L I T T L E B U M

Fun met foto’s: vastleggen en showen!

De afgelopen twee jaar hebben we misschien wel duizenden foto’s en video’s gemaakt van Mila. Hoewel Johan echt helemaal niets heeft met foto’s ben ik er dol op. Ik merk hoe snel je dingen vergeet op de momenten dat ik een fotodagboek maak van de afgelopen maand. Als ik daarvoor de foto’s selecteer word ik er weer eventjes aan herinnerd wat voor fijn leventje wij hebben en hoe veel leuke dingen we eigenlijk doen. Van Mila leg ik eigenlijk iedere dag wel iets vast, het lijkt me leuk voor haar om later te kunnen zien wat we deden en hoe we toen eruit zagen. In dit artikel wil ik graag laten zien op wat voor manieren ik momenten vastleg en wat ik met de foto’s doe. Kijk je mee?

Polaroid, lekker old school.

Mijn polaroid camera van Instax is een van de beste cadeau’s die ik van Johan heb gekregen. Het is zo’n gadget die je niet dagelijks gebruikt, maar op speciale momenten toch nog dat beetje toffer is om mee vast te leggen. Op feestjes kan je meteen een foto meegeven of het resultaat laten zien. Toen Mila twee werd hebben we twee pakketjes leeggeschoten, zo onwijs leuk. De polaroids bewaar ik in een speciaal daarvoor bestemd boekje en er hangen er een paar in huis.

Foto op canvas.

Dit is misschien wel een van de meest populaire manieren om iets met je foto’s te doen. Van Fotofabriek.nl mocht ik een canvas doek bestellen met daarop mijn eigen foto’s. Ik heb hiervoor natuurlijk de foto’s gebruikt die Ana schoot tijdens de familieshoot. Ik ben vet blij met het resultaat, je kunt enorm gemakkelijk verschillende opstellingen kiezen en zo meerdere foto’s op 1 canvas plaatsen. Wij hebben al een heleboel leuke reacties gekregen op ons canvas doek dat staat te pronken in de woonkamer. Bij Fotofabriek.nl kun je dus terecht voor foto’s op canvas, maar ook voor andere wanddecoratie, posters, kalenders en nog veel meer! Ik vind dit ook een enorm leuk ideetje om cadeau te doen aan opa’s, oma’s en trotste ooms en tantes trouwens. Misschien niet meer zo origineel, maar wel een kans van 100% dat het in de smaak valt 😉

Persoonlijke kaarten met foto’s.

Dit is echt een beetje ons dingetje: kaarten met foto’s maken voor elkaar. Inmiddels doen we het ook voor vrienden en familie en IE-DE-REEN vindt het leuk. Voor Mila’s tweede verjaardag heb ik het ook weer gedaan. Een drietal foto’s in de kaart van toen ze newborn was, 1 jaar werd en van recent toen ze al bijna twee was. Ik bewaar alle kaarten die we krijgen en geven aan elkaar en ook dit is weer zo’n super leuke herinnering voor later. Als we groot zijn.

Lekker simpel: in een lijstje

Als er 1 ding is dat een huis persoonlijk maakt dan is het wel een ingelijste foto. Wij hebben er niet extreem veel staan, maar een leuk aantal dat ons huis toch nét even wat gezelliger en warmer maakt. Ik maak eigenlijk alle foto’s gewoon met mijn iPhone. Niets professioneels ofzo. We hebben foto’s staan van Johan en mij als stel en van mij en Mils. Van toen ze nog zo klein was. Zo fijn om terug te zien dagelijks. Elke dag een reminder van hoe gezegend we zijn met dit kleine wonder in ons midden. *emo mom*

Bewegende beelden: nog leuker!

Laatst heb ik dus een privé projectje afgemaakt waar ik heel blij mee ben. Ik heb van Mila’s eerste twee jaren alle bewegende beelden verzameld die ik heb en daarvan heb ik een toffe compilatie gemaakt. Niets heel speciaals hoor, zo’n edit pro ben ik helemaal niet. Het was ook oprecht de eerste keer dat ik iets heb ge-edit, vet leuk om te doen. Hoewel ik mega foto-fan ben ben ik toch nog net iets enthousiaster over video’s. Hoe tof is het voor Mila dat ze later zichzelf bewegend, spelend, pratend en zingend terug kan zien. Maakt mij happy!

De video vind ik te persoonlijk om te delen met iedereen die mijn site bezoekt. 

 

Wat doen jullie met foto’s in huis?

Liefs,

Alicia

foto op canvasfoto'sfotofabriek.nlmamapersoonlijk

littlebumnl • 8 november 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *