L I T T L E B U M

Huisdieren en kindjes: yay of nay? ♥

Een klein poosje voordat onze Mila geboren werd kwam er een klein huisdier/(katten-)mannetje in ons huisje wonen. Hij luistert naar de naam Pip, is inmiddels alweer twee jaar oud en we hebben de nodige avonturen al meegemaakt met hem. Nu met Mila erbij hebben we soms onze handen vol aan deze twee beste vriendjes en ik vertel graag over onze draakjes! Want, is het aan te raden of niet?

Vroegâh, toen ik klein was.

Ik ben opgegroeid met katten in huis, Johan niet. Toen we samen gingen wonen miste ik ook echt iets op de momenten dat ik alleen thuis was. Nou was ik natuurlijk niet helemaal alleen, Mila groeide immers al in mijn steeds dikker wordende buikje. Maar toch miste ik een huisdier. Na wikken en wegen en enorm veel gepraat liet Johan zich overhalen door mij. We zouden een kat in ons gezin opnemen. Niet veel later kwam Pip bij ons wonen, vanaf het moment dat hij bij ons was voelde het meer als een thuis. Pip wende snel en kroelde veel met mijn buik. Ik was dan ook niet echt bang dat hij lelijk zou doen tegen ons baby meisje.

Mini kat en mini mensje ♥

Na de bevalling mochten mini en ik na een nachtje ziekenhuis naar huis toe. Best zielig voor Pip was het wel, hij was die nacht voor het eerst alleen geweest. Toen we binnenkwamen met Mila besloten we hem zijn gang te laten gaan, hij zou vanzelf wel komen kijken naar het nieuwste lid van ons gezin. En jawel, hij kwam na een klein  poosje even snuffelen. Dat was het ook. Toen onze kraamverzorgende kwam ging hij er snel vandoor met haar broodbeleg en verder spendeerde hij zijn aandacht niet zo aan Mila. Na een dag of wat begon hij meer bij haar te gaan liggen en ook tijdens de voedingen kroop hij op schoot. Waarschijnlijk jaloezie, maar het was zo ontzettend zoet om die twee samen te zien.


Dit was in de kraamweek, zoooo zoet!

Wij hebben bewust nagedacht over de combinatie ‘baby en een jonge kat’. Het leek ons fijn dat ze samen ‘op zouden groeien’. Pip krijgt niet alleen van ons, maar ook van Mila heel veel aandacht. En Mila leert zo meteen respect te hebben voor dieren. Het zachtjes aaien heeft best wat tijdsinvestering gekost, maar inmiddels doet ze het zo onwijs goed. Handig! Want als we op de kinderboerderij zijn mept ze niet de geitjes een blauw oog maar aait ze ze liefdevol en geeft ze eten. “Net als bij Pip” zeggen wij dan, en ze lijkt het te snappen.

Waarom wij denken dat een huisdier fijn is voor mils

Dat stukje respect vind ik echt enorm belangrijk. Niet alleen voor mensen, maar zeker ook voor dieren moet er respect zijn. Je ziet op straat toch weleens van die kinderen die schoppen naar duiven met ouders die daarom moeten lachen? Ik vind dat zo walgelijk. Waarom doe je dat?? Ik schop toch ook niet naar jou? Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelfs in staat ben om die ouders een schop te geven. Zo van ‘breng je kind respect bij voor dieren’. Maar ik doe het niet. Beloofd.

Samen bumba kijken

Niet alleen het stukje respect was doorslaggevend. Ook het feit dat er altijd iemand is om te kroelen (als Pip dat wil natuurlijk haha) is heel belangrijk. Ik vond dat als kind gewoon zo fijn. Dat je met iemand kan kroelen zonder dat er iets gezegd of gevraagd wordt. EN kinderen die opgroeien met huisdieren in huis zouden een betere weerstand hebben. Vraag me geen bronnen hoor, ik heb het ook maar van horen zeggen. Toch leuk om erbij te vermelden. Pip doet eigenlijk nooit lelijk tegen Mila, andersom gebeurt dat heel af en toe. Als Pip aan haar speelgoed snuffelt bijvoorbeeld, dat mag ECHT NIET… Wel kunnen ze samen ‘stoeien’. Pip doet haar dan niet opzettelijk pijn, maar Mila kan wel schrikken als hij een tik of een krabje geeft. We laten dat meestal gaan omdat Mila 99% van de tijd iets te hardhandig is geweest en leggen haar dan uit dat ze zachtjes moet doen. AGAIN, i know haha.

‘Ja, ze spelen als broer en zus.’

Mila en Pip spelen altijd met elkaar. Net als Woezel en Pip. Ik vind het zo fantastisch. Mila geeft Pip brokjes en snoepjes en aait zijn vacht. Ook deelt ze haar eigen eten met hem, plakjes worst lust die smiecht wel. Ook spelen ze samen door door het huis te rennen met zijn tweetjes. Dit is geen grapje hoor, doen ze echt. Achter elkaar aan, soms wel een kwartier lang of met een speelgoedje van Mila erbij dat Pip dan gaat vangen. Pip heeft ook een stokje met zo’n muis eraan, Mila zwiept die met alle liefde door de kamer zodat hij erachter aan kan. Ja, ze spelen als broer en zus. Wat ons betreft een dikke YAY dus!

Hebben jullie een huisdier?

 

Liefs,

Alicia

huisdierhuisdier en babyhuisdier en kindkatkat en babyPippoes

littlebumnl • 20 april 2017


Previous Post

Next Post

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *