleine wonder delen, leuke kleren bestellen (voor die kleine dan), nog wat foto’s delen en je baby-daddy whatsappen dat alles goed verloopt thuis. Zomaar een opsomming van dingen die ik doe tijdens het voeden. En dan vergeet ik bijna te benoemen dat sommige moeders hele series op Netflix hebben afgekeken in de uren die gespendeerd zijn aan het geven van voeding. Ik zie het nu dus ook echt als een luxe als er niemand probeert mijn telefoon af te pakken als ik nog bezig ben met het bewerken van een foto zodat mijn hoofd toonbaar is voor de wereld.

4. Wanneer Mila alleen speelt

Deze momenten zijn er steeds meer. Nu Mila wat ouder is kan ze zichzelf best eventjes vermaken. Meestal met dingen die geen speelgoed zijn maar behoren tot ons interieur, maar je kan natuurlijk niet alles hebben. En die tijd kan ik mooi gebruiken om wat te lezen, de was te vouwen (die daarna weer omgegooid wordt), wat op te ruimen of snel naar de wc te kunnen in mijn uppie. Best fijn!

5. Reizen naar opleiding/werk

Ik moet ongeveer een half uurtje reizen om op school te komen. Die tijd is helemaal van mij alleen. Ik kan muziek luisteren, vervelen op m’n telefoon, een tijdschrift lezen. Of gewoon even helemaal niks doen en genieten. Genieten van het feit dat ik me eventjes niet zorgen hoef te maken of Mila geen dingen op eet die geen voedsel zijn, want daar let iemand anders dan even op. Note to self: misschien moet ik ook maar eens stoppen met het lezen van Kind-magazine in de trein en het dwangmatig appen van mijn moeder of alles nog goed gaat haha.

6. G I R L S N I G H T !

Een keer in de zoveel tijd plan ik met mijn vriendinnetjes een gezellige avond. We maken cocktails, kletsen uren lang, gaan uit en lachen de billen uit onze string. Zulke avonden zijn echt een moment van oplading. Natuurlijk klets ik veel over Mila en geef ik wijze lessen door aan mijn nog altijd kinderloze vriendinnen, toch is het fijn om dan even mezelf te kunnen zijn zonder dat ik moet verzorgen. Ik doe het met liefde: het verzorgen, het spelen, het klaarmaken van eten, verschonen van luiers, het zingen van liedjes en het opruimen van rommel. En juist daarom is het zo fijn om dat soms eventjes niet te hoeven doen. Ik ben wel zo’n mama die pas weg gaat als mini slaapt en meteen naar huis zou komen als het niet goed gaat trouwens, laat ik daar ook maar eerlijk over zijn hihi.

7. Alleen winkelen

Alleen winkelen is zo prettig. Ik ben een type dat knalrood, bezweet en gestrest een winkel uit kom lopen als ik met vriendlief en mini ga winkelen. Mila gaat standaard huilen in de winkel waar ik het liefste wil kijken en kopen. Daar word ik nerveus van. Nog nerveuzer word ik van mensen die me aan blijven gapen als Mila huilt. DOE DAT NIET. Maar serieus, kap daarmee. Ik hoor haar huilen, ik reageer erop en ik heb jouw gestaar niet nodig. Daarnaast is Johan standaard geïrriteerd als ik langer dan 1 minuur ergens wil kijken. En hij is altijd van mening dat Mila genoeg kleding heeft. With that being said: als je alleen winkelt heb je die problematiek helemaal niet. Je kan gewoon rustig naar de winkels die je zelf uitkiest. En er is niemand die zegt dat Mila heus niet nog meer kleding nodig heeft. Je kan naar huis, passen, eten, alles, wanneer jij er zin in hebt. Perfectie!

8. Als mini eerder slaapt dan ik

Er zijn een heleboel avonden geweest dat Mila nog niet sliep op het moment dat Johan en ik eigenlijk al naar bed wilde. Mini heeft altijd wat moeite gehad met het inslapen. Dus zorgden wij dat we er voor haar waren tot ze sliep. En dat koste uren, bergen geduld, heel wat zelfvertrouwen en het was een goede relatietest. Na bijna een jaar kan ik eindelijk zeggen dat het inslapen in de avond extreem goed gaat, ze wordt niet meer 10x per avond wakker. Mila drinkt borstje, gaat naar boven, we kroelen en wiegen haar even, we leggen haar in bed en blijven bij haar tot ze slaapt. Ze heeft er eindelijk vertrouwen in en dat is zo fijn. Vooral voor haar, want de avonden dat ze overstuur raakte van het zien van haar bed waren voor haar vast het minst prettig. Maar ik lieg als ik zeg dat ik het niet lekker vind om in de avond nog wat te kunnen keuvelen. Voor je relatie is dat trouwens ook best prettig. Dus aan alle mama’s die het momenteel zwaar hebben: better days are coming! Beloofd! Er zijn voor je kind is op de lange termijn veel meer waard dan een kind dat op een onnatuurlijke manier leert inslapen/doorslapen!

Herkenbaar? Of heb je nog aanvullingen? Let me know ♥

Liefs,

Alicia

babyme timeouderschaptips

littlebumnl • 6 september 2016


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *